Treceți la conținutul principal

Mana intinsa care nu spune o poveste...




Intorcandu-ma in seara asta acasa, din vizita pe care am planuit sa o fac dragilor mei nasi, de care mi-era tare dor, putin inghetata ca am asteptat cam mult la tramvaiul 21, am observat un lucru nu tocmai nou. Cum noua, oamenilor de rand, ne place sa fim rai cu orice ocazie primita.

Voi dezvolta putin, daca nu va suparati.

S-a urcat un tanar, undeva dupa Obor, in acest tramvai, cu un articol care a fost scris intr-un anumit ziar, acesta era lipit pe un carton, iar randurile relatau povestea lui trista. Evident noi calatorii, nu eram in stare sa citim tot ce scria acolo, asa ca el a inceput sa ne povesteasca drama prin care trece, cum ca, mama lui a murit de cancer, el sufera de o boala ( nu-i mai retin numele ) si impreuna cu fratii lui se chinuiau sa traiasca pe drumuri, fiind evacuati din casa in care locuiau. Adevarata sau nu, relatarea/realitatea mi s-a parut foarte dura si greu de digerat, lasand fiecare om din acel tramvai, sa decida daca-l va ajuta sau nu pe povestitor. INSA, ce m-a deranjat a fost ca, un domn, mai in varsta, a dorit sa se incalzeasca putin prin a arunca cu venin spre cel care cerea ajutor: "BAAAAA, LA MUNCA, BA! NU VEZI CA ESTI CAT TRAMVAIU ASTA DE MARE??!! IA UITE CATA ZAPADA E AFARA, TRECI SI MUNCESTE!"
Tin sa specific, ca in toata povestirea lui a adaugat si faptul ca, munceste pentru a incerca sa aiba grija de fratiorii lui, insa banii nu sunt de ajuns.

Nu incurajez ideea de a cersi, dar nici critica FARA sa stii cu adevarat povestea celui care o face.


Comentarii

  1. In aceeasi ordine de idei, si tu ai putea sa incetezi sa critici orice om vazut o data in tramvai, pt cine stie ce a facut si nu ti s-a parut adecvat. Nu inveti pe nimeni o lectie prin ce ai scris aici. La fel cum domnul respectiv a strigat fara sa stie nimic despre cersetor, nici tu nu stii nimic despre batranul acela (ce zi a avut, ce-l apasa, de ce anume avea de fapt nevoie poate doar sa se descarce, daca nu cumva sufera de o boala mentala samd). Eu inteleg ca e interesant sa fii filantropic, dar gaseste-ti o cauza reala si fa ceva impotriva lucrurilor care te deranjeaza. Ma intreb daca tu i-ai dat vreun ban tanarului. Cum bag mana in foc ca vei spune "DA, BINEINTELES", nu ma voi obosi sa iti urmaresc si raspunsul. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricat de suparat/nervos etc, ai fi trebuie sa-ti versi frustrarile pe altii si mai loviti de soarta?! :)

      Ștergere
    2. :)))) dar parca el nu te critica acum pe tine.
      e doar parerea ta, care e problema lui?:))

      Ștergere
    3. Pai na.. ce pot sa zic mai mult?!:))

      Ștergere
    4. Nu critic. Observ.

      Ștergere
  2. Ma abtin legat de oamenii in varsta. cred ca mi-ai dat idee de postare :))
    Legat de cersit, mi-e mila de aia care chiar sunt intr-o situatie nasoala, dar i-as bate pe aia care pana la intersectie merg normal si cand ajung la colt scot carjele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca baiatul a povestit neaparat pt. a cersi... a simtit nevoia sa se descarce... iar batranul ala... ei bine... ma abtin:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O facea in mod clar pt a cersi, desi suna urat acest cuvant, dar asta e realitatea.
      Cat despre comentator..nu putem spune nimic, poate "a avut o zi proasta" ;).

      Ștergere
  4. acel om are mama moarta de celputin 2 ani. pt ca de cel putin 2 ani (repet) il vad eu in acelasi 21.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt Alexandra.. Tink... daca ma mai tii minte ;). :). iar comment-ul a fost putin "critic" la adresa tuturor.. poate inclusiv si a mea..

      Ștergere
    2. Bineinteles ca te tin minte. La ce comment te referi?

      Ștergere
    3. al meu :P "acel om are mama moarta de cel putin 2 ani. pt ca de cel putin 2 ani (repet) il vad eu in acelasi 21."

      Ștergere
    4. Oricum, eu nu "tineam" cu cersetorul in mod special, ca am si zis, nu stiu cat de adevarat este.

      Ștergere
  5. Hai sa-ti spun. Eu nu sunt de acord cu cersitul. Cred in ideea ca oamenii tineri, fara probleme de sanatate, sanatosi si apti de munca pot gasi serviciu chiar si la negru. Nici mie nu-mi place sa-i vad cersind cand stiu persoane poate nu cu o situatie mai grea, dar cu o vointa si cu o dorinta de mai bine extraordinare!
    Stiu tineri care muncesc de la 14-15-16 ani, care s-au ridicat prin puteri proprii, care au plecat de jos si cu povesti de viata greu de ascultat. Copiii mici cu siguranta nu sunt ei cei care au grija de fratii lor, sunt trimisi la cersit de niste parinti iresponsabili si lenesi, pe care sincera sa fiu i-as pune pe foc si carora le-as lua copiii. Ba mai mult, i-as castra, sa nu mai poata face data viitoare!
    Eu sunt indignata insa de felul in care se comporta dupa ce obtin ceea ce vor. Chiar sambata, cand am fost cu ai mei sa schimbe niste bani, am vazut in intersectie o fetita care parea chiar... nu stiu, amarata sa zicem. Un domn a lasat-o sa-i stearga parbrizul si i-a dat 5 lei pentru asta. Cum i-a multumit tigancusa? I-a dat inca o data cu apa d-aia pe parbriz si a fugit razand ca proasta. Cand ne-am intors, statea pe trotuar cu un ziar in mana si se caca. Pe bune. Apoi s-a sters cu ziarul si a fugit la fel de amuzata.
    Revenind la subiect, ca mereu o iau pe langa. Sunt de acord in totalitate. Nu critici fara sa stii povestea unui om in nicio situatie. Ca parca despre asta era postul... si scuze pentru comment-ul poate prea lung.
    P.S: Imi place blogul tau, am ajuns de multe ori pe el, dar niciodata nu am retinut al cui este si abia acum, cand am intrat pe profilul tau, am aflat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n primul rand iti multumesc pt vizita!
      Si nu cred ca m-am facut eu destul de inteleasa, cel care cersea era destul de maricel undeva intre 20-30 de ani, el deja muncea si nu-i ajungeau banii dupa spusele lui. El avea grija de ceilalti frati ai lui mai mici.
      Ideea mea nu era de a incuraja "actul" acesta de a lua bani doar printr-o poveste in diferite mijloace de transpport, dar sa nu ne trezim strigand dupa fiecare cu cine stie ce insulta.
      Iti multumesc pentru parere si te mai astept!

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  6. cand intru si vad imaginea de sus cu podul,
    parca nu mai sunt la mine in camera
    :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!