Treceți la conținutul principal

Visul din curtea casei mele de la țară


 


Țin minte că aveam în jur de 12 ani, eram clasa a6a și am primit marea veste. Mami cu tati tot discutau să cumpere o casă, însă nu erau deciși unde, așadar de la vârstă de 12 ani, am aflat unde s-au hotărât să cumpere și ne-au spus mie și fratelui meu că au luat-o! Este în Alexandria, Teleorman, de unde era bunica din partea mamei.


Lui tati i-a plăcut foarte mult zona și mai ales faptul că este șosea acolo și nu drum de țară. Încet, încet au dărâmat construcția de pe acel teren, fiind o casă bătrânească și au început ei să o construiască de la zero. Ei doi cu mâinile lor și, bineînțeles, cu ajutorul primit din când în când de la oamenii de acolo. Toți trei, tati, mami și fratele meu s-au implicat 200% în ridicarea acestei case, însă eu fiind mai mică am mers mai rar acolo și nu înțelegeam prea bine conceptul de a avea un loc al nostru la țară.


Anii au trecut peste mine, am împlinit 30 de ani și am început să apreciez din ce în ce mai mult liniștea de țară și aerul curat, care nu peste poluat de mii de mașini, cu atât mai mult să eviți poluare fonică dată în fiecare zi, în oraș, de claxoane, sirene de poliție sau salvare, tramvaie și așa mai departe.


A fost visul tatălui meu să vadă această casă terminată și să se poată retragă, la pensie, în liniște, să stea afară să își bea cafeaua și apoi să mai facă treabă, iar seara să ciocnească un pahar cu vecinii. Acum ne-a rămas nouă să ducem mai departe acest vis și să terminăm casa, cu atât mai mult să amenajăm tot spațiul din gradină, să fie cât mai plăcut ochiului și sufletului, motiv pentru care am apelat la Biano.


Am vrut să evit să pierd ore în șir prin magazine și să fiu chiar în curtea pe care mi-o doresc amenajată și pregătită de primăvara, așa că am ales cea mai frumoasă variantă: acea de a-mi bea cafeaua cea de toate zilele cu website-ul deschis, căutând prin toate produsele de gradină pe care Biano mi le oferă, fiind ca un mall dedicat mobilierului sau accesoriilor de interior sau exterior. Și sunt multe și frumoase!


În primul rând, vreau să stau pe scaune și să simt că aș sta pe un norișor și am căutat cele mai confortabile scaune așa că m-am oprit asupra unui set de fotolii. În momentul în care le-am văzut, deja m-am imaginat cum mă scufundam cu orele pe unul din ele, lucrând cu laptopul în față la articolele de pe blog cu limonada și cafeaua lângă mine. 



Îmi doresc o masă mare de gradină, unde să putem sta cu toții, pentru că știu că întotdeauna când venea cineva la noi, tati îi așeză pe toți la masă și îi cinstea ori cu țuică făcută la noi în curte sau vinul făcut tot acolo și cred că masa aceasta de lemn pe care am găsit-o, care măsoară nici mai mult, nici mai puțin de 2 m, este perfectă!





Când ciripitul pasărilor, cotcodăcitul găinilor sunt din ce în ce mai puternice, nimic nu m-ar relaxa mai mult decât să stau într-un balansoar, în bătaia soarelui și să îi mulțumesc că ne-a lăsat așa un loc de care să avem grijă și care să ne ofere liniștea sufletească de care avem nevoie în mod constant.


Zis și făcut și chiar găsit!



Iar când soarele e prea puternic și am terminat treaba prin curte, ne strângem cu toții, eu, mami și fratele meu, la o limonadă, avem nevoie neapărat să ne protejăm de razele puternice, mai ales vara și în mod clar avem nevoie de o umbrelă, însă o să îndrăznesc să visez la ceva mai mare! La un foișor de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Să-mi spuneți voi că nu vă place, pentru că nu o să vă cred!



Și ceea ce mi-am dorit întotdeauna și nu o să mă abțin să îl iau, este un scaun din acela agățat, pentru că îmi amintește de copilărie și de cum mă dădeam eu în leagăn, așa că, va trebui să aleg unul rezistent și sper că am făcut alegerea corectă. Pare rezistent și destul de mare pentru două persoane, daca vrea și mami să dea în leagăn cu mine, iar dacă nu, eu pot să și dorm în el!







Îndată ce vă fi gata, vă voi chema la un grătar la noi în curte și să testăm noile produse pe care le-am ales nu chiar atât rapid, pentru că sunt o persoană indecisă, dar noroc că Biano mi-a dat o gamă atât de diversă, încât am găsit fix ce am vrut și exact pe placul meu și al familiei mele!


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022.



Comentarii

  1. Îmi place spațiul amenajat de tine. Poate ne vom vedea într-o zi și vom sta chiar acolo. 🤗 Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!