Treceți la conținutul principal

Guest Post 99xp.ro: De vină este crIZADatorită grupului de pe facebook #blogger pe care l-am creat și observ că se transformă o comunitate frumoasă, plus grupul pe care l-a înființat Răzvan, Bloggeri și prieteni, am ajuns să cunosc oameni noi și frumoși.Dat fiind acest fapt, am zis să ne ajutam între noi, să creștem frumos și am fost de acord cu guestpost-urile.Fără prea multă introducere, că să nu vă plictisiți, vă las să citiți ceea ce are de zis Răzvan, de la 99xp.ro.Enjoy!

Trăim vremuri tulburi, toată planeta este afectată de către o pandemie care provoacă umanitatea să reziste, sau o va rade de pe fața planetei. Norocul nostru este că nu e atât de grea această pandemie, doar că se răspândește mega ușor.
Nu știu cum procedează alții, dar când mă uit la modul stângaci în care comunică autoritățile de la noi cu poporul și la măsurile copiate prost de la alții, îmi dau seama că ori sunt incompetenți (categoric sunt) ori sunt ticăloși (sigur sunt). Sau amândouă.
Mă deranjează foarte mult că se induce ideea unei crize, care parcă face oamenii să-și iasă din minți mai mult decât virusul pe care-l putem ține la distanță folosind săpunul. Toți compară și se gândesc la crizele anterioare, iar gândul ăsta îi determină să fie neîncrezători și panicați... Iar de aici, lucrează foarte bine mass media și televizorul.
Pentru că-n vremuri de criză, sunt unii care câștigă. Acum câștigă televiziunile și presa, câștigă partidul de la frâiele țării, care pe stare de alertă poate face și desface orice foarte facil, câștigă cei care au combinații și acces la bișniță cu dezinfectanți și măști și evident, pierde populația.
Oamenii de rând sunt cei afectați. Ni se afectează mentalul, se vrea să fim panicați și să acceptăm orice, ni se întunecă sistematic judecata...
Cel mai bun exemplu de dublă măsură e-n Vama Veche, unde zici că e Covid-Fest. Am făcut de curând o vizită de weekend la mare (am mers eu ca să nu mai mergeți voi) și am observat că în nu se respectă niciun fel de măsură de protecție, cum de altfel mă și așteptam.
Știu, Vama produce super mulți bani, nu vreți să-i supărați pe micii owneri de cârciumi care vă votează, dar în mod cert hărțuiți alți business-uri neprietene. E bine că ni se spune să avem grijă și să respectăm niște norme de bun simț, dar dacă voi nu faceți nimic, dubla măsură va face lumea să creadă că e pandemia proștilor și a naivilor. Și la modul cel mai serios acum, dacă renunțăm la a urmări știrile și a citi presa, toată pandemia asta dispare și ea.
Dar scopul articolului nu este (doar) să trag niște palme peste cefele celor care ar putea face niște lucruri, dar sunt incompetenți sau ticăloși, ci să vin cu câteva idei pozitive.

Lucruri bune care deja încep să se întâmple:

Apar tot mai multe joburi remote. Astfel, ca și criteriu de angajare, nu mai e proximitatea față de locul de muncă. Asta înseamnă că oamenii nu se vor mai înghesui în locuri mega aglomerate, dacă dispare nevoia reală de a avea casă aproape de job. Asta înseamnă și că mari companii vor putea angaja oameni care să lucreze remote din alte orașe.
Ideea de criză va rearanja lucrurile. Tot haosul ăsta e un moment propice pentru schimbări. Acum poți renunța facil la job și găsi un altul, poate mai bun. Cei cu salarii foarte mari au cam fost eliminați, astfel că s-a făcut loc pentru oamenii buni, care câstigau prost înainte iar acum pot accesa salarii medii. Știu, am zis că acum poți renunța facil la job! Și îmi asum!
Se rearanjează puțin și influensăreala și scrisul pe bani. Cei care scriau scump și nu livrau cam fac foamea, iar cei ce scriu mai ieftin și suficient de bine încep să fie la mare căutare. Poate nu livrează cine știe ce, dar nici influensării ăia nu prea livrau oricum.
Reinventare personală. Eu nu am crezut deloc în ideea de criză, susțineam tare și răspicat că nu va veni, iar toți îmi ziceau că sunt nebun. Am avut dreptate! Momentele alea în care m-am simțit ca un câine în lanț m-au consumat maxim, dar mi-au permis și să-mi dau seama ce vreau să fac pentru mine, am generat niște schimbări pe care nu le pot întoarce acum... am grăbit și forțat puțin evoluția... Ar trebui să faceți și voi la fel.Sincer, chiar cred că, în haosul provocat de această criză, poate renaște și evolua oricine are mintea lucidă și își calculează corect pașii. It’s time to reboot.Mulțumesc Iza pentru că mi-am dat ocazia să las și eu un articol în micul tău spațiu virtual. Articolul a fost scris de Răzvan, care atunci când nu visează cu cucerească lumea, scrie despre oameni, IT, călătorii, cărți și experiențe pe 99xp.ro.

Comentarii

  1. Mi-a placut articolul. Eu nu prea am crezut in virusul asta si nu m-am stresat. Inca si acum, cand lucrez cu oameni, nu ma tem ca mi s-ar putea intampla ceva. Dar totusi cred in existenta lui si sunt atenta la restrictii si reguli. Covidul a schimbat lumea imi place sa cred. Ne-a apropiat mai mult unii de altii, desi nu fizic(ceea ce e o ironie). Ne-a facut sa apreciem mai mult mediul si ne-a dat muult timp de gandit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, asa am zis și eu. Însă realitatea e alta. Parca am rămas la fel, la fel de rai și nu am învățat mare lucru din asta. Spun din ce am văzut de când am inceput sa mai ies.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online"Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem ma…

Gânduri mai mult sau mai puţin..adânci.

Şi trec să-mi mai las puţin amprenta pe aici, chiar dacă probabil n-o să citească multa lume, dar măcar pentru "fanii" mei, să nu îi las cu gustul amar de dezamăgire din cauza faptului că nu am mai venit cu ceva nou şi mai ales creaţie proprie cam de multicel :)).


Zilele acestea cred că tocmai mi-a fost lansată o provocare, ea fiind următoarea: când îmi doresc ceva foarte mult să fac totul pentru a obtine(nu că nu aş face asta deja, dar simt că nu destul de mult). Desigur, acum o să spuneti ca totuşi ţine, în mare parte, de norocul cu care am fost inzestrată de când m-am născut, dar eu zic că totul ţine de noi, de cât de mult efort depunem pentru idealurile noastre şi cât de mult credem în ele, dar n-o să fiu ipocrită acum să spun că nu conteză deloc norocul ;). La fel ca un copil care îşi doreşte cu ardoare acea jucărie din vitrină, ce-i drept pe vremurile astea de criza veţi spune că e cam greu de obţinut, dar el plânge şi iar plânge, până când, de obicei, mama cedează, iar…