Treceți la conținutul principal

Idei a ajuta și de a susține un blogger



Vreau să vă spun că stau cu laptopul în brațe de jumătate de oră și tot nu știu ce să fac. Să scriu, să nu scriu? Parcă nu îmi vine inspirația și mă tot rog să se întâmple ceva.



Chiar și după jumătate de oră mai tărziu, nu s-a întâmplat. M-am gândit toată ziua cât de blană ar fi să scriu despre susținerea bloggerilor.



Dar stau și mă gândesc acum: oare mai există aceasta susținere? Oare se mai citesc bloguri? Eu una încă o fac și dacă tot am pornit pe acest drum cu articolul, hai totuși să îl dezvolt.



Voiam să vă spun așa, în primul rând, contează foarte mult că celălalt blogger să te susțină, să iți citească (măcar "pe diagonală", cum se mai spune) și să iți dea un feedback, acolo, cât de mic posibil.



Așadar: Comentează!




Mai departe, ce am făcut eu ca să-mi amintesc să mai trec și pe la alte "căsuțe" aka blogguri, mi-am aranjat frumușel două foldere în bara de Bookmarks și acolo am destule pe la care să trec, să le citesc și, de ce nu, să și comentez.



Poți să aduci un plus dacă iți faci un grup pe facebook și dacă interacționezi cu oamenii. Eu am un grup care se numește #blogger și împreună cu Oana, pe care am numit-o de curând și pe ea moderatoare a grupului, încercăm să aducem comunitatea mai aproape.



Încearcă o dată pe lună, la două luni sau chiar mai repede de atât, cum simți tu, să dai un share și unui articol care ți s-a părut simpatic de la un alt blogger. Nu te aștepta că celălalt blogger să iți dea și el share, fă-o pur și simplu pentru că ți-a plăcut și pentru că vrei să îl susții. Să nu ai așteptări niciodată! Este cel mai sănătos sfat pe care vi-l pot da, în așa fel, eviți toate discuțiile.


Guestpost-urile!



 De curând, tot cu Oana am făcut un astfel de "schimb de experiență". Atât eu am devenit mai vizibilă, pentru că m-a găzduit la ea pe blog, cât și ea a devenit mai vizibilă pentru că am găzduit-o la mine pe blog. Încercați! Abordați persoanele și expuneți-vă cât mai mult!




Dacă bloggerii pe care îi urmărești au și pagini de facebook sau insta, accesează din când în când acele pagini și apasă pe degetul ăla de "Like", că nu te doare nimic. Din nou, dacă iți place! Nu te simți obligat să dai, doar așa, ca să fie. Poți să faci și asta, dacă tu nu ai nimic împotrivă. Lasă și un comentariu. O să pui un zâmbet pe fața celui care s-a chinuit să facă postarea.



Spuneam de comentarii, dacă nu vrei neapărat să comentezi pe blog, ia exemplul lui Bogdan de la Confesiuni din taxi. Mi-a scris într-o zi că nu poate comenta pe blog-ul meu din cauza unei erori tehnice, însă mi-a zis în privat care a fost părerea lui despre articolul meu. Eu una m-am bucurat! Am știut că încă o persoană a avut răbdare să citească cuvintele mele.






Am făcut asta pentru că am văzut susținere nu doar din partea comunității de bloggeri, cât și din partea prietenilor. Puterea cuvintelor și să vezi că cineva e acolo pentru tine, te urmărește, te citește și are răbdare cu tine, este de neimaginat. 



Continuă să faci ceea ce faci pentru o faci bine!

Comentarii

  1. Dragut ce faci. In general eu nu prea plac nimanui. Nimeni nu prea rezoneaza cu ce scriu pe blogurile de nisa iar cel pe domeniu este atat de generalist incat nu i se simte o directie. Cand am rugat pe unii sa scrie la mine pe blog au sarit de jena in sus. Cum domne sa scriu despre viata mea sexuala? Cand am cautat personal medical ce a avut o experienta vasta cu femeile insarcinate cu gemeni, am primit admiratie si atat.
    Guest post se pare ca fac numai cei ce nu ma cunosc sau sunt la inceput de drum, caci de rezonat suntem ca nuca in perete.
    Recent am vazut o postare despre guest si am trecut si eu ca martie in post ca sunt interesata. Intai mi-am primit textul. Apoi la doua zile am trimis e al meu. Inca nu stiu daca el m-a publicat, dar eu am publicat textul lui. Deci... cam asta este in situatia mea ajutorul.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa te descurajezi și sa continui sa faci ceea ce îți place. Cat despre ideea de guest post, sa știi ca poate sa fie despre orice! Ca sa iti faci blogul vizibil, poți sa scrii și despre altceva, sa ieși din zona ta de confort. E doar un sfat. Te îmbrățișez!

      Ștergere
  2. Foarte util articolul. Dap, organizarea in comunitati ajuta. E misto ca oamenii care fac acelasi lucru sa se ajute intre ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la urma, cu asta ne ocupam. Cu comunicare! Asa ca trebuie sa o exploatam cât putem noi de bine! Mulțumesc!

      Ștergere
  3. Asa gandesc si eu Iza. Si nu doar legat de Facebook si bloguri, ci si legat de Instagram. Dar uneori sa stii ca e asa de frustrant sa vezi ca tu dai share la story, comentezi, dai likeuri zilnic si nu primesti nimic inapoi. Adica totusi, ce e atat de greu daca tot ai vizualizat o chestie care poate e altfel si interesanta, sa dai acolo un like sau sa lasi macar un emoji. Iar legat de comentarii la postari, treaba asta cu comunitatea pe grupurile de FB si pe pagini pe mine ma ajuta foarte mult. Inainte sa ma inscriu in grupuri, sa dau share si sa am o pagina sau sa imi pun linkurile articolelor in grup, nu prrea primeam comentarii si mi-era asa. Adica vizibilitate aveam, postarile imi erau citite, dar ioc reactii. Ma bucur ca ai venit cu aceasta idee de articol, pentru ca ajutandu-ne intre noi chiar se va vedea o crestere buna pentru fiecare parte implicata. Felicitari! Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, honey! Sper sa devenim o comunitate mare și frumoasa și sa ne susținem cât mai mult!

      Ștergere
  4. Cat de bine ai scris! E important sa ne sustinem intre noi, pentru ca stim cata munca e in spatele un blog. Pana acum, grupul #blogger e preferatul meu 😍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți super mulțumesc!! Chiar ma bucur ca te simți bine în acel grup. 💗

      Ștergere
  5. Chestia cu sustinerea altor bloguri am spus-o acum ceva timp pe un alt blog activ si cu un numar mare de useri.
    Din puctul meu de vedere nu sustin blogurile care au acelasi teme de articole pe care le gasesti pe alte bloguri. Nu sustin blogurile care au un numar mare de vizitatori, pentru ca exista alte bloguri cu potential dar cu un mic numar de vizitatori.

    Sustin blogurile care au o anumita tema, nu amestecaturi de teme.
    Dar asa ceva nu se gaseste pe pe teritoriul nostru .


    Iar in legatura cu fb si ista, am renuntat de mult, am gasit retele sociale alternative si mai prietenoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant punctul tau de vedere.

      Ce alte platforme ai gasit?

      Ștergere
    2. Am avut cont de FB un an de zile si desigur nu am fost multumit de el.
      Provenind de pe platforma google + pana au avut o problema de securitate, determinandu i sa inchida platforma pt consumatori.

      Asa ca ca si altii am migrat pe reteaua de socializare MEWE - care ofera acelasi standar ca G+, fara reclame , fara BS , fara vanzarea de date...

      Iar in loc de istagram , folosesc Pinterest.

      In zona de messagerii, folosesc Viber, Line (care iti ofera un timeline.

      Si desigur Twitter pt blogul personal .

      Desigur am folosit reteaua wiki social media.

      Sigur daca esti genul de om care castiga din blog si doreste sa/ se promoveze, iti cam trebuie toate retelel de socializare.
      Dar din puctul meu de vedere blogul va supravietui si spun asta pt ca am avut perioade incare ma saturasem de vloguri de ytb, voiam sa citesc ceva bun.

      Ștergere
  6. Ma bucur ca ești încă activa și scri. Și eu am văzut ca mulți au renunțat. O sa revin cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt activ pe langa faptul ca am putini vizitatori, si acum sincer consider blogul un fel de jurnal public pentru cine doreste sa citeasca.
      Daca stai sa te gandesti jumate din viata o petreci dormind, un sfert sau mai mult stai pe internet, alta o munceti... Si daca tot stai pe internet, de ce sa nu profiti si sa ti asterni experienta online ? Indiferent ca esti activ sau nu.

      Cei care au renuntat cred ca scriau pentru atentie sau pentru ca atunci era un trend de avea un blog.
      Sau nu mai au inspiratie, ca de exemplu ma pot da exemplu pe mine. Pe langa blogul Miauti, mai am un blog personal, care abia dupa un an am avut inspiratia de a scrie ceva.

      Iar scuza ca "nu am avut timp" sau "nu am timp" e o scuza jalnica.

      @David tocmai acum am aflat ca exista bloguri care vorbesc despre arta, doar prin intermediul blogului tau. Ceea ce vreau sa spun este fapul ca idiferent ca nu mai /esti activ, tu ca blogar ai "ajutat" un vizitator... ai lasat ceva in urma.

      Ștergere
    2. Am și un blog personal in care scriu din 2010. 10 ani. Încerc sa conving cât mai mulți prieteni sa mai scrie pe blog. Și chiar am reușit in câteva cazuri.

      O sa intru pe #blogger . Am legat prietenii trăinicie pe blog. Oamenii nu sunt așa ca pe Fast Feed. Sa treacă repede peste orice gând.

      Te aștept pe blogul meu.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!