Treceți la conținutul principal

Guest Post by Oana M. Roman - 10 cărți pe care să le citești într-o viață. Titluri care m-au impresionat pe mineS-a legat o prietenie frumoasă intre mine și Oana, chiar dacă este la distanță și, mai mult de atât, nu ne-am văzut niciodată!

Lumea blogging-ului ne-a adus mai aproape, motiv pentru care azi îi rezerv tot spațiul acestui articol.

Let the journey begin!

Bună! Eu sunt OanaM., de la Blogtomedia.com. Ați mai auzit de mine în interviul acordat Izei aici pe blogul ei. De data asta am revenit cu un Guest Post. Nu vreau să vă plictisesc prea mult cu introducerea. Vă spun doar că articolul va fi despre câteva cărți bune care m-au impresionat pe mine, dar care trebuie citite de toată lumea într-o viață.
10 cărți pe care să le bifezi pe lista de “citite”
 1. Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee
Acesta este un titlu clasic pe care l-am adorat, chiar dacă subiectul nu este unul prea ușor de digerat. Dragostea, prietenia, inocența, ipocrizia și ura se îmbină pentru a crea unul dintre cele mai bune romane scrise vreodată.
 1. Jurnalul Annei Frank de Anne Frank
Această carte este probabil una dintre cele mai emoționante, dar și șocante mărturii reale ale unei victime a naziștilor. Jurnalul fetei este descrierea unei mici părți din viața evreicei, în perioada în care se ascundea împreună cu familia ei de germani.
 1. Micuțele doamne de Louisa May Alcott
Deși am citit-o destul de târziu în viață, cartea asta mi-a intrat imediat la suflet. E despre patru surori diferite ca fire, fiecare cu ambițiile și visele ei. Citind cartea, vei afla despre relațiile dintre ele, despre prietenie, iubire, remușcare, credință și rolul educației. Ele se vor transforma pe parcursul cărții din fete în adevărate femei puternice.
 1. Jane Eyre de Charlotte Bronte
Jane Eyre este cu siguranță unul dintre cele mai sensibile și totodată puternice personaje romantice ale tuturor timpurilor. Este o eroină fictivă care reușește să treacă peste o copilărie tulburată pentru a-și găsi menirea și dragostea adevărată, în ciuda societății încorsetate a timpurilor ei.
 1. Ferma animalelor de George Orwell
Toate animalele sunt egale. Dar unele animale sunt mai egale decât altele. Această frază este definitorie cărții lui George Orwell. Scrierea este, mai degrabă, o satiră a societății omenești cu regulile și încălcările ei, cu revoluțiile și preluările de putere care mai de care mai nedrepte. Este ca o fabulă care va avea sens și va oglindi la fel de bine și trecutul și prezentul.
 1. Pe aripile vântului de Margaret Mitchell
Povestea de dragoste înfiripată pe fundalul Războiului Civil redată și într-un film excepțional este un clasic. Eroina cărții este când superficială, când o adevărată luptătoare. Te va enerva, te va fascina, o vei iubi, o vei urî, dar nu vei putea lăsa romanul din mână.
 1. Împăratul muștelor de William Golding
Romanul clasic începe destul de inocent, dar se încheie destul de violent. Cartea urmărește viețile unor băieți cât se poate de diferiți, naufragiați pe o insula. Din tinerii educați, cu conștiință și reguli bine întipărite în minte, ei se vor transforma în adevărați sălbatici. Dacă la început existența lor fără adulți pe insulă îi va fascina, mai încolo se va transforma într-un adevărat coșmar.
 1. Șoareci și oameni de John Steinbeck
O altă carte ce m-a impresionat mult. Deși are o poveste tristă, ea te va învăța totuși câte ceva despre prietenie și simplitate. Doi muncitori cu ziua răzbat America pentru a aduna bani suficienți astfel încât să aibă propria casă și fermă, unde să trăiască liniștiți, fără grija zilei de mâine. Unul dintre ei, un uriaș cu minte de copil, va sta în calea propriei fericiri din cauza firii lui slabe. Iar celălalt prieten va trebui să facă o alegere grea.
 1. La răscruce de vânturi de Emily Bronte
Deși este una dintre cele mai tragice cărți citite de mine cu mult timp în urmp, mi-a rămas în minte și acum. M-a impresionat prin trista poveste de dragoste a personajelor. Este un clasic gotic, o poveste de iubire pasională și întunecată unde rivalitatea și răzbunarea nu vor aștepta prea mult ca să își facă apariția.
 1. Frankenstein – Mary W. Shelley
Acest roman clasic este un mix între un thriller gotic și o carte romantică. Este o poveste cum nu ai mai întâlnit. Cartea a fost scrisă de autoare la doar 18 ani și a început ca fiind o povestire scrisă datorită unui pariu. După ce am citit pot spune că știu în sfârșit adevărul despre adevărata poveste cu Frankenstein și monstrul său. Și o să vă mire sau nu, dar eu cam toată vina am dat-o pe doctorul care a dat “viață” creaturii, însă care a uitat să o mai și ghideze în lume.
Acestea sunt 10 cărți pe care eu îți recomand să le citești într-o viață. Ar mai fi multe musai de citit. Dar o lăsăm pe alt articol. Poate o continuare voi face pe blogul meu, Blogtomedia.com.
Până atunci vă salut și vă aștept părerile sau sugestiile de alte titluri super bune de bifat într-o viață în secțiunea de comentarii.
Lectură plăcută!


Comentarii

 1. Ce bine arată postarea pe blogul tău, Iza! Sper să mai facem astfel de "schimburi". Te pup 😗

  RăspundețiȘtergere
 2. Bune titluri și pot spune că am bifat câteva dintre acestea. Da, sunt titluri interesante. Îți propun însă un alt articol, unul care să sune cam așa (și ăsta e un titlu de carte, unul sugestiv), „50 de capodopere pe care să le citești înainte să mori”. Până atunci, cultivați prietenia voastră și nu lăsați ochii care nu se văd să vă facă să uitați.
  Felicitări, Oana, felicitări, Iza!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am pus și eu pe lista Ferma Animalelor... am citit-o când eram flăcău, dar o voi reciti curând.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Haha! E o carte foarte buna. Si asta, si 1984 tot de la el sunt distopii foarte credibile.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online"Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem ma…

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Daniel de la 15A

Așadar, vă povesteam, în articolul pe care l-am făcut cu interviul Oanei că anul acesta vreau să îl dedic oamenilor faini și cu povești frumoase. Povești care cred că ar fi drăguț să le împart cu voi și în același timp, să aud și eu mai multe despre pasiunile oamenilor.În interviul de mai jos am vorbit cu Daniel, care face parte din familia 15A winebar & bistro. Un local pe care l-am descoperit din pură întâmplare, despre care v-am și povestit puțin în acest articol.


Acestea fiind spuse, vă las să vă bucurați de interviu.
Devinaesteiza: Bună Daniel! Iți mulțumesc că ai acceptat să facem acest interviu!

 Am pornit o “călătorie” cu aceste interviuri, cu oameni faini, ca să vadă cât mai multe lume câte persoane cu pasiuni avem printre noi. Pe tine te-am cunoscut la 15A, însă ajungem și acolo.
 Spune-mi câte ceva despre tine: de unde ești, câți ani ai, ce zodie ești și ce vrei să mai dai tu din casa? :))

Daniel:  Bună, bună, în primul rând, mersi că m-ai inclus și pe mine în rândul oamen…