Treceți la conținutul principal

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Daniel de la 15A





Așadar, vă povesteam, în articolul pe care l-am făcut cu interviul Oanei că anul acesta vreau să îl dedic oamenilor faini și cu povești frumoase. Povești care cred că ar fi drăguț să le împart cu voi și în același timp, să aud și eu mai multe despre pasiunile oamenilor.




În interviul de mai jos am vorbit cu Daniel, care face parte din familia 15A winebar & bistro. Un local pe care l-am descoperit din pură întâmplare, despre care v-am și povestit puțin în acest articol.



Acestea fiind spuse, vă las să vă bucurați de interviu.





Devinaesteiza: Bună Daniel! Iți mulțumesc că ai acceptat să facem acest interviu!


 Am pornit o “călătorie” cu aceste interviuri, cu oameni faini, ca să vadă cât mai multe lume câte persoane cu pasiuni avem printre noi. Pe tine te-am cunoscut la 15A, însă ajungem și acolo.

 Spune-mi câte ceva despre tine: de unde ești, câți ani ai, ce zodie ești și ce vrei să mai dai tu din casa? :))


Daniel
Bună, bună, în primul rând, mersi că m-ai inclus și pe mine în rândul oamenilor faini cu care ai vrut să discuți. Așa ca un scurt intro, sunt născut și crecut în  București, am 27 de ani, Rac asumat, avocat în timpul liber și căutător de aventuri în restul zilei.


Devinaesteiza: În deschidere spuneam că te-am cunoscut la 15A. Dă-ne câteva detalii despre locație.

Daniel: 
15A winebar & bistro este întruchiparea unui vis din copilărie, din când eram mic imi doream un bar, ca noi toti de altfel, dare eu cred că am ajuns să îl am chiar vis-à-vis de casă. E o afacere de familie care a pornit ca o extensie a importului de vinuri franțuzești pe care a început mama mea să îl practice acum mai bine de 10 ani. În mare parte am pornit de la ideea unui loc cât mai familiar unde tema principala este să te simți ca acasă, să poți avea un loc în care simți că te duci la niște prieteni și nu la o afacere și, zic eu cred că ne-a ieșit.


Devinaesteiza: Care este rolul tău aici și de cât timp este deschisă?

Daniel: 
Cum am menționat este o afacere de familie, pe care am dezvoltat-o alături de prieteni foarte vechi și dragi nouă, fiecare are un rol important în administrarea locației fără a fi încadrați într-o scară ierarhică. Eu îmi asum rolul de networking și administrarea evenimentelor, precum și căutarea de noi prieteni pe care vrem să le facem cunoscute aventurile de la 15A. Cât despre începuturi, excursia asta a pornit undeva la sfârșitul anului 2018 așa că suntem destul de tineri în piață dar cu mult entuziasm și avem viziunea de a crește ușor, ușor în mod organic.


Devinaesteiza: Există un concept la bază sau a fost gândit după propria imaginație și după propriul gust?

Daniel
Nu avem un concept per se, în mare am putea spune că suntem eclectici, încercăm să găsim gusturi noi, idei îndrăznețe. Ca să fac un mic preview am încercat să aducem produse ceva mai exotice cum ar fi burger de strut, zebra și crocodil, da am scris bine, crocodil. Bineînțeles în afară de mâncare considerăm noi o selecție de vinuri demnă de colecție cu peste 150 de etichete din toate zonele celebre ale Franței.




Devinaesteiza: Și pentru că spuneam că îmi doresc să cunosc oameni pasionați, spune-mi, te rog, care este cea mai mare pasiune a ta și cum o integrezi în 15A?

Daniel
Of, greu de spus, nu am o pasiune anume pe care aș putea să o ridic la rangul de preferată, dar îți pot spune că fiecare pasiune pe care o am o intergrez prin diferite mici evenimente și proiecte pe care le avem la 15A. Spre exemplu în fiecare vineri aveam sesiuni de muzică live cu diverși artiști uni mai mult sau mai puțini cunoscuți, dar care își doreau un loc unde să poată să fie mai conectați cu publicul, un fel de live from my living sessions.
Cum bine îți poți imagina, în privința vinului am dezvoltat o pasiune pe care am vrut să o împărtășesc cu cât mai mulți oameni așa că am organizat degustări nu numai cu vinurile noastre, dar și cu unele din cele mai mari crame din România și nu numai.
Altfel, am organizat târguri de carte, expoziții de bijuterii manufacturate de artiști locali și multe altele, urmând să mai apară.



Devinaesteiza: În viață ne tot lovim de fel și fel de provocări și sunt convinsă că și aici a fost una. Îmi poți spune care ți se pare că a fost cea mai mare provocare de până acum în acest bussiness?

Daniel
Cred că cea mai mare provocare este începutul, pe care eu îl consider că în viața de horeca este un minim de 5 ani, este o piață în continuă dezvoltare și cu jucători importanți unde trebuie să te faci vizibil dacă vrei să te dezvolți.
Așadar, nu pot spune că în fiecare zi ne întălnim cu aceeași provocare, ce mai putem aduce nou, ce evenimente mai facem, ce idei mai pot face povestea 15A să ajungă la mai mulți ascultători?

Dar, cred eu că ăsta este și farmecul acestei povești, cu siguranță nu îți lasă loc de plictiseală sau lipsă de activitate.



Ne-am axat pe delivery și comenzi prin intermediul platformelor de socializare.



Devinaesteiza: Eu când am venit am surprins un meniu cu opțiuni variate, însă nu unul stufos. Vă gândiți să îl lăsați așa sau să adaugați și alte feluri de mâncare?

Daniel
Am încercat pe cât posibil să mergem pe un meniu simplu care totuși să nu facă să te pierzi în detalii.

În general mergem pe ideea unui meniu sezonier și ușor adaptabil, spre exemplu, în fiecare weekend aducem o temetică, fie că sunt sărbătorile sau am mai gătit ceva nou prin bucătărie și vrem să îl facem disponibil.

Devinaesteiza: Inevitabil, trebuie să vorbim și despre asta. De când cu noul virus, cu haosul acesta de pandemie, cât de afectat a fost bussiness-ul? Cum rezistați în momentul de față și cel mai important dacă veți mai redeschide?

Daniel
Normal, ne-am axat pe delivery și comenzi prin intermediul platformelor de socializare, ne adaptăm, găsim soluții și poate cel mai important ne gândim la viitor.

Da, vom redeschide, sperăm noi să prindem vara cu terasa deschisă la un prim pahar de rose proaspăt și alături de prietenii noștrii la care le ducem dorul.

Devinaesteiza: Am văzut că livrați în zona aceea, cum merg comenzile? Sunt oameni înfometați, să zicem așa?

Daniel: 
Este foarte simpatic, întrucât chiar astăzi am avut o comandă de 65 de cozonaci, așa că pot spune că lucurile sunt pe un făgaș crescendo. Cu toate acestea, comenzile nu sunt la aceeași intensitate ca și în perioadă before Corona, dar după cum am zis e datoria noastră să găsim soluții și să prezentăm vecinilor gusturi și idei care să le atragă curiozitatea.


Devinaesteiza: Chiar dacă stăm în casă, sărbătorile tot vin peste noi. Ați gândit ceva special pentru Paște? Daca da, spune-mi mai multe detalii. O să avem sau nu cozonaci buni, fară să depunem prea mult efort? :D


O să avem cu siguranță, am conceput un meniu classic de paste unde normal am inclus și clasica salată de boeuf .


Daniel: 
O să avem cu siguranță, am conceput un meniu classic de paste unde normal am inclus și clasica salată de boeuf și ciorba de miel pentru vecinii noștrii pe care vrem să îi scutim de efortul cumpărăturilor și de agitația din bucătărie. Oricum vom fi prezenți pe partea de social-media și vom posta bunătățurile pe care le-am pregătit pentru sărbătoarea pascală.

Aceștia sunt cozonacii lor. Arată D E L I C I O S!!


Postarea cu cozonaci o găsiți pe facebook (click aici)

Also, au și un meniu de paste, unde, tot așa, mai multe detalii le găsiți pe pagina lor.








Devinaesteiza: Sunt niște vremuri ciudatele. Cum sugerezi să ne menținem energia pozitivă și să fim productivi? Mai ales pe cei care sunt în bussiness-uri de genul acesta?

Daniel: 
Gândinu-ne la viitor, la ce va fi după Corona, la fel de important este să ne gândim și cum putem să ne ajutăm reciproc în perioada asta, sunt foare multe afaceri în domeniul acesta care au nevoie de vizibilitate, de sfaturi și cred că ar trebui să ne gândim cum putem să dăm o mână de ajutor.

De altfel, poate fi și o perioadă de introspecție, pe care recomand să o fructificăm prin analizarea planurilor pe care le-am implementat până acum și să vedem ce putem îmbunătății.


Excursia asta a pornit undeva la sfârșitul anului 2018 așa că suntem destul de tineri în piață dar cu mult entuziasm și avem viziunea de a crește ușor, ușor în mod organic.



Devinaesteiza: Și că să ne menținem fericiți, care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai legată de 15A?

Daniel: 
Din nou, îmi este greu să răspund în mod concret, dar pot să afirm că vara trecută am avut parte  de cele mai frumoase discuții și am întâlnit o grămadă de oameni noi cu idei și povești minuate cât timp stătteam pe terasă.

Așa că pot spune că pot spune că 15A îmi aduce tot timpul amintiri noi și povești  de care pot să mă bucur mai tărziu.


Devinaesteiza: Iti multumesc pentru timpul acordat si dupa toate astea sper sa ne vedem cu bine si sanatosi. Poate chiar vom face o partea a doua a interviului.

Daniel:
Eu îți mulțumesc pentru oportunitate, sigur ne vom revedea sper eu la un pahar de vin pe terasă, până atunci ne revedem în mediul online.






Acolo vor posta toate noutatile in privinta serviciului de delivery, cozonaci si meniuri numai bune de pus pe masa si mai mult de atat, cand vom putea iesi din casa, o sa fiti la curent cu toate evenimentele lor faine. 



 bestvalue.eu

fashiondays.ro

Comentarii

  1. Au, mamă! Ce minunății și bunătăți acolo pe site. Și ce mișto e designul lor. Super tare ideea asta de delivery de produse pentru anumite zile speciale din an. Keep up the good work cu interviurile. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!