Treceți la conținutul principal

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com



Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.



Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.



Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.



Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online" Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.



Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.



Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem mai bine!

 Spune-ne câte ceva despre tine, de unde ești, câți ani ai și care este culoarea ta preferată?

Oana: Bună, Iza! Îți mulțumesc și eu că te-ai gândit la mine. Mai pe lung, eu sunt un Rac din Suceava, minunata regiune Moldova, mutat de câțiva ani în alt loc minunat - Franța. Fac 29 de ani în iulie. Sunt căsătorită de 3 ani. Nu am copii și nici câine sau pisică, dar am un partener de viață grozav. 😊

O culoare ce îmi dă încredere și mă face să mă simt și mai bine în pielea mea este roșul. Dar toate nuanțele și subtilitățile acestei culori îmi plac super mult.


Din 2016 scriu pe el, dar de 2 ani am început să fiu constantă.

Devinaesteiza: Tu ai blogul blogtomedia.com. De cât timp îl ai și cum a pornit această poveste?

Oana: Da, Blogtomedia.com este copilașul meu online. Mai întâi am avut un blog personal pe Blogspot pe care scriam de foarte mulți ani. Acolo mi-am făcut mâna ca blogger. Dar apoi s-a ivit oportunitatea să am propriul blog pe domeniu, așa că acesta este Blogtomedia. Un prieten mi l-a dăruit gol goluț și eu l-am crescut. Din 2016 scriu pe el, dar de 2 ani am început să fiu constantă. L-am optimizat după mintea mea, l-am personalizat și am scris despre tot ce mi-a trecut prin cap. Tot experimentez și încerc să-l fac cel mai tare din parcare, dar deocamdată sunt încântată de forma lui. :D





Devinaesteiza: Că tot menționam despre povești, tu cum iți antrenezi creativitatea?

Oana: Mă vei crede sau nu, dar noaptea îmi vin cele mai bune idei. Și nu mă refer doar la faptul că sunt pasăre de noapte și stau până la ore imposibile să citesc sau să visez cu ochii deschiși. În somn creez scenarii pentru articole și nu de puține ori mă trezesc să îmi notez pe telefon idei sau fraze. Dar de la fel de multe ori mă trezesc cu ciudă că nu mai țin minte genialele lucruri pe care le-am visat. Altfel, citesc destul de mult și mă inspir din experiențele mele de viață. Cam fiecare dintre articolele mele au o sursă sau o mica poveste ce s-a petrecut în cazul meu sau al apropiaților mei.




Devinaesteiza: Atunci când scrii ai nevoie de o anumită atmosferă, trebuie să fii doar tu în cameră? Care este mediul ideal pe care îl poți avea acum și care ar fi mediul ideal pe care ți l-ai dori să îl ai?

Oana: De cele mai multe ori scriu ziua, deoarece lumina soarelui mă binedispune. Dar scriu și seara, atunci când deja nu mai sunt singură acasă. Îmi place să am o anumită liniște și să nu fiu întreruptă de zgomotele făcute de alții prin preajmă. Întreruperile mă irită nespus și fac urât. Dar dacă nu se poate să fie liniștea dorită de mine, îmi pun căștile și gata.

Oricum, îmi place să scriu cu muzică pe fundal de cele mai multe ori. Așadar muzica nu este o problemă. Alteori, las fereastra deschisă iar freamătul naturii este suficient ca zgomot de fundal. Mediul pe care îl am acum când scriu este suficient de bun așa cum e. Dar nu m-ar deranja deloc să am un balcon pe care să ies și să îmi fac treaba, cu flori multe în jur și soarele bătându-mi în față. Priveliștea o am deja, deci …

De cele mai multe ori scriu ziua, deoarece lumina soarelui mă binedispune.


Devinaesteiza: Ce iți place să iți faci în timpul liber? Acum că tot avem așa de mult timp liber, ținând cont de pandemia care sper să ne lase cât mai repede.

Oana: Pentru mine, etapa aceasta cu statul în casă nu reprezintă ceva nou. Și până acum lucram de acasă, așa că … În schimb îmi lipsesc mult weekendurile în care hoinăream în voie pe unde ne duceau picioarele. În timpul ăsta liber, atât de mult, gătesc, fac sport, scriu, citesc, mai colorez pe ici pe colo, am început să mă uit la Prietenii mei, mai învăț din Photoshop, mai un cuvânt în franceză sau spaniolă, fac integrame … Acum vreau neapărat să îmi iau un puzzle din ăla mare cu piese multe și super mici ca să mă mențin și mai ocupată.




Devinaesteiza: Ce alte bloguri mai urmărești și care ar fi preferatul tău? De ce?

Oana: Sincer, nu am un preferat. O urmăresc pe Andreea Chiuaru, de la Blog de idei, pentru inspirație legată de cărți și job. Te urmăresc pe tine pentru piese fresh, workout și doza zilnică de umor. O urmăream pe Dana Rogoz pentru proiectele ei, stilul de viață și felul de a fi. Blogul Haza cu Cazna pentru textele super amuzante și ironice despre viață. Pe Alina de la La Dolce Vita pentru preseturile faine din Lightroom. Blogul Lipa Lipa și Born to Travel pentru inspirație de călătorie.




Devinaesteiza: Vlogurile te pasionează? Dacă da, ce recomandări ai pentru noi?

Oana: Nu, nu prea sunt fana vlogurilor pe YouTube. Mai degrabă citesc un articol decât să stau să ascult pe cineva vorbind. 😊) Dar totuși o urmăresc pe Elena Druță(Elena’s Bookshelf), pe canalul ei de YouTube cu recenzii de cărți. Ah, și pe Lele Pons cu filmulețele ei virale și super amuzante.




Devinaesteiza: Citești foarte mult, am observat. Care este ultima carte pe care ai citit-o și parcă ți-ai dorit să o iei de la capăt?

Oana: Citesc, da. În ultima vreme chiar foarte mult, cum spui și tu. Dacă în anii de liceu sau facultate citeam doar câte 10 cărți pe an, în prezent citesc și 100 pe an. Așa că e o schimbare. 😊) “The Violets of March” de Sarah Jio este una dintre cărțile citite în ultima perioadă, carte ce mi-a plăcut super mult. Aș reveni la ea cândva datorită poveștii și stării de bine ce mi-ai oferit-o în timpul lecturii. Recenzia ei e pe Booknation, dacă vrea cineva să afle mai multe despre ea. :P



Devinaesteiza: Ce faci când “simți” că nu te va încânta cartea pe care tocmai ai început-o?

Oana: Vaai, mi s-a întâmplat de câteva ori chestia asta. Sună prostesc, dar chiar dacă îmi dau seama că acea carte nu mă va încânta, trag de mine să o duc la capăt. Nu îmi place să renunț la o carte așa de simplu. Îmi tot spun că e pierdere de timp, dar că în egală măsură poate continuarea e mai bună decât primele pagini. Și de cele mai multe ori tot mă dezamăgește, dar sunt eu încăpățânată să continui.

Nu că nu știe nimeni, știu doar foarte puține persoane. În timpul facultății, aproape de vacanța de vară, era să fug cu circul cu o prietenă.

Devinaesteiza: Și pentru că am zis că vrem să te cunoaștem mai bine, spune-ne ceva ce nu știe nimeni despre tine și ai vrea să împărtășești cu noi.

Oana: Nu că nu știe nimeni, știu doar foarte puține persoane. În timpul facultății, aproape de vacanța de vară, era să fug cu circul cu o prietenă. Venise circul la Iași și noi ne doream să lucrăm ceva part time. Așa am ajuns să ne angajăm la ei ca să împărțim pliante și să mai dăm o mână de ajutor pe acolo. Dar ni s-a propus să rămânem ca angajate permanente. Nu ca acrobate, clar, dar pentru a face intrarea în scenă a anumitor performeri și pentru a avea micul nostru show cu șerpi. 😊) Chiar ni se luaseră măsurile pentru costume, am făcut ceva repetiții și eram super entuziasmate de ideea că vom merge prin toată țara cu circul și vom face și bani.


Poate doar această perioadă delicată ne mai poate face să prețuim fiecare moment din viețile noastre.

Devinaesteiza: Cum faci față situației cu corona virus și ce sfaturi ai avea pentru noi?

Oana: Eu sunt sunt o optimistă. Sper ca din toate astea să și învățăm ceva. Să prețuim mai mult compania celorlalți, dar și natura care ne oferă atâtea. Deocamdată nu sunt stresată, dar nici nu las lumea din jur să mă inunde cu statistici și informații la minut despre virus. Nu sunt în măsură să dau sfaturi. Dar ce bine ar fi dacă mai multă lume ar fi optimistă și s-ar gândi la clipa prezentă. Poate doar această perioadă delicată ne mai poate face să prețuim fiecare moment din viețile noastre.



Devinaesteiza: Care este primul lucru pe care plănuiești să îl faci imediat ce se vă încheia perioada asta?

Oana: Deja mă gândesc la asta de la începutul statului în casă permanent. Când se va termina aș vrea să ies și să mă îndepărtez cât mai mult de casă. Să merg în natură într-o drumeție, să merg în Lisabona la prietena mea, unde îmi făcusem deja planuri să ajung …



Devinaesteiza: Sper să ne auzim curând într-un alt interviu și ai grijă de tine! Vrei să mai adaugi tu ceva? Te îmbrățișez!

Oana: Merci frumos încă o data că te-ai gândit la mine. Sper ca poveștile mele să aducă măcar un zâmbet ție și cititorilor tăi. Și în continuare, zic să rămânem cu speranța în inimă și să prețuim timpul ăsta cât de bine putem, deoarece este și o șansă, nu doar o pedeapsă de la univers. Te îmbrățișez și eu și sper ca într-o zi să fim față în față vorbind câte în lună și în stele <3 i="">




Recunosc, eu am așteptat răspunsurile ei cu sufletul la gură și asta mi-a dat o idee să facem și partea a doua. Oana este o fată super faină, care iți răspunde prompt oricând ai nevoie de ea și este mereu activă pe blog, susține ceea ce îi place și mereu m-a susținut pe mine, cu bloguletul meu, prin a mă vizita la fiecare articol.



Eu, una, am devorat acest interviu.



Voi ce părere aveți?



Hugs!


vivre.ro

decathlon.ro

answear.ro

Comentarii

  1. Multumesc. E prima oara cand ma intalnesc virtual cu Oana. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc frumos pentru interviu, Iza! Mi-a făcut super mare plăcere să îți răspund la întrebări. >:D<

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!