Treceți la conținutul principal

Parcul din Tei sau Parcul Tei



Mă tot întreabă lumea de ce scriu sau despre ce scriu.



Scriu pentru că îmi place să cred că o fac bine, în continuă  dezvoltare și mă relaxează (chiar aș vrea să și trăiesc din asta, la un moment dat). Despre ce scriu? Despre tot ceea ce cred eu de cuviință. Până la urma, este blog-ul meu, nu? Nu toate subiectele mele vor fi cele mai bune, dar sunt de părere că fiecare are viziunea sa.



Mai mult de atât, îmi place să promovez. O fac prin a fotografia diferite locuri, localuri, străzi, parcuri, etc.



Azi am vrut să pozez un parc, poate nu chiar atât de de frecventat, parcul Tei. Având în vedere că până acolo fac cel mult 10 minute de mers pe jos, am ieșit la o plimbare scurtă de 30 de minute,  fiindcă ușor-ușor soarele deja se ducea la el acasă, iar frigul se întețea. Cu toate astea, erau câteva persoane care dădeau ture prin parc și se pozau lângă lac. Deși ziceam că stau atât de aproape, nu m-am dat niciodată în roata aia care mă duce mereu cu gândul la roata de la Electric Castle și am zis că poate azi am noroc. Din păcate, nu am avut. Scria pe o foaie la casierie, că dacă vremea nu este bună și sunt sub 5 grade, roata nu va funcționa. Se aplică și pe timp de vară: daca sunt peste 35 de grade, la fel nu va funcționa. Am aflat ceva util.



Tarif: Adulți 15 lei

Copii 5-14 ani: 5 lei

Copii dub 5 ani - gratis

Durata: 12 min.



Poate când se mai încălzește reușesc să dau o tura.



Ce poți să mai faci? Desi nu era chiar așa călduț, am găsit și o căsuță de unde puteai să iți iei popcorn normal sau cu caramel. Cel cu caramel, o punga mica era 4 lei. Iți poți lua și o cafea sau ciocolata caldă să te încălzești. Având în vedere că era singura deschisă, la momentul respectiv, erau câteva persoane la coada.





Cum ajungi?



Ei bine, este puțin departe de metrou, însă ai ca mijloc de transport în zonă autobuzele 282 și 182 sau tramvaiele 16/36.



Daca vrei să vezi un parc puțin mai liber față de Herăstrău, este drăguț de vizitat și Parcul Tei.



"Poziționarea parcului Tei a fost gândită pe malul unui lac, în urma unui proiect început în 1935 de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caranfil. Lucrările însă au fost oprite în 1939 odată cu venirea războiului, repornite la finalul lui, în 1948, și încheiate în 1950. La înființare, parcul avea o suprafață de 9 ha."



"În 2007 în urma unui acord de prietenie încheiat între România și Republica Azerbaidjan s-a realizat o modernizare masivă a mobilierului urban, pavajelor, a fântânilor arteziene în culori, locurilor de joacă pentru copii și a sistemelor de iluminat. Drept mulțumire pentru sprijinul material, în parc a fost amenajată aleea Heidar Aliev, în memoria fostului președinte azer, al cărui bust a fost instalat pe aleea cu același nume."



Am făcut și câteva poze pe care puteți să le vedeți azi și la story-urile de pe insta sau pe facebook.

Apropo, am găsit și un articol interesant despre Lacul Tei, pe care vi-l las aici.

Ce părere aveți? Vă plac pozele?


sursa info: wikipedia

melimeloparis.ro

fashiondays.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Unul din cele mai instagrambile locuri in luna februarie

Sambata a fost chiar o zi frumoasa afara, asa ca, am coborat sa dau zapada de pe masina si mai aveam in gand sa pun motorina, insa nu stiam exact daca aveam de gand sa merg undeva si nici nu stiam unde. Ceva mai tarziu, m-am trezit la volan conducand catre Buftea, mai exact catre Domeniul Stirbey . Legat de asta, cum se scrie corect si de cand este cu "y"? Stie cineva? Va las mai jos vlog-ul sa vedeti cum arata acolo si va invit sa va abonati la canalul meu de Youtube.  Va imbratisez de la distanta! Pe mine ma mai gasiti si pe: facebook instagram grupul de pe facebook

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022