Treceți la conținutul principal

MaCa - Magazin de Cafea: cafea premium pe Kogalniceanu



Pe lângă viața de corporație și lucratul la birou de zi cu zi, îmi fac timp să mă ocup și de pasiunile mele. De mulți ani m-am regăsit în a scrie sau a promova lucurile care îmi plac, iar pe lângă scris și promovare, să mai și editez câteva poze.



Că să îmbin pasiunile astea ale mele, am luat câteva proiecte pe care să le înfrumusețez și să le ajut să fie vizibile în online.



Unul dintre ele a fost cel despre care v-am spus în articolul anterior, adică Biju-Gift Shop, iar ce de-al doilea este despre ceva ce pe mine mă face fericită în fiecare zi. Are legătură cu ce ador eu cel mai mult. Cafeaua.



Haideți să vă prezint cafeneaua MaCa - Magazin de Cafea.



Localul este situat în București - sectorul 5, pe bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr 16 și a fost deschis datorită pasiunii pentru cafea și de a vedea lumea fericită. Locația a fost preluată și redeschisă în luna Octombrie 2019, iar de atunci cei de la MaCa, dau tot ce au mai bun că tu să te simți liniștit și să bei în tihnă cafea premium, la preț standard de cafea to go.



Poți să savurezi o cafea la masă, înăuntrul cafenelei, însă ai și posibilitatea de a-ți lua to go, daca ești în drum spre muncă sau spre facultate. Situată intre Facultatea de Drept și Liceul Lazăr, ba chiar și la câțiva pasi de Parcul Cișmigiu, MaCa are o gamă variată de cafele cu care să-ți încânte papilele gustative.



De ce sunt eu în acest proiect?



Pentru că mi s-a părut interesant faptul că barista, pe care îl găsești în fiecare zi, de luni până vineri, de la 8:30 până la ora 18:00, a plecat din domeniul IT că să fie aici, în proiectul MaCa - Magazin de cafea. Da, și-a dat demisia și s-a dedicat în întregime pentru a lucra alături de cei care au readus la viață această locație, în speranța că gustul cafelei lor va deveni din ce în ce mai popular.





Vorbind despre prețuri, ceea ce interesează pe toată lumea, ele pornesc de la 4 lei (un esspresso) până la 6 lei (caffe latte) sau 10 lei (paharul de vin).



Design-ul cafenelei este unul pe care rar îl mai întâlnești în București, fiind vorba de un stil prietenos cu mese din lemn, mese care au fost recondiționate din mese de cusut Wettina. Totul miroase a lemn și cafea.



Ce îi deosebește?



Faptul că poți cumpără cafea premium la vrac, pe care să o bei în confortul casei tale. 



Barista recomandă că fiind cea mai bună cafea în raport calitate-preț, cafeaua Columbia care costa 8 lei/100 gr. Ce poți să iți dorești mai mult de atât? Și ți-o râșnește pe loc, pentru ibric, espressor sau o poți lua așa cum vine ea, adică boabe.



Am văzut oameni care au venit aici cu laptopul, că să lucreze liniștiți la unele din mesele acelea frumoase despre care v-am povestit, fie studenți care au poposit în pauzele de la facultate. Toți au plecat cu aceeași impresie. Aceea că, cel mai probabil, este cea mai bună cafea din oraș. Iar prețul, mai mult decât decent. Produsele nu au preț unic per produs, însă meniul este explicit atât pentru cafenea cât și pentru to go (prețurile diferă dacă vrei să stai să bei acolo sau să iei la pachet).

Cum ajungi? Super simplu! Dacă vii cu troleu, poți să vii cu orice troleibuz (de exemplu 66, 70, 69, 85 etc.) și cobori la stația Piața Mihail Kogalniceau, de unde mai mergi 1 minut pe jos, pe partea cu Facultatea de Drept, în direcția facultății. Dacă vii cu cu metroul poți să cobori la stația de metrou Izvor și mai mergi aproximativ 5 minute pe jos.  Mai simplu de atât: scrie MaCa pe Google Maps și te duce acolo, de oriunde ai veni.


Propun să le faceți o vizită și dacă vreți, chiar să ne vedem pe acolo, să îmi spuneți și părerea voastră!



Hugs!

Comentarii

  1. Wow! Mi se pare super. Îmi place foarte mult cafeaua, așa că negreșit, când voi ajunge prin București, trec pe acolo. Mulțumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!