Treceți la conținutul principal

A doua parte a experienței în Istanbul în luna august 2019



Pe 7 august am pornit în marea mea experiență din această vară și anume: Istanbul. Eram atât de emoționată și de curioasă de ce o să găsesc acolo, dacă o să mă pierd, dacă o să mă fure cineva (glumesc :))) ), ce o să mănânc (dat fiind faptul că eram la dietă) și mai ales pentru că era prima oară când călătoream cu pașaport. Așa cum pentru unii deja e apă de ploaie, pentru mine au fost importante toate astea.



 Așadar, am avut zborul în jur de 5:30 dimineața cu Turkish Airlines, iar zborul de pe aeroportul din București, a durat aproximativ o oră, că nici nu am apucat să termin filmul (în scaune erau incorporate mici ecrane și pornisem filmul Creed). Prețul a fost aproximativ 1500 de lei dus-întors, pentru două persoane, pentru două bilete de avion, într-o perioadă atât de aglomerată și scumpă.



 Am ajuns și am rămas cu gură căscata cât de mare este aeroportul.


  
 "Aeroportul Internațional Istanbul este cel de-al treilea aeroport internațional din Istanbul, după Atatürk și Sabiha Gökçen și este planificat să devină principalul aeroport internațional care deservește Istanbulul, dar și cel mai mare din lume!"  

articolul aici.
  



 Până am ajuns la banda de ridicare a bagajului de cală (pentru că în bilet am avut inclus și câte un bagaj de cală), era deja acolo, l-am preluat și ne-am îndreptat către autocarul care mergea în zona unde eram cazați. În aeroport sunt mai multe autocare, ele te vor conduce către  destinația dorită  din Istanbul unde ești cazat sau unde ai treabă.  Noi trebuia să ajungem  în Aksaray, iar călătoria a durat aproximativ 30 de minute si prețul unui bilet pentru autocar a fost 18 lire turcești/persoană. Îți poți încărca un card cu o anumită sumă de bani, card pe care noi deja îl aveam, însă am observat că erau și niște automate de unde îți puteai cumpăra călătorii. Sfatul meu este să aveți deja banii schimbați în lire turcești.



 Ajunși la Hotelul Zagreb, deși check-în-ul trebuia să îl facem la ora 14:00, cei de la recepție au fost drăguți și ne-au dat camera mai devreme, așa că, ne-am grăbit să ne schimbăm de haine și să pornim în recunoaștere. Sejurul la Zagreb a fost de pe 7 august până pe 10 august, (pentru avionul l-am avut pe data de 11 august dimineața) și a costat 1000 de lei. Ca facilități am avut mic-dejun inclus, destul de variat, cafea la discreție (care la gust semăna mai mult cu cafeaua instant, nu cafea normală) și acces la piscină. Camera a fost destul de micuță, cel puțin cea pe care noi am primit-o, însă dotată cu ce aveai nevoie: papuci, produse de igienă, uscător de păr, prosoape, aer condiționat (pentru că în august este foarte cald), T.V. și pat, bineînțeles! :))



 Am început să umblăm în aglomeratul oraș și pot să spun că mi-a plăcut enorm! Mi-a plăcut agitația de acolo și faptul că sunt mulți turiști și vezi și cum fiecare își vede de treaba lui, dar trebuie să ai grijă să nu te pierzi, fiind atâta lume. Recomandarea mea e să ai o cartelă cu internet,   cum ar fi o cartela reîncărcabilă de la Orange, vă puteți interesă la ei, că au o ofertă bună pentru Turcia.

 Aproape în fiecare magazin în care vei intra, ți se va oferi să bei un ceai sau o cafea. Nu refuza! Eu am băut cafea și nu regret. O să fie diferită față de cea cu care ești obișnuit, pentru că are destul de mult zaț, însă este bună din punctul meu de vedere.



 La început ziceam că îmi făceam griji de ce voi mânca acolo,  așa că haideți să vă zic ce am mâncat zilele alea.  Poți mânca oriunde și cu bani puțini! Specialitatea lor? Pește! Îl găsești la orice tavernă de pe stradă, proaspăt și foarte ieftin. De exemplu am mâncat somon la o tavernă cu 3 mese pe stradă și am dat cam 20-30 de lire turcești. Turcii pot fi foarte insistenți și aproape că te trag de mână să te bage în localul lor, poate că n-o să-ți placă asta sau poate deveni obositor, însă nu trebuie să o iei personal. Dacă nu mergi când ești la dietă, așa cum am fost eu, nu-ți fă griji, că ai ce să mănânci. Poate tocmai de aceea sunt așa insistenți, fiindcă ai de unde alege. În ceea ce priveste meniul, veți vedea că vor fi unele localuri unde prețurile nu sunt afișate. Vezi la sfârșit ce surpriză ai. Nota o poți plăți în lire turcești, euro sau dolari. Nu peste tot, însă am văzut destul de multe care acceptă cele 3 variante. 

 M-au mirat prețurile accesibile. Am comandat jumătate de pui la rotisor, salată, o supă cremă și parcă ceva legume, iar toată povestea asta a fost în jur de 50 de lire turcești, cam 40 de lei, în banii noștri.



  Trebuie să mai știi  că bacșișul lor vine în apă. Odată ce te așezi la masă, vor veni cu sticle de apă din care te poți servi sau nu. Dacă te servești, automat ai lăsat și bacșiș și crede-mă, în zilele de vară, o vei face!



 Cum te deplasezi în Istanbul? 



 Este un oraș foarte mare și ai 3 posibilități pe care le-am încercat și eu: tramvai, metrou sau autobuz. Pentru toate, prețul unei călătorii este de aproximativ 3 lire turcești și în metrou sau tramvai ai parte în banii ăștia și de aer condiționat! Pentru a avea acces la tramvai și metrou trebuie să ai bani pe cardul de călătorii că să poți trece de turnicheții care seamănă cu turnicheții noștri de la metrou, așa că, fii pregătit.



 Am mers destul de mult și pe jos, pentru că îmi place să mă plimb și să descopăr împrejurimile fiecărui oraș pe care îl vizitez ceea ce recomand fiecărui turist, dacă vrea într-adevăr să simtă cum e acolo.



 Mai am câteva lucruri să vă povestesc, despre obiectivele turistice și cât de bună este baclavaua,  dar m-am gândit că o să scriu și a3a parte a experienței Istanbul.  După cum probabil v-ați obișnuit,  nu îmi place să vă încarc cu prea multe informații într-un singur articol.  Mai puțin și mai bun!



 Hugs!

fashiondays.ro

Comentarii

  1. Ce fain pare ca a fost. Pe mine m-ar interesa sa ne spui mai multe despre cultură, oameni, cum poți sa te îmbraci, unde n-ai voie sa intri(ca femeie) si din astea. Merci! 🤗

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!