Treceți la conținutul principal

Experienta mea cu dieta Dukan


*da play la clipul de mai jos in timp ce citesti*

In primul rand vreau sa incep cu faptul ca trebuie sa va simtiti bine in pielea voastra! Nu promovez niciun fel de dieta sau stil de viata, ci pur si simplu vreau doar sa impart cu voi experienta mea.

De pe 8 iulie am vrut sa fac o schimbare in privinta fizicului meu si m-am decis sa incep, din nou, dieta Dukan. Este vestita dieta in care trebuie sa mananci multeeeeeee proteine. Asadar, pentru cineva care este vegetarian, este putin cam dificil de tinut, dar nu imposibil.

Sunt mai multe etape in dieta Dukan, iar majoritatea informatiilor le-am luat fie de pe forumuri sau de pe site-ul dieta-dukan. Etapele sunt: Etapa de Atac, Etapa de Croaziera, Etapa de Consolidare si Etapa de Stabilizare.

Pentru ca am vrut sa scap de aproximativ 10 kg si de ce nu, chiar mai mult, am tinut in faza de atac in urmatorul fel: 6 zile proteine, apoi 6 zile legume. Nu ai voie sa mananci legume precum mazare, cartofi, fasole, porumb sau orice alte legume care contin carbohidrati. Fructele sunt interzise in etapa de atac.

A fost greu. Adica, dupa perioada de proteine, cand am fost nevoita sa mananc doar legume, simteam ca obosesc la fiecare doi pasi. Am fost si la mare in perioada aia si am tinut pana si la mare. Mi-am luat pachetel de acasa si am respectat toti pasii. 

Alcoolul este interzis, insa fiind plecata in Vama Veche (sarutamaaaa-n urecheee), am baut Ciuc Radler, fara alcool. Partea buna (sau proasta, depinde cum privesti lucrurile) este ca ai voie sa bei Cola Zero. Acum, avand in vedere ca au aparut si Fanta Zero sau Sprite Zero, nu stiu sa va zic daca aveti voie, fiindca nu m-am interesat.

In faza de atac te vei simti extenuat si-ti va fi foame tot timpul, asa ca, baga mare si mananca. Oricand, oricum! Eu in drum spre mare rontaiam morcovi si mancam rosii cherry. Yummy!

Cel mai mult slabesti in perioada asta, asadar, nu te descuraja dupa ce vei incepe etapa de croaziera. Trebuie sa ai rabdare si sa continui fiindca vei slabi incet, dar sigur!

In momentul de fata, eu acolo ma aflu: in etapa de croaziera. Cum fac asta? Foarteeeee simplu, pentru ca nu sunt pofticioasa (norocul meu) si am si ajutor langa mine care ma tine tot timpul motivata sa mananc corect si sa nu calc gresit. Acum, daca aveti pofta de ceva, nu o sa fiu absurda sau ipocrita sa va spun sa NU va atingeti. Odata ce mancati o inghetata la doua saptamani sau mai stiu eu ce pofta in weekend, vorba unei prietene, trebuie sa va asumati si sa continuati dieta, nu sa renuntati definitiv, in ideea: "Eh, si-asa am mancat inghetata asta, ce sens are sa mai tin?". Fals. Eu am mancat putina baclava si inghetata in Istanbul, unde va spuneam in articolul asta cateva impresii pe scurt, apoi am revenit la dieta. Da, si acolo am incercat sa tin cat de mult am putut.

Ce este faza de croaziera? Pai, o zi mananc proteine, apoi o zi proteine cu legume (ziua mea preferata). 

La proteine ai multe optiuni: branza de vaci slaba, perlute de la Covalact sau orice alte firma, iaurt grecesc am mai mancat, cascaval light, mozzarela, piept de pui, cremwursti din pui, carne slaba de porc, soia, branza telema light, hallumi, chefir, iaurt de baut, somon sau peste (insa eu nu sunt mare fana peste). Cand vine ziua de legume, imi fac de caaaaaaap! Mananc orice legume, mai putin cele mentionate anterior sau cele de pe lista de interzise. Detalii aveti pe site-ul mentionat mai sus.

Ce imi place in aceasta dieta? Nu este costisitoare. Gasesti produse ieftine daca mergi in hypermarket-uri si mai ales daca iti gatesti acasa, iesi super bine ca bani. De exemplu: am luat un piept de pui pe care am dat 20 de lei si am mancat 3 zile din el, facut la gratar. Rosiile cherry, o cutiuta este vreo 7 lei, daca iti iei 3 ardei grasi sunt in jur de 2 lei si o punga de 1 kg de morcovi vreo 5 lei.

Ce nu imi place? Este putin greu sa mananci in oras. Mai ales cand esti in ziua de proteine. In afara de carne aka piept de pui (pentru ca nu aveti voie prajeli), cu greu gasesti ceva cu care sa te poti incadra in Dukan. Alt aspect care nu mi-a placut, la inceput, a fost ca nu aveam forta deloc de sala. Acum, in etapa de croaziera sunt super bine si incerc sa ajung de cel putin 3 ori pe saptamana. 

Da. Am slabit. Nu stiu daca pot sa spun ca e un efect wow, insa de pe 8 iulie pana acum - 31 august, am slabit aproximativ 7-8 kg. O sa tin etapa de croaziera cat de mult o sa pot, iar apoi va veni cea de consolidare, in care, daca am inteles bine, poti sa mai introduci cate un fruct si alte tipuri de mancaruri si faza cea mai importanta este ca joia sa fie zi sfanta doar de proteine. 

Multi spun ca este nesanatoasa si ca are efecte adverse. Eu am mai tinut-o in trecut si am slabit cam 13 kg, pe care nu le-am pus la loc si nu am avut efecte adverse. Poate ca imi cadea parul putin mai mult, dar cam atat.

Asta este experienta mea cu Dukan.

Tu ai tinut vreo dieta pana acum?

Hugs!



fashiondays.ro

lavandiere.ro

Comentarii

  1. Nu am ținut nici o dieta vreodată. Doar sport am făcut, sala, bicicleta, scări și usoare alergari. Ma cam mentin așa, nu zic ca e rău. Dar tot as mai da jos pe la picioare. Deocamdată incerc sa merg cât mai mult pe jos, în drumetii, plimbari, dar mai apoi, când va fi rece, ma voi baga pe bicicleta interioară. ♥ te pup și bravo pentru ambiție și rezultate

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ținut demult, o dietă cu orez. Nu mai țin minte, că sunt mulți ani de atunci. Am încercat Dukan, dar n-am rezistat. Nu pot să mănânc carne sau ouă fără legume sau zarzavaturi. Felicitări că ai reușit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca imi amintesc si eu de dieta asta cu orez, ahahaha :))). Multumesc!!

      Ștergere
  3. Eu felicit din tot sufletul pe cei care pot tind dieta! Sincer! Si-ti zic si de ce: mi se pare ca ai nevoie de o vointa de fier, de o superdeterminare pentru diete.
    Obiceiurile ni le schimbam foarte greu, spre deloc. Inclusiv pe cele alimentare.
    De dieta nu am avut si nu am nevoie, deci nu am tinut.
    Dar am muuuulte povesti despre "cum am incercat sa sa las de fumat si nu mi-a reusit". Mda, asta sunt eu ..��
    Dukan a avut rezultate pe cativa prieteni de-ai mei. Altii nu au reusit sa il tina.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vio! Si mie mi-a fost greu primele 12 zile, apoi a devenit asa, cumva de la sine.

      Ștergere
  4. Nu am ținut, dar în ultima vreme mă tot gândesc să încerc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana acum nu am tinut nicio dieta, desi mi s-a pus pata la un moment data sa ma apuc si eu de una. Super articol! 😊

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!