Treceți la conținutul principal

Zâmbete într-o singură ceașcă



Totul a început din liceu.
 
 
 
 Am început să aplic la job-uri, să încerc să îmi găsesc un serviciu part-time, să pot merge după ce termin orele, așa că am început să aplic pe site-urile de specialitate. În mare parte, în acea perioadă, cele mai multe oferte erau pentru promoții, adică împărțit de pliante, însă eu aplicam și la companii mai mari, unde mi-ar fi plăcut mie să fiu angajată, deși știam că nu am experiență și probabil că nici vârstă necesară.
 
 
 
 Țin minte și acum că eram în pauză, în curtea școlii, când am primit un apel și mi s-a spus să merg la interviu pentru un lanț de cafenele, unul din cele mai mari. Nu-mi venea să cred. Eram super bucuroasă! Am mers la interviu, am mai așteptat câteva zile și am fost acceptată.
 
 
 
 Am început să lucrez și în fiecare zi după liceu, mergeam până în Băneasa. Nu pot să spun că a fost super ușor, însă mi-a plăcut că am luat totul de la zero. Adică mi s-a făcut training și am învățat despre tot felul de soiuri de cafea, din Kenya, cafea Guatemala, mai aromată, mai tare, mai slabă. Învățam rețetele pentru fiecare tip de cafea în parte: câte shot-uri de cafea se pun la o cafea mică, dar la una medie și mai ales la cea mare? Când se pune lapte simplu în cafea și când se pune lapte și spumă? Câtă spumă trebuie să aibă un cappucino? Eram fascinată de toate lucrurile astea și cred că după atâția ani încă mai știu 60% din rețetele pe care le-am învățat atunci. După ce am terminat training-ul și am învățat tot ce era de învățat în privința servirii celei mai bune cafele, nu am intrat direct în bar, a trebuit să stau pe lângă cei experimentați, să mai strâng de pe mese, să spăl farfurii și cești și abia apoi, am intrat în bar și am luat diploma de barista.

 Din momentul în care am preparat prima cafea, mi-am dat seama care este elixirul fericirii și cum poți pune un zâmbet pe fața unui om. Îmi plăcea să prepar, apoi să ofer cafeaua celui care aștepta liniștit, pentru a-și continua ziua într-o manieră aromată sau pentru a trece de ziua grea pe care o avea la birou.
 
 
 
 Am realizat care este pasiunea mea și băutura mea preferată.
 
 
 
 De atunci mă declar băutoare de cafea înrăită, poate chiar dependentă. Am visat mult și încă visez la clipa în care îmi voi deschide locația mea micuță și călduroasă, unde să întâmpin toți pasionații de cofeină cu miros de cafea proaspăt măcinată, alături cu ceva dulce. 
 
 
 
 Iar acum ceea ce o să vă surprindă cel mai mult: după ce am lucrat cu cele mai performante espressoare și după ce am învățat cât de bun este un cappucino cu spuma aceea care-ți rămâne pe buze, eu acasă încă îmi fac la ibric cafeaua de zi cu zi. Știu, șocant, de la o fată cu cafea, să fie încă pe stilul vechi, însă am așteptat momentul potrivit și bugetul potrivit pentru a investi într-un espressor care să îmi satisfacă pofta de un cappucino sau chiar un latte machiatto, fără să merg într-o cafenea pentru a-mi cumpăra fericire in pahar.
 
 
 
 După mai multe căutări, mi-a atras atenția magazinul online magNET.ro, care, culmea, aparent a fost ca un magnet, m-a atras atenția din prima. Ce mi-a plăcut cel mai mult este că la fiecare espressor sau cafetieră în parte, aveai toate detaliile și o descriere cât să îți răspundă la toate întrebările, funcțiunile și imagini concrete cu ce vrei să cumperi. Am strâns bani atâta timp pentru cea mai mare pasiune și pentru a mă răsfața la mine acasă, încât sunt decisă să fac marele pas și să îmi prepar cafea la ibric doar când o să am și nisip, hehe!
 
 
 Uitându-mă printre promoțiile de espressoare, am rămas cu gândul la un espressor Saeco-Esspressor automat Seco PicoBaristo SM5460/10, chiar pentru un mic barista, cum sunt eu. Dacă nu mi se potrivește asta, atunci chiar nu știu care ar fi altul mai potrivit. Și prețul mi se pare destul de rentabil, ținând cont că poate face de la espresso la ristretto sau de la cappucino până la caffe au lait. Mai mult de atât, partea care m-a încântat cel mai tare a fost că are și filtru de apa AquaClean și mă pot bucura împreună cu familia și prietenii de aproximativ 5.000 de cești, fără a fi nevoie de detartrare. Pentru că pe lângă entuziasmul pe care îl am fața de cafea, mă gândesc și la menținerea sănătății, iar depunerea tartrului este un aspect de care trebuie să ținem cont. 
 
 
 
 Una peste alta, sunt aproape convinsă că vreau să mi-l achiziționez pe acesta! Voi aveți altă sugestie mai bună de pe site-ul celor de la magnet.ro?
 
 
  Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.
 

Comentarii

  1. Wow! Felicitari pentru articol si pentru diploma de barista, Izabella! Ma bate si pe mine gandul sa studiez mai mult acest domeniu. Ai ceva recomandari pentru un ahtiat de cafea, profan in specializarea barista? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, simpatica esti, ca intotdeauna! Eu am facut training-ul si am obtinut diploma de la Starbucks, dar sunt convinsa ca sunt o groaza care iti vor prinde bine :D. Pup!

      Ștergere
  2. Da, ne poți da lecții de la istoria cafelei până la moda consumării ei azi. Felicitări !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!