Treceți la conținutul principal

Cum sta treaba cu indepedenta intr-o relatie




Nu m-am gandit niciodata care este cheia succesului intr-o relatie, casnicie, parteneriat sau ce vreti voi sa fie. Nu tind sa analizez lucrurile atat de mult, ci doar sa ma bucur de ACUM. Este greu sa ajungi sa constientizezi cat de important este prezentul si o faci, poate, doar in momentul in care ti se intampla ceva de impact in viata sau un sir de evenimente care iti arata cat de importanta este clipa de acum.

Revenind la relatii, de orice fel, m-a izbit asa, un fel de realitate. Mai exact?

Nu este bine sa fii depedent de persoana de langa tine sau de orice alta persoana, ci sa-ti cauti propria identitate, pe care sa o dezvolti in bine si sa cresti din ce in ce mai frumos.

De ce vorbesc de depedenta?

Pai, lucrurile sunt simple.

Nu ti s-a intamplat sa vrei sa strangi mai multa lume la o iesire, oriunde, club, mare, munte, la un suc, la o bere si sa auzi de la unele persoane raspunsuri de genul: "Stai sa o intreb pe nevasta.", "Nu am spalat vasele aseara, e suparata pe mine.", "Ma duc sa ii fac de mancare lui Gigel, n-am cum sa vin.", "Aaaa, pai ramane Gheorghe singur acasa", "Nu m-am mai vazut cu AL MEU de ieri, lasa ca vin data viitoare cu voi" si lista poate continua. Sunt sigura ca ai auzit una din replicile astea macar o data in viata ta. Ah, si am subliniat forma aceea de adresare cu AL MEU, sa va spun ca este putin tipatoare. Nu ati cumparat nici o persoana sa fie propietatea voastra. Doar asa ca idee, puteti sa ma contraziceti sau sa ma huiduiti, dupa randurile astea, insa este doar parerea mea si mi-as dori sa fie tratata ca atare.

Sa parcurgem.

Cum ati vrea, oameni buni, sa tina o relatie, daca in momentul in care aveti oportunitatea sa iesiti sa socializati cu alte persoane, sa schimbati idei, sa mai aflati ce se mai intampla in lume si prin perspectiva altora, cand voi veniti cu refuzuri doar pentru ca sunteti cumva "legati" de o persoana cu care impartasiti anumite sentimente? Da, nu va spune nimeni sa nu iubiti, sa nu fiti apropiati de cineva, sa nu va intretineti casatoria si viata de familie, insa este sanatos si recomandat sa vedeti si alte persoane. Iar acum nu ma refer la inselat, ci la simplul fapt de a iesi din zona voastra de confort si de sufocare a partenerului/partenerei, prin a va destinde cu un pahar de bere in fata, o discutie lunga si-o caterinca buna.

Poate ca nu vreti sa continui, dar...

Atata timp cat nu stati unul in dosul celuilalt, ca sa nu folosesc alt cuvant, veti avea parte de o relaxare intre voi doi, veti avea si mai multe lucruri de povestit si veti evita certuri care nu-si au rostul. Care-s certurile alea??

Pai tu, ca femeie, daca vii asa dupa un pahar de vin sau ce bei tu cu fetele in oras, o sa uiti sa ii mai spui: "Iar ti-ai aruncat chilotii aia pe canapea si n-ai mai nimerit cosul de rufe", "Puteti sa bagi si tu hainele la spalat, ca spala masina, nu te duceai la rau" si cred ca daca vreti, ma mai ajutati voi cu exemple. Iar tu, ca barbat, n-o sa-i mai zici "Da, din cauza ta nu pot sa stau acu' sa ma uit la meci, cu baietii". Toate certurile astea o sa vi se para inutile si care nu-si au locul, fiindca stiti ca fiecare ati iesit cu prietenii/prietenele, v-ati simtit bine si v-ati intors acasa dupa o zi plina si pe placul vostru.

Nu neg acum faptul ca da, cateodata chiar nu se poate, pentru ca aveti ceva programat in doi. Total de inteles. Ce vreau eu sa intelegeti voi este ca libertatea in cuplu este esentiala si nu numai in cuplu, chiar si intr-o relatie de prietenie de foarte mult timp. Daca stati tot timpul impreuna, o sa ajungeti sa va certati inevitabil si nu pentru ca nu mai sunteti prieteni sau nu mai nutriti aceleasi sentimente calduroase, ci pentru ca o sa va enervati din cele mai marunte lucruri. Aveti nevoie sa auziti si alte idei si sa purtati discutii si cu restul prietenilor.

Nu o sa schimb lumea cu acest articol, insa poate o sa va puna putin pe ganduri.

De ce simti nevoia sa fii depedent de cineva?

Fii independent, evita certurile si ramai pozitiv tot timpul.

Iesi cu prietena aia cu care nu te-ai mai vazut de mult timp, iubitul tau te poate vedea si maine, n-o sa se desparte de tine daca il lasi putin sa respire. 

Du-te la bere cu tovarasul ala care te suna de doua saptamani, nevasta va gasi ea ce sa faca in tot timpul asta, cat stai tu la terasa si spune-i si ei sa iasa din casa. Rufele murdare n-o s-o ia la fuga din cosul de rufe.

Aveti copii? Poate ca va ajuta bunicii sau niste prieteni care-si doresc copii si vor sa isi exerseze abilitatile de parinti, iar voi va puteti relaxa.

Numa' zic.

Comentarii

  1. Of cate as putea sa iti spun... Si de bine si de rau.
    Nu stiu daca ai trecut sau nu prin asta, dar dupa o iesire cu fetele/la un curs/ rezolvat probleme, cand ajungi acasa nu gasesti curatenie si vase spalate daca lasi sotul acasa cu copiii. Ba dezastrul este si mai mare de acopera chilotii de pe canapea. Iar rudele si prietenii nu vor sta cu copiii tai ca sa iesi tu la un suc/film. Pentru ca nu vor si ptr ca iti reproseaza ca tu ai vrut copii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Georgiana, nu am trecut prin asta si vorbeam asa din punctul meu de vedere. Imi dau seama ca este greu cateodata, insa nu se poate nici macar o data la ceva timp? :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, ce adevarat ai scris! Din fericire, eu cu sotul ne acordam libertatea asta de a iesi si separat cu prietenii nostri. Sau asa haihui pur si simplu. Imi place ca nu suntem mereu impreuna peste tot si avem independenta destul de mare. Dar "al meu" tot ii zic uneori, mai ales in scris. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate candva o sa inteleg si eu exprimarea asta cu 'al meu":))). Ma bucur ca sunteti asa, sunteti norocosi! Te pup!

      Ștergere
  4. Perfect justificat si ai argumentat foarte bine. Nu poți sa ramai ca un câine în lesa într o relație, independenta ajuta la un cuplu sănătos

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!