Treceți la conținutul principal

O zi în Hunedoara



Vă spuneam în articolul anterior că este bine să îți vizitezi țara și să ignori drumurile din țara noastră și stresul de la volanul.



 Când am plecat de la Călimănești, următoarea destinație a fost Hunedoara. După ce am vizitat Cozia, am pornit așa ușor cu Uca mea, mașinuța verzulie care ne-a dus până în Deva. N-o să ascund faptul că nu-s expertă în condus, am carnetul de 1 an de zile și nu mă aventurez în serpentine sau în depășit, dacă nu sunt sigură pe mine, așa că mai un claxon de la tiruri, mai o mașină care m-a depășit, dar cu toate astea, am ajuns în siguranță în Deva. :))



 Pe drum am făcut aproximativ 2 ore și jumătate, din câte îmi amintesc, iar cazarea a fost foarte drăguță, chiar și cu o curte mică. Am stat la Alexander House, mai exact, unde acceptă și tichete de vacanță, de la toate firmele. Am mai avut un tichet, așa că am achitat cu acela și diferența numerar.



 Ne-am lăsat bagajele și am pornit spre unul din cele mai vizitate castele, mai exact Castelul Huniazilor sau Castelul Corvinilor, cum i se mai spune.  Am lăsat mașina în parcarea amenajată, taxa fiind de 5 lei și stai cât vrei, nu este pe timp.  Intrarea in castel a fost 30 de lei de persoană, dar chiar merită experiența. Acesta a fost ridicat de către Ioan de Hunedoara, între timp suferind transformări și i s-au adăugat turnurile care-l face grandios în momentul de față și diverse săli.



 Se spune că acest castel este unul dintre cele bântuite și fantoma Anei, cea care a fost omorâtă de către soțul ei, fiindcă l-a înșelat, bântuie în curtea interioară a castelului Corvinilor.



 În castel era și un cuplu tare drăguț care făcea pozele pentru nuntă. Așadar, am văzut mireasa și o să am noroc anul ăsta! Sau... cel puțin, cât a mai rămas din an. :)))



 Una peste altă, vizita la castel a durat aproximativ o oră, am făcut și câteva poze pe care o să vă rog să le evaluați și să îmi spuneți dacă ați fost și dacă ați compara acest castel cu vreun alt castel din altă țară.



 După ce am terminat de vizitat aici, ne-am îndreptat către cazarea din Deva, să lăsăm mașina și să o luăm la pas prin oraș.

 Mare mi-a fost mirarea când am realizat că acolo nu prea există transport în comun, doar câteva microbuze, care, din câte am citit pe site-ul primăriei, vin din oră în oră sau din 30 în 30 de minute. Dacă aveți alte informații, chiar sunt curioasă să mi le spuneți!



 Mergând și tot mergând, ne îndreptăm către cetate, am decis să luăm un taxi până la urmă, pentru că ne-am gândit că ar știi mai bine unde este cetatea. Am vrut să luăm telecabina, taxiul ne-a dus până acolo, însă ce nu ne-a spus (poate că nici el nu știa) era faptul că telecabină cre urca până la Cetatea Deva, era în revizie, așadar n-o puteam folosi. Ne-am interesat la un punct turistic și ne-a sfătuit să ajungem până la Poarta 1 cu mașina (poate că dacă știa asta primul taximetrist, ne ducea din prima acolo), iar de la Poarta 1 să urcăm pe jos la cetate. Zis și făcut. Am chemat alt taxi :)). Ajuns la poarta 1, am început să urcăm, iar dacă vreți să vă aventurați și voi, să fiți pregătiți pentru câteva minute de cardio, fiindcă sunt destul de multe scări de urcat, însă merită! Odată ajunși acolo, am fost întâmpinați de o priveliste superbă deasupra Devei. Pentru vizită, nu există nici o taxa, așa că vă puteți bucura de această plimbare gratis.



 Fiindcă vă menționam de Ioan de Hunedoara, interesant este faptul că în anul 1444 cetatea intră în posesia acestuia. Tot aici, ani mai târziu, a fost întemnițat și un episcop, iar în 1657 a fost ocupată de otomani.



 Două locuri pline de istorie, pe care le recomand să le vizitați, însă să nu aveți așteptări prea mari în privință orașului. Deva este un oraș simplu, care după oră 8-9 seara, din câte am observat, oamenii sunt toți în case, iar străzile goale. Spun asta, pentru că după ce am terminat de vizitat cetatea și am coborât, pe jos, de acolo, am vrut să mâncăm ceva și parcă eram singurii rătăciți prin oraș. Am găsit un local Castelo Restaurant, unde prețurile au fost chiar decente, însă mie, cel puțin, nu mi-a picat deloc bine ce am comandat. O porție de somon cu ceva spanac, 34 de lei farfuria, chiar ok, însă mie mi s-a făcut rău, fiindcă am mâncat mai mult forțat, că să am ceva în stomac. Poate că a fost doar o experiență neplăcută pentru mine.



 Acum, să lăsăm vorba și să vă arăt câteva poze.



 În Deva ați fost? Ce ați făcut pe acolo?



 Hugs!

Comentarii

  1. Foarte frumos! Si eu vreau sa ajung pe acolo. :)
    *melodia e faina si nu o stiam, merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere si multumesc si eu! Te mai astept pentru alte piese faine :)).

      Ștergere
  2. Tot în aceste locuri am fost și noi în vară și le-am vizitat. Mi-a plăcut mult experienta. Dar tot ca tine nu am mai bifat și altceva de făcut în zonă. Din lipsa de timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsa asta de timp nu ne da pace! :)) Ma bucur mult ca ti-a placut! Avem lucruri frumoase de vazut mereu, la noi.

      Ștergere
  3. Deva nu am luat-o nici noi la pas, doar am fost la Castelul Covinilor si mi-a placut foarte mult! Ai facut niste poze extrem de frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Castelul Corvinilor a fost si pe lista mea :)

      Ștergere
    2. Multumesc mult! Am incercat sa selectez cele mai bune imagini, ca sa vi le arat!

      @Unknown, pai si ai vizitat castelul? Ti-a placut?

      Ștergere
  4. Cat de frumosai scris!!! Acum vreau si eu sa vizitez acele superbe locuri. Multumesc pentru idee si informatii. Hugs <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, apreciez mult de tot! Dupa ce vizitezi, sa imi spui cum ti s-a parut.

      Hugs back!

      Ștergere
  5. Am vizitat si eu castelul acum cativa ani de zile si a fost intr-adevar superb! Merita o astfel de vizita, chiar daca biletul e poate putin cam scump.
    Oricum, peisajul si castelul sunt wow! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey Oana!

      Ma bucur ca ai vizitat. Cat despre pret, raportat la ce imagini superbe iti ofera si cata incarcatura istorica exista, cred ca este rentabil. In afara preturile pot fi mult mai mari. De exemplu, la un muzeu in Roma, cred ca am dat undeva la 15 euro.

      Ștergere
  6. Foarte frumoasa zona si articolul foarte bine scris.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aș compara castelul cu cel de la Guimaraes, Portugalia, dar acolo tot orașul trăiește de pe urma lui. Nu e cazul, din păcate, la Hunedoara. E frumos, dar insuficient exploatat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina, in Portugalia nu am ajuns inca, dar sper sa o fac.

      Multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  8. castelul este un punct mare de atractie! foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos! Imi plac si fotografiile! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Georgiana, am incercat pe cat de mult sa va ofer o imagine superba a ceea ce am vazut eu.

      Hugs!

      Ștergere
  10. Gabriela, dupa ce ajungi, revino cu impresii! <3

    RăspundețiȘtergere
  11. De cat timp imi doresc sa ajung si eu in acea zona, din nou, dar de data aceasta sa vizitez Castelul Huniazilor! Niciodata nu am ajuns acolo...si poate imi da un imbold articolul tau! :)) :*

    RăspundețiȘtergere
  12. nu am fost de ceva ani in zona, chiar imi doresc sa vizitez din nou castelul, mi-a placut teribil de mult! multumesc de plimbare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi e dor de zilele cand mergeam pe acolo, asa ca ma gandesc sa fac o vizita de un weekend in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow! Dacă unele femei pleacă în Thailanda pentru a se regăsi, eu aș merge în Hunedoara! Minunată încărcătura istorică, minunate peisajele!

    RăspundețiȘtergere
  15. Avem o țară atât de frumoasă, locuri care merită vizitate, arătate, despre care să ducem zvonul.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  16. superbe acele locuri. am fost de cateva ori si nu m-am plictisit niciodata. avem o tara cu adevarat frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu am fost în Deva, dar îmi doresc foarte mult să merg. Frumoase locuri ��

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi doresc foarte mult sa vizitez si eu Hunedoara si castelul Corvinilor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ramas placut surprinsa si sunt sigura ca si tu vei fi la fel! De asemenea, poti face niste poze geniale acolo!

      Ștergere
  19. Într-o vizită prin Hunedoara, am fost și eu la Castelul Corvinilor. Un loc încărcat de istorie, o clădire impunătoare și misterioasă.

    RăspundețiȘtergere
  20. avem o tara frumoasa, dar nu stim sa o apreciem

    RăspundețiȘtergere
  21. Frumos tare la Castelul Corvinilor. Si eu am ramas placut impresionata cand l-am vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Castelul Corvinilor atrage an de an foarte mulți turiști străini. Avem o țară foarte frumoasă, merită să investim mai mult în turismul din România.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!