Treceți la conținutul principal

City-break în România



Spuneam într-un articol anterior că eram indecisă dacă să îmi petrec concediul în afară, însă bugetul fiind limitat, era necesar să aștept destul de multe ore în escală sau să merg prin țară. 
  
  
  
 Ei bine, după cum vedeți, am hotărât să explorăm România. 
  
  
  
 Avem o țară frumoasă și este păcat să nu beneficiem de tot ceea ce ne oferă, așa că, lăsați nervii din trafic și drumurile de care ne tot plângem și mergeți să explorați. 
 Prima mea destinație a fost Călimănești și o să vă prezint câteva impresii. 
 Am fost cazați pentru o noapte la Casa Românească, iar prețul, fiind duminică a fost 165 de lei. Dacă era în vineri sau sâmbătă tariful era 180 de lei. În preț aveți incluse și accesul la piscină (exterioară/interioară) și mic dejun, acces saună și cazarea bineînțeles. 
 Am ajuns duminică dup-amiază pe la 13:30 și de la recepție ni s a spus să revenim după ora 14, că atunci se face check-in ul. Zis și făcut. Ne-am cazat și am fugit în piscină unde apa era incredibil de caldă și de bună. Atât în exterior cât și în interior. Ca idee, dacă ajungeți, să vă luați niște șervețele umede sau orice să vă ștergeți șezlongul de afară, fiindcă le veți găsi pline de praf, pe toate. 
  
  
  
 În saună nu am apucat să intru, însă am văzut că lumea se bucura de ea. De asemenea toalete și dușuri există, atât pentru piscina interioară, cât și pentru cea exterioară, iar dacă vi se face foame, există și restaurantul Casa Românească, decorat foarte tradițional sau o pizzerie fix lângă piscină. 
  
  
  
 Există minusuri și plusuri  pentru camera în care ne-am cazat,  ca de exemplu wc-ul părea că se mișcă puțin, iar cabină de duș destul de micuță, însă păturile au fost destul de confortabile (fiind două pături lipite, pentru a face unul mare :)) ), ai Tv, priveliște frumoasă, terasă și destul de cald în cameră. 
  
  
  
 Seară am vrut să ne aventurăm, să mâncăm în altă parte, însă eu vă sfătuiesc, dacă aveți restaurant la cazare, în caz că ajungeți pe acolo, să rămâneți să mâncați la restaurantul respectiv. Am găsit puțin mai în față un fel de local, prețuri mai mici decât în București, dar atmosfera era ca-n anii 90. :)) Destul de amuzant la un anumit nivel, însă la fel de bine puteam să mâncăm și unde stăteam noi. Unde am mâncat se numește Ewelin, iar pentru două persoane, totalul cu tot cu băuturi, a fost undeva în jur de 50 de lei. 


 A doua zi am fost până la mănăstirea Cozia și am pornit spre următoarea aventură, după ce am luat o cafea, că altfel nu am cum. Însă înainte să nimeresc cafeaua, pentru a vă amuza puțin, prima dată am apăsat pe lapte, fiindcă am luat de la un apărat din acela de cafea și eram gata hotărâtă să îi spun domnului din magazin, că nu mai are aparatul cafea, când abia după observ, că de fapt am apăsat pe latte, nu cafe latte. :))) 
  
  
 Una peste alta, o să vă las câteva poze și o să revin cu povești din restul orașelor pe care le-am vizitat, cum ar fi Deva, Oradea,Cluj și multe altele. 
  
  
  
 Dacă ați fost în Călimănești sau ați avut o experiență prin țară sunt tare curioasă s-o aud! 
  
  
  
 Hugs! 






Comentarii

  1. Chiar avem o tara foarte frumoasa, mie imi place foarte mult sa merg la Sibiu, e un oras super de vizitat, dar avem foarte multe puncte turistice care merita vizitate si promovate, in special Oradea, unde ai fost si tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata ideea pentru un city break! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. la calimanesti inca nu am ajuns, nu m-a atras cine stie ce. la cozia da, acolo mergea frecvent cand eram mica, si am fost si anul trecut. la oradea sunt curioasa cum e!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!