Treceți la conținutul principal

Fără vicii am fi doar nişte roboţi



Presupun că v-aţi dat seama despre ce este vorba în acest post. Dap! Chiar despre ele..viciile.
De ce? Pei mă uitam acum la o sticlă de apă plată, Dorna, cumparată de Terasa Veche unde am făcut o oprire pentru mărţişorul Ralucăi şi-un pahar de vorbă alături de-o ceaşcă de ..CAFEA! Aşa cum m-am obişnuit de mult timp să-mi savurez fericirea, la cană sau ceaşcă, alături de-un pahar cu conţinut incolor si inodor cu un conţinut mediu de substanţe minerale.

Numele meu este Izabella şi sunt dependentă de cafea.

Este bună, energică, îmi face ziua frumoasă şi însorită chiar şi când toarnă cu găleata, nu mă critică, nu mă iubeşte, pur şi simplu mă simt bine s-o ştiu în organismul, sângele, corpul meu. Am început timidă prin clasa a opta sau a şaptea, spre ruşinea mea nu am o orientare foarte bună în timp, şi m-am specializat în domeniul bătului cafelei într-a noua, iar în cultura ei în a zecea, vacanţa de vară spre a unşpea, lucrând... unde altundeva decât într-o cafenea, aceea fiind Starbucks, una dintre cele mai mari iubiri ale mele. O experienţă frumoasă, obositoare, distractivă şi bănoasă în opinia mea la vremea aceea, dar mai multe despre job-ul meu de vară dacă vă interesează în alt post, CEREŢI ŞI VI SE VA DA! :))

Cota maximă a fost atinsă cred că pe undeva la 5 ceşti într-o zi, reacţia fiind una de titirez turbat mega extra agitat.
Ce se întamplă dacă nu beau? Ştiu că este totul în mintea mea, sau cel puţin aşa cred...dar devin irascibilă, mofturoasă, n-am vlagă. necomunicativă şi lista poate continua... nu vreau să vă mai sperii mai mult de atât :D:D.

Nu consider a fi un drog, ci o necesitate, nu cunosc persoane care să moară din aşa ceva.

Dar iată ce spun specialiştii.. nişte mituri şi adevăruri:

Cafeaua produce dependenţă. -  Cafeaua în mod normal nu produce dependenţă, nefăcând parte din substanţele cu potenţial de drog. Aşadar, consumând două ceşti de cafea pe zi nu veţi avea o astfel de problemă. Însă cafeaua poate induce un fel de dependenţă, indirect, prin faptul că ea conţine cafeină, o substanţă nootropă cu afinitate pentru creier, având capacitatea de a trece de bariera hematoencefalică şi de a pătrunde în creier unde işi exercită efectele stimulante pe sistemul nervos.Însă creierul are capacitatea de a crea toleranţa la consumul de cafea, în sensul că receptorii devin insensibili după un timp, astfel că persoana respectivă are tendinţa de a creşte consumul de cafea pentru a obţine aceleasi efecte stimulative la nivelul sistemului nervos.

Cafeaua decafeinizată este mai bună

Unele persoane, fie din propria lor dorinţă fie datorită unor afecţiuni care necesită întreruperea consumului de cafea, consideră că ar fi mai bine să bea cafea decafeinizată. De fapt, chiar şi cafeaua decafeinizată conţine cafeină, însa în catităţi mai mici, cam o treime din concentraţia de cafeină continută de o ceaşca de cafea normală. Astfel, dacă beţi aproximativ 5 ceşti de cafea decafeinizată aproape că aţi atins concentraţia de cafeină conţinută în două ceşti de cafea normală. De aceea medicii recomandă persoanelor cu risc să nu consume cafea de nciun fel.

Cafeaua induce insomnie:  două ceşti de cafea băute în cursul dimineţii nu duc la insomnie, aceasta pentru că timpul de metabolizare al cafeinei în ficat este relativ scurt, având un timp de înjumătărţire de 5-6 ore.Dacă însă beţi cafea în cursul după-amiezei sau chiar seara este firesc ca somnul să fie “alungat” până noaptea târziu.

Cafeaua are efect purgativ


Se poate renunţa brusc la consumul de cafea

Cafeaua prezintă efecte negative asupra sănătaţii ... daca exagerezi ORICE DĂUNEAZĂ!

Susţin cafeaua deoarece : 

- Îmbunătăţeste tonusul psihic bazal
- Creşte starea de alertă, stimulând capacitatea de reacţie şi adaptare
- Reducerea stării de oboseală, fiind indicată persoanelor ce depun un efort intelectual intens, de exemplu studenţilor în sesiune
- Stimulează metabolismul general
- Creşte capacitatea de memorare şi atenţia ( CHIAR SUNT MAI ATENTĂ LA ORELE DE MATE ! )
- Creşte capacitatea de luptă a sistemului imunitar
- Este benfică în alergii, scăzând capacitatea de eliminare a histaminei
- Este utilă în depresii
- Are capacităţi antiinflamatorii, apărând organismul de infecţii
- Stimulează funcţiile digestive, de purgaţie şi este de asemenea un uşor diuretic
- Este un bun protector pentru bolile cardio-vasculare, boala Parkinson, diabetul zaharat de tip II, cancer, boli hepatice.
 Sursă 
Acum..care sunt viciile voastre?





Comentarii

  1. Long live coffeee!!
    Eu am şi alte vicii... să le zic.. să nu le zic... :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am niciun viciu sunt femeia perfecta=))-A.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. vaiii eu iubesc cafeaua de la Starbucks :X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca, ai viciul de a tinde să fii perfectă :P..nah că tot ai unul! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim: Keep it up ! :))


    @prajituracupatrunjel: indeed, starbucks rulz!! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. nu,Iza,ma intelegi gresit:dnu vreau sa fiu perfecta:d natura ma face sa fiu=))) glumesc.Departe de perfectiune,dar tot n-am vicii:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar probabil tu vezi viciul ca pe ceva care îţi face rău.. şi nu este aşa :) cel puţin în opinia mea

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Iza,
    din fericire sau nefericire, daca e sa ne luam dupa unele aspecte ale postului tau, nu sunt dependenta de cafea. Un motiv ar fi faptul ca nu imi este indicata, avand tensiune arteriala si indata ce beau, imi sangereaza nasul si am ameteli, dar are si efect invers, adica adorm dupa ce beau cafea.
    De un an iubitul mi-a interzis sa beau cafea, dar am baut in secret 1 sau 2 dupa examenele din sesiune :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu vad viciul ca pe ceva care imi face rau,ci ca pe ceva care ma controleaza,ma stapaneste si ma influenteaza foarte mult:D-A.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Grapefruits: Ah, am înţeles :-s...într-un fel sau altul poate e mai bine aşa. Eu una beau de ceva timp şi nu ştiu dacă aş putea renunţa aşa uşor.

    @A : Interesant punct de vedere şi ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vicii? multe... uneori lupt enorm sa renunt, dar nu intotdeauna reusesc... viciile mele sunt atat de multe incat nu le pot spune... toate... NU... numai o data si gata... :((

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!

Ce am cautat in Neptun si ce am gasit

Weekend-ul acesta a fost necesar sa merg la mare. Caldura, liberul de luni, toata lumea pe vibe de mare, asa ca, am hotarat sa fugim putin din Bucuresti. Nu, n-am fost in Vama , desi probabil la asta va asteptati, ci am fost in Neptun. Am stat la Hotel Miorita , cel pe care l-am si promovat in cadrul Spring SuperBlog 2019 si am ales asa deoarece aveam niste tichete de vacanta de cheltuit, care expira la sfarsitul lunii iunie si din fericire, prin Litoralul Romanesc le-au acceptat, chiar daca aceste au fost pe numele tatalui meu. M-am bucurat sa vad ca lucrurile se misca, cu putina vointa si nu pierd aproape 1500 de lei. Despre Hotel Miorita: Am avut o impresie foarte draguta, tinand cont ca tocmai scrisesem despre el, chiar eram curioasa in ce conditii se prezinta. Receptia are un aer meditaranean, cu niste palarioare care decoreaza incaperea, iar camera dubla de 3* superioara, arata chiar decent. Adica patul destul de mare si confortabil, un frigider micut, dulap, ma...

Oralul sau Competenţe lingvistice

După o scurtă pauză de blogăreală, revin în forţă pentru a vă mai stresa puţin cu unele din păţaniile mele. Ca orice elev care se află în perioada examenelor de BAC, astăzi m-am prezentat şi eu frumuşel la proba de ORAL-Limba şi literatura Română. Evident, cum se întâmplă peste tot in România, orele nu au fost respectate, de altfel nici grupele iniţiale, dar mai avem până să vă povestesc despre exmaniarea competenţelor. Eu fiind programată la ora 15, în mintea mea mi-am organizat timpul în aşa fel încât să fiu prezentă la liceu măcar cu o oră înainte..dar GREŞIT..între timp sunt sunată de către un coleg pe la vro' 12: "VINO REPEDE,ACUM!!" . Bunnn, stai aşa că nu-i aşa, urăsc fazele de genul acesta. Mă îmbrac repede, sar într-un taxi, and LET'S GO, BABY!! Emoţiile de început nu prea au fost, decât gândul să ajung la timp, ştiind că punctualitatea nu este chiar punctul meu forte. Don' taximestrist, ca să mai scoată şi dânsul un ban cinstit, a ales drumul cel m...