Treceți la conținutul principal

Lucratul de acasa se face la birou




 1 februarie, nimic mai frumos sa ies din casa.

Este ironic cum pe timpul pandemiei voiam sa ies cat mai mult si acum cand trebuie sa merg la birou, trebuie sa-mi fac curaj cu 2 zile inainte. Nu inteleg de ce. Poate obisnuinta sa lucrez din cadrul casutei mele, sa fumez cand vreau, fara sa stau in frig (pentru ca fumez iqos), sa nu fiu tintuita la un birou pana la ora 18, POATE.


Si cum mergeam eu asa frumos pe Calea Victoriei, admiram cerul super frumos, caci azi a iesit soarele, dar tot MEGA frig este, ma gandeam. Da, wow, gandesc.

Ma gandeam ca inca se mai practica treaba asta ca cel mai bun anagajat este cel care:

- vine des la birou (mai nou)

- nu intarzie

- nu sta mult in pauza

- se face ca isi face de treaba ca sa fie vazut cat mai mult la birou

Acestea observ ca si acum mai sunt criterii in baza carora uneori chiar se acorda si premii. Si nu vorbesc din "auzite", ci din "vazute", iar dupa 2 ani in care productivitatea a fost destul de ridicata in multe companii in sistemul de muncit de acasa, nu ma asteptam la asta.

Nu zic, daca lucrezi intr-un mediu unde necesita sa ajungi la timp, da, pot sa inteleg. De exemplu, e nevoie sa deschizi cafeneaua la ora 7, asa ai obisnuit clientul, va fi greu sa-l dezveti, insa atata timp cat lucratul in corporatii e destul de des intalnit si nu te leaga absolut nimic de ora 9 FIX, lasa in pace oamenii sa intarzie. Bineinteles, asta daca nu afecteaza calitatea muncii, sunt de acord.

Mai e si treaba asta ca esti un bun anagajat, anagajtul lunii, anagajatul soarelui si cum vrei tu, daca respecti zilele pe care ti le impune compania sa le vii pana la sediu. Adica esti un angajat model daca tu pierzi 2 ore din viata, sa te duci pana acolo, in loc ca in acele 2 ore sa fii productiv, sa iti mai rezolvi din e-mail-uri si tot ce este urgent, esti anagajat model sa pierzi timpul asta pe magistrala BERCENI - PIPERA. As vrea ca cineva sa imi explice logica. Daca munca poate fi facuta de acasa, cu ce e mai bun sa stai la un alt birou, diferit fata de ala din camera ta? Ah, da, socializare, vazut colegi, sefi etc. Daca va intelegeti bine cu ei, iesiti la o "serata" si s-a rezolvat. Daca nu va intelegeti bine cu ei, oricum veti vorbi despre cat de frig e afara si de-abia astepti sa ajungi acasa/la sala/oriunde vrei tu dar in alta parte decat acolo.

Da, vreau sa ies din casa, dar sa nu fac ceva fortat. Despre asta e vorba mai mult. 




In cazul meu, nu se aplica tot ce spun , mai adun pareri si cam ce astern acum, este si pentru cei care observ ca se duc la birou inutil.

Eu nu am mai patit asta de mult, dar mai aud prin jurul meu ca inca se tem de treaba asta, sa nu stea prea mult in pauza. Ok, nu stai 3 ore, de la 9 la 12, tu esti la cafele, daaaaaaar si pun accent, din nou, pe acest aspect: omul ala care-ti lucreaza, face totul la timp, poate mai e si proactiv (desi... prefer sa nu deschid subiectul asta), omul ala care oricum iti rezolva tot ce ii dai, chiar mai conteaza ca a stat 10 min sau 20 in pauza? 


Da, poate ca nu inteleg multe lucruri administrative sau de logistica si inca mai am multe de invatat despre mediul "corporatrist", insa sper ca odata in viata asta, sa am cafeneaua mea si sa fiu acolo in fiecare zi de la 7 dimineata de placere si nesilita de nimeni.



Voi mergeti la birou? Cum vedeti toata treaba asta?


Hugs de la distanta!


P.S. o sa reintroduc in articolele mele cate ceva de ascultat:





litera.ro somproduct.ro melimeloparis.ro

Comentarii

  1. Eu merg la birou o dată pe săptămână. Mai mult pentru socializare, mi se pare că sunt mult mai eficientă de acasă. Am norocul de niște superiori care înțeleg cât de importante sunt și pauzele, așa că pentru mine și colegii mei mersul la birou e și pentru reîncărcarea bateriilor, nu pentru a sta cu ochii 8 ore într-un monitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, o zi pe birou mi se pare mai mult decat suficient! :))

      Ștergere
  2. Ha! Mai nou companiile (și pot sa vorbesc și in numele companiei la care activez) ne “amenință” ca dacă nu venim cele 2 zile obligatorii la birou (fizic) vor adauga o a treia zi … și tot așa! :))
    Vin oricum degeaba … pierd timp, combustibil și ore de somn esentiale degeaba pentru a ma deplasa 2 zile pe saptamana la birou … 🥲🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Pana cand se vor razvrati oamenii si vor vedea ca nu e chiar asa. :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!