Treceți la conținutul principal

Guest post De-ale Dianei.ro: To do list-ul meu

  

Sunt mai mult decât onorată pentru faptul că mai jos veți citi un articol scris de Diana pentru blog-ul meu. Pe ea o puteți urmări pe Facebook sau grupul ei ori direct pe blog. Link-urile le veți găsi la finalul articolului. Vă las cu lista ei minunată!


Trăim într-o lume cu un spirit profund corporatist. Ne desfășurăm viețile din deadline în deadline și avem grijă să bifăm totul de pe to do list: permis de conducere, BAC-ul luat, studii universitare (și post-universitare), mașină, job, căsătorie, un copil...

Între un milestone și altul parcă nici nu avem timp să respirăm. Când să mai facem și asta când sunt atâtea de făcut pentru a ne ridica la standardul așteptărilor pe care societatea le are? Când și cum... când știm că ea are cel mai dur QMS (Quality Management Sistem) din câte există: gura lumii? Doar nu vrem să intrăm în ea? Doamne ferește! Ori poate... nu!

Cred că modul acesta de funcționare trebuie aruncat într-un dulap cu vechituri! În era asta în care se vorbește tot mai mult, tot mai des despre bunăstarea personală, e cazul să fim mai atenți cu ceea ce vrem noi de la / pentru noi și mai puțin cu ceea vor alții de la / pentru noi.

Eu una am înțeles că nu voi fi niciodată în rândul lumii. Mi-ar fi imposibil ținând cont de faptul că orice aș realiza, tot nu ar fi suficient. Lumea își va crea noi așteptări, noi standarde, iar eu nu voi putea niciodată să mă aliniez la absolut tot! Așa că am ales să fac lucrurile așa cum vreau eu.

Am studiat ce am vrut eu. Am făcut alegerile profesionale pe care le-am vrut. Nici nu m-am apucat de școala de șoferi, oh, ce dezamăgire, știu! M-am căsătorit cu cine am vrut. Am ales să mai aștept pentru alte lucruri de bifat de pe lunga listă de lucruri de realizat doar pentru că mi s-a părut că nu e vremea acum pentru ele! Ritmul meu e cel potrivit pentru mine, iar lucrurile pe care mi le doresc poate nu mereu sunt în line cu așteptările colective.

Ce am reușit făcând toate aceste alegeri? Să fiu fericită și împăcată cu mine, iar asta e cel mai important!
Și, totuși, am și eu un to do list! Unul propriu și personal! Ce task-uri am acum în desfășurare? Păi următoarele:

·         Să învăț să iau mai multe pauze când am nevoie;

·         Să spun „nu” mai des;

·         Să ascult mai mult;

·         Să dorm mai mult (chiar am nevoie);

·         Să învăț să-mi controlez nervii (par eu calmă, dar nu știți ce vulcan sunt);

·         Să ofer mai mult din ceea ce am de oferit lumii;

·         Să petrec mai mult timp cu oamenii dragi;

·         Să călătoresc;

·         Să zâmbesc mai mult, mai des, mai larg.

De toate acestea mă țin cu sfințenie, dar fără a mă grăbi. Știu că ele nu par a aduce cine știe ce satisfacții. Dar... hai să ne gândim mai bine! Pentru mine toate aceste lucruri duc către același rezultat: fericirea și împlinirea mea! Iar asta e cel mai important lucru, nu-i așa? De ce să te tot strădui să îndeplinești alte așteptări câtă vreme ele nu îți aduc nici fericire, nici împlinire? Pentru ce? Pentru cine? Atunci când faci lucruri doar pentru a nu mai primi întrebări sau critici ai impresia că te va mulțumi liniștea, că totul se va opri. Dar, nu-i așa!

Trăim pentru noi, nu pentru ceilalți! Și acesta e motivul pentru care și tu ar trebui să-ți revizuiești prioritățile și îndatoririle – ele ar trebui să fie reprezentative pentru tine și doar pentru tine! Din acest motiv te invit să-ți regândești și tu to do list-ul. Îți va face bine, bine de tot!


Blog De-alea Dianei

Facebook De-alea Dianei


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022