Treceți la conținutul principal

Gluten Free Zone sau cafeneaua care ar putea fi la tine în cartier

sursa foto: Canva


De fiecare dată când am o zi proastă sau pur și simplu vreau să râd și să mă relaxez în intimitatea casei mele, știu ce am de făcut. Îmi aprind câteva lumânări parfumate și mă cocoț în mijlocul patului, dând drumul la un episod din Friends. Ador cum ei trec împreună peste orice li s-ar întâmpla și mai ales cum se strâng tot timpul în cafeneua lor preferată.


Mereu m-am întrebat cum a devenit acea cafenea preferata lor și ce i-a atras. Încă nu am reușit să aflu, însă clar este renumită. Și vorbind despre cafenele renumite, asta fac și eu tot timpul, când plec într-o altă țără, Google-uiesc care este cea mai bună cafenea din acea zonă și țin neapărat să o vizitez și să văd ce anume o face așa specială. Motiv pentru care, de câțiva ani de zile, am un vis pe care sunt tot mai dornica să mi-l îndeplinesc.


Vreau să îmi deschid o cafenea și să o fac specială, atât de specială încât să te simți că acasă atunci când intrii. Adică să te simți în siguranță, să găsești gustările tale speciale și să poți sta oricât îți dorești la bârfă. 

sursa foto: PinterestO să vă spun și de ce va fi cafeneaua preferată a multora. Deoarece toate produsele pe care vreau să le adaug în meniu vor targeta persoanele care își doresc să țină o dietă fară gluten ori chiar au intoleranță la gluten.


Ca să facem puțină lumină, glutenul este proteina care se găsește deseori în toate produsele pentru că îl găsim în cereale precum grâul, orzul, secara sau în anumit produse alimentare și nu este de joacă fiindcă ele pot fi dăunătoare pentru persoanele care suferă de boala celiacă. Practic, cei care suferă de boala celiacă trebuite să evite tot ceea ce conține gluten, altfel vor întâmpina stări precum oboseală, slăbiciune, anorexie, etc.


Așadar, m-am gândit ca în aceasta cafenea "friendly" să includ doar alimente fară gluten. Plecăm de la pâine fară gluten pe care să întinzi marmelada și ajungem până la rețete vegane cu paste sănătoase pe care le poți savura după ce închei programul de muncă. Știu că acolo vă fi micul tău colț de rai, unde vei asculta în surdină muzica preferată și voi mânca sănătos, vei râde cu orele și vei pleca cu o senzație de liniște spre casă. 


Voi împarți cu voi câteva din ideile pe care le am despre servirea produselor.


Dimineața, pe lângă ceaiul pe care ți-l dorești sau cafeaua care să te pregătească pentru o nouă zi, voi adaugă biscuiții Orgran, care vin în diverse sortimente și va fi "Gluten-free Morning", însă dacă vii cu copilul, avem și cereale, gata să fie savurate de cel mic iar în meniu le vei găsi în secțiunea "Happy Gluten Free Kiddo".

sursa foto: Facebook Orgran Romania


Mai departe, spre prânz, zilnic voi prepara cele mai bune paste care pot fi incluse cu ușurință în dieta ta vegana, pentru că pastele Orgran pot fi asezonate minunat cu brocolli sau alte legume care să aibă grijă și de silueta ta.


Nu-i așa că parcă de-abia așteptați să vedeți spațiul gata amenajat și funcțional să vă servească? Da! Și eu!


Nu este ușor să găsești un astfel de loc în București, însă ceea ce vreau să realizez este un spațiu cu alimente sănătoase care pot fi savurate de toți! Și norocul a dat peste mine când am dat peste site-ul de unde pot comanda toate produsele pe care mi le doresc de la Orgran pentru meniul meu vegan și să-mi fie și livrate direct la local!


Una peste alta, trebuie să îi dau bice să caut un spatiu și voi să fiți creativi și să mă ajutați cu un nume super inventiv!


Vă las cu bine și trimit gânduri minunate spre voi!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022