Treceți la conținutul principal

Am luat amendă pentru formularul PLF, cu el completat!




 Este minunat să călătorești, să analizezi diferite culturi și să vezi cum se comportă oamenii din alte țări. Să încerci mâncarea de acolo, să te plimbi pe străzi necunoscute și să creezi o conexiune și mai puternică cu persoana cu care ai plecat, pentru că din punctul meu de vedere, într-un city break sau vacanță poți să cunoști și mai bine oamenii de lângă tine.


Așadar, am fost în Berlin de ziua mea, am primit cadou această excursie. 


Totul bine și frumos, am vizitat, am ramas surprinsă de cum traficul este mai redus față de cel de la noi, oameni pe străzi nu prea vezi, deși am fost în weekend, mă așteptam ca lumea să iasă la plimbare, însă, ce e drept, era și puțin frigut, dar totuși ok de ieșit afară. Există tren sau metrou pentru orice direcție a orașului, care am observat că ajung în stație la ora indicată, există angajați dedicați pentru rolul de a te direcționa, iar în cazul în care întrebi altă persoană care se ocupa cu altceva, cum ar fi paznicul, te va îndruma către cel care este angajat exclusiv pentru direcționarea pasagerilor.


În altă ordine de idei, mi-a plăcut Berlinul, însă acest articol este ca să vă spun ce am pățit după ce am ajuns în țară și o să vă dau puțin context.


Biletele au fost achiziționate prin Ryanair și în momentul în care faci check-in-ul ești pus să verifici noile condiții de călătorie cauzate de Sars-cov-2, printre care și completarea unui formular de intrare în țară pentru momentul întoarcerii în Romania din țara vizitată. Pentru intrarea pe teritoriul Germaniei acest formular sau PLF nu era necesar. Plecarea noastră a fost pe 14 ianuarie, iar check-in-ul l-am făcut pe 10 ianuarie, tot pe această dată completând și formularul de intrare în țară sau PLF pentru că era necesar să îl încarcăm pe platforma Ryanair în momentul efectuării check-în-ului.


Până aici totul bine și frumos până pe data de 21 februarie când mă anunță mama că am o recomandată și trebuie să o ridic de la poștă. Nu mare mi-a fost mirarea, pentru că nu mă mai miră nimic în ziua de azi, să aflu că am fost amendată pentru că nu mi-am respectat obligația de a completa PLF. Amenda este de 500 de lei și dacă o plătesc în termen de 15 zile, 250 de lei.


Am sunat la DSP și răspunsul pe care l-am primit este că o amendă, odată emisă, nu poate fi anulată, chiar dacă eu nu am greșit cu nimic și am toate documentele care să dovedească faptul că am completat formularul minunat, care are și data și cod QR și că mai departe vă trebui să merg în instanță.


După al doilea apel, un domn care părea că are ceva mai mult chef de muncă, ne-a spus că, din păcate, faptul că am făcut formularul mult prea devreme, adică pe 10 ianuarie este posibil să fie cauza acestei amenzi, deoarece pe procesul verbal scrie că trebuie emis cu cel mult 24 de ora înainte de intrarea pe teritoriul României sau maximum 24 de ore după intrarea pe teritoriul României.


Dat fiind faptul că era acesta trebuia să fie încărcat pe platforma Ryanair, împreună cu certificatele covid, este logic că l-am emis mai devreme. De ce nu mai este bun acest formular? Ca să nu vă mai spun că pe website-ul de unde emiți acest PLF, acesta este șters după 15 zile. Adio dovadă dacă nu l-ai salvat pe nicaeri. Ceea ce am făcut noi a fost să îl salvam și pe telefon, ba mai mult, să îl și printăm, că niște bătrânei care părăsesc pentru prima dată țara.


Rezolvarea situației încă nu o am, însă vă voi ține la curent. Urmează să depun o contestație la Judecătoria sectorului 2 și să plătesc amenda pe 4 martie și revin cu informații, îndată ce voi mai primi și eu alte detalii. Până atunci, mă voi plimba prin cartier sau prin orașe de la noi, din Romania, atât cât se mai poate.


În rest sper că sunteți bine sănătoși și țin să vă anunț că m-am înscris în minunata experiență SuperBlog!


Daca ați pățit și voi asta, vă rog să îmi lăsați în comentarii sau mă puteți contacta prin următoarele metode:


e-mail: izabella.stefania@gmail.com

Instagram

Facebook

am si YouTube si Patreon (ha-ha, am nevoie de bani pentru amenda :)) )


Vă îmbrățișez de la distanță!



f64.ro carturesti.ro fashiondays.ro

Comentarii

  1. Pe site-ul oficial scrie destul de clar ca trebuia completat cu cel mult 72 ore inainte de intrarea în Romania, iar de aici cred ca vine si amenda. Pana la urma, e si asta o regula...oricat de absurda ar fi. Nu stiu daca o sa ai sanse in instanta, dar merita sa incerci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este noua ordonanță guvernamentala data pe data de 17 ianuarie, iar plecarea mea a fost pe 14 ianuarie.

      Ștergere
  2. Wow, ce nasol trebuie să te simți pentru asta. Adică nu tu, ci din cauza situației în sine și a prostiei acestor legi și date. Nu am pățit din fericire așa ceva și sper sa rezolvi, să îți fie măcar redați banii dacă îi vei plăti totuși.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este frustrant, insa dupa muuuuuulte cautari, nu cred ca voi avea castig de cauza. Asta este, cat traim invatam!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!