Treceți la conținutul principal

Contribuie la calitatea vietii pentru pacientii oncologici - Despre HOSPICE Casa Sperantei - partea I




 Vreau sa fiu De Vina pentru cat mai multe reactii in privinta acestui articol si sa se ia actiune, in orice fel posibil.


Nu intamplator am ajuns sa vreau sa ma implic intr-un proiect care sper sa fie un proiect de lunga durata si sa aud numai de bine in acest sens, pentru ca in vreme de covid, trebuie sa vedem si mai departe de acest virus.


In vreme de covid mai sunt si alte boli, printre care si boli incurabile, care te pot seca de putere, energie, sanatate mintala si tot ce e frumos din viata ta, daca nu stii cum sa tratezi situatia. Din pacate, stiu ce inseamna aceasta  boala - cancer, pentru ca a existat in familia mea. Nu am vorbit despre asta si nici nu mi-as fi dorit sa ajung sa o fac, insa imi doresc ca oamenii care au aceasta boala si familiile si apropiatii, sa vada o luminita de la capatul tunelului. Este greu, dar nu imposibil. Trebuie sa tratam lucrurile ca atare si sa incercam sa aducem un plus calitatii vietii. Acolo unde se poate.



Asa am aflat despre HOSPICE - Casa Sperantei


Am aflat intr-un moment dificil, cand tatal meu nu se mai simtea bine si incercam sa ii facem viata cat mai suportabila posibil, insa, din nefericire, nu a mai ajuns acolo. Cu toate astea, cand am aflat de acest spital si ca ei ofera ingrijire paliativa pacientilor internati in mod gratuit, am simtit ca vreau sa ma implic si sa aduc si eu ceva in plus spitalului. Sa incerc sa ajut pe cat de mult posibil. Spitalul detine centre in Bucuresti, Brasov, Zarnesti, Fagaras si Adunatii Copaceni, unde pacientii se pot interna pe o perioada de doua saptamani sau mai mult, in functie de situatia fiecarui pacient plus situatia pandemica, de asemenea, se ofera si asistenta si la domiciliu. 

In Bucuresti, in prezent, octombrie 2021, exista 31 de paturi, oameni licentiati in toate centrele care au grija de cei internati si o echipa dedicata, o echipa care raspunde prompt nevoilor si oamenilor care vor sa ajute. Eu am fost la spital sa cer acordul de a vorbi pe blog, pentru a demara aceasta campanie si din momentul in care am mers am primit toate informatiile necesare si raspunsuri cat se poate de rapid, pe langa primirea calduroasa. 


Daca doriti sa ajutati, mai jos o sa va scriu de ce au nevoie centrele in primul rand:

- produse de igiena

- lenjerii de pat/corp

- produse de panificatie

- mancare

Se poate contribui si cu bani:

700 de lei acopera costul unei zile de internare pentru un pacient;

225 de lei acopera costul unei vizite la domiciliu a echipei HOSPICE;

50 de lei acopera necesarul de medicamente si consumabile medicale pentru 2 zile de spitalizare;

30 de lei acopera costul transportului echipei medicale pentru 3 vizite la domiciliu;

15 lei acopera costul pentru o masă caldă a unui pacient din centrele de zi;

180 de lei acopera costul pentru participare al unui pacient la activităţile centrelor de zi.


Pana si cartile pe care le-am vazut in receptie spitalului au fost donate. 


De ce?

Pentru ca HOSPICE - Casa Sperantei este sustinuta 70% din sponsorizari/donatii. Restul de 30% sunt decontati de CAS. 


"Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători."


Cum puteti actiona voi in acest moment?

Implicarea voastra poate incepe din acest moment prin a dona, fie direct in contul lor bancar, fie alegand una din optiunile lor de pe site:

https://www.hospice.ro/doneaza/

sau contul IBAN: nr. RO59 BACX 0000 0002 7165 6000 deschis la Unicredit Bank, în calitate de beneficiar, reprezentată prin Nemtanu Mirela - Ileana în calitate de Director Executiv al Fundaţiei.


Acum ca v-am introdus putin in subiect, eu voi lua legatura cu cine este posibil pentru a deveni sponsor si va voi tine la curent. Daca aveti idei, le ascult cu drag!


Oricine merita sa aiba o viata mai buna, indiferent de problemele de sanatate si faptul ca ne putem implica sa aducem putina fericire si un zambet pe buzele celor care chiar au nevoie, este un pas mare pentru noi, ca indivizi. Eu pe tata nu l-am privit niciodata ca pe un om bolnav si asta a contat. Nici acest oameni, care primesc ingrijiri constante din partea altor suflete nu trebuie priviti asa. Tocmai din acest motiv, din oricat de putin am avea, ar fi minunat sa putem contribui, anonim sau nu, pentru a avea parte in continuare de cea mai buna asistenta.

Website HOSPICE - Casa Sperantei: https://www.hospice.ro/

Facebook HOSPICE - Casa Sperantei: https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei

Puteti da vorba-n tara prin acest articol.


Ramaneti sanatosi!

sursa foto: facebook HOSPICE

Va imbratisez de la distanta.

Comentarii

  1. O initiativa foarte frumoasă. Suntem atat de hipnotizati de situatia cu Covid si uitam ca sunt afectiuni mult mai grave care nu sunt deloc tratate cu prioritate in spitale acum. Sper sa putem deschide ochii si sa ajutam oricum putem. Felicitari pentru demersuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur tare mult că ai abordat acest subiect pe blog. Știam că lucrează din donații, dar nu știam în ce procent. Ce bine că ai scris ce putem face ca să ajutăm!
    Merită să îi susținem și, totodată, să îi ajutăm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu ma bucur ca am reușit sa ma mobilizez, într-un final! Dacă vrem o lume mai buna, trebuie sa începem prin a face noi bine. Te pup!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!

Ce am cautat in Neptun si ce am gasit

Weekend-ul acesta a fost necesar sa merg la mare. Caldura, liberul de luni, toata lumea pe vibe de mare, asa ca, am hotarat sa fugim putin din Bucuresti. Nu, n-am fost in Vama , desi probabil la asta va asteptati, ci am fost in Neptun. Am stat la Hotel Miorita , cel pe care l-am si promovat in cadrul Spring SuperBlog 2019 si am ales asa deoarece aveam niste tichete de vacanta de cheltuit, care expira la sfarsitul lunii iunie si din fericire, prin Litoralul Romanesc le-au acceptat, chiar daca aceste au fost pe numele tatalui meu. M-am bucurat sa vad ca lucrurile se misca, cu putina vointa si nu pierd aproape 1500 de lei. Despre Hotel Miorita: Am avut o impresie foarte draguta, tinand cont ca tocmai scrisesem despre el, chiar eram curioasa in ce conditii se prezinta. Receptia are un aer meditaranean, cu niste palarioare care decoreaza incaperea, iar camera dubla de 3* superioara, arata chiar decent. Adica patul destul de mare si confortabil, un frigider micut, dulap, ma...

Oralul sau Competenţe lingvistice

După o scurtă pauză de blogăreală, revin în forţă pentru a vă mai stresa puţin cu unele din păţaniile mele. Ca orice elev care se află în perioada examenelor de BAC, astăzi m-am prezentat şi eu frumuşel la proba de ORAL-Limba şi literatura Română. Evident, cum se întâmplă peste tot in România, orele nu au fost respectate, de altfel nici grupele iniţiale, dar mai avem până să vă povestesc despre exmaniarea competenţelor. Eu fiind programată la ora 15, în mintea mea mi-am organizat timpul în aşa fel încât să fiu prezentă la liceu măcar cu o oră înainte..dar GREŞIT..între timp sunt sunată de către un coleg pe la vro' 12: "VINO REPEDE,ACUM!!" . Bunnn, stai aşa că nu-i aşa, urăsc fazele de genul acesta. Mă îmbrac repede, sar într-un taxi, and LET'S GO, BABY!! Emoţiile de început nu prea au fost, decât gândul să ajung la timp, ştiind că punctualitatea nu este chiar punctul meu forte. Don' taximestrist, ca să mai scoată şi dânsul un ban cinstit, a ales drumul cel m...