În articolul pe care l-am primit ca un fel de leapșă din partea Dianei, scriam despre lucrurile pe care aș fi vrut să le știu de la începutul meu în blogging, însă nu regret nimic. Tot ce n-am știut, am învățat în timp și încă învăț.
Motiv pentru care, aș vrea să împart cu voi puțin din experiența mea, dacă pot să îi spun așa. Nu vreau să mă dau mare sau să vă dau eu lecții, însă sunt câteva lucruri pe care le-am observat și o să vorbesc strict din punctul meu de vedere.
Mai exact, o să scriu despre cum blogging-ul este și o artă vizuala, pe lângă cea scrisă.
1. Design-ul contează
Este important ca un blog să poată fi ușor de citit și să poți găsi cât mai repede articolele scrise recent, dar și să ai o opțiune de a căuta un articol, iar dacă este împărțit pe categorii, aceste să fie vizibile și aranjate în pagină, în așa fel încât să nu cauți prea mult ceea ce te interesează. Mai bine spus, să fie intuitiv, pentru că, da, din păcate, trăim într-o lume în care totul se mișcă mult prea repede și ne place să găsim repede ceea ce prezintă interes pentru noi.
2. Alege font-ul corect
Având în vedere că, oricum, stăm foarte multe cu ochii în laptop, atunci când vrem să citim un articol, fontul joacă un rol important pe website-ul nostru. Alege unul simplu și lizibil! Încearcă să folosești, pentru culoarea font-ului, negru sau o culoare potrivită șablonului pe care îl ai. Dacă blog-ul tău are șablon alb, evită să ai un font gri deschis, de exemplu. Poate fi obositor atât pentru tine, când recitești ce ai scris, cât și pentru vizitatorii tăi.
3. Fii scurt și la obiect
Aici mă refer la dimensiunea textelor. Din punctul meu de vedere, informația trebuie să fie livrată către public cât mai concis, fără a plictisi și fără artificii. Dacă ai mai mult de transmis, încearcă să "spargi" articolul în două parti și cu ocazia asta, o să ai parte și de o "intrigă", iar lumea va aștepta cu drag și continuarea.
4. Reclamele - la sfârșitul textului
Cu toții încercam să ajungem undeva și poate să producem și bani din treaba asta, ceea ce eu încă nu am reușit să fac, dar nu-mi pierd speranța. :))
Așadar, cel mai probabil, vom plasa și câteva reclame, însă nu iți crea articolul în jurul lor. Adaugă bannere sau poze, la final și fă-ți articolul cât mai aerisit.
5. Estetica literelor
Dacă alegi să pui diacritice, recitește textul și asigură-te că le-ai pus acolo unde trebuie. Desigur, trebuie să citești ceea ce ai scris, înainte de a publica ceva, nu doar dacă ai pus diacritice. Îți mai poate scăpa o inversare de litere și cineva să îți atragă atenția, dar nu o lua în nume de rău. Și eu am mai făcut asta, în ideea de a ajuta.
Cum vi se par ideile mele? Aveți ceva de adăugat? Dacă da, lăsați-mi în comentarii sfaturile voastre.
Mai departe aș vrea să înmânez ștafeta fetelor: Oana, Denisa și Diana, să ne spună și ele părerea în această privință.
Vă îmbrățișez de la distanță!
Nu uita ca ma gasesti si pe:
Facebook / grupul de pe facebook
sau pe adresa de e-mail: izabella.stefania@gmail.com
Utile aceste idei Iza. Exact ceea ce trebuie pentru o estetică bună a blogului. Aș mai adăuga inserarea de poze din timp in timp. Adăugarea de subtitluri poate pt a aerisi si a sectiona un pic textul. Dar sigur voi scrie despre aceste puncte si altele mai detaliat într-un articol răspuns la leapsa asta. 😘
RăspundețiȘtergereMultuuu! Și da, total de acord cu ce ai zis. De-abia aștept sa citesc articolul tău! ❤️
ȘtergereO să revin și eu,dar mi-a pe final de SuperBlog. Bune și pertinente sfaturile tale :)
RăspundețiȘtergereDe-abia astept sa vad raspunsul tau pe blog <3.
ȘtergereȘi pe mine mă deranjează când încerc să citesc ceva și se deschid o grămadă de reclame. Câteodată nici nu pot să citesc textul pentru câteva secunde, până pot închide reclama.
RăspundețiȘtergereDap, nu e tocmai placut :D.
ȘtergereMulțumesc pentru idei și recomandări! Am aproximativ aceleași opinii, nu sunt prea pricepută în le tehnicii IT, prin urmare tot mai caut, mai învăț, mai implementez...etc.
RăspundețiȘtergereNimeni nu se naște învățat! Te pup!
Ștergere