Treceți la conținutul principal

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi îl cunoaștem pe Reckaze|Mă cheamă @reckaze cam peste tot și mai am și www.reckaze.ro unde se găsesc haine, căni, cd-uri, șepci și căciuli mișto #UndergroundComercial. O mică tarabă, de fapt o expoziție.|De el știu de ceva timp, fiindcă sunt fană muzica hip-hop, însă, spre rușinea mea nu știu foarte multe detalii și am zis să aflăm împreună despre muzica sa și cum îi mai merge.


O să vorbesc cu Reckaze și am plăcerea să primesc câteva răspunsuri în interviul ce urmează. Recunosc că mi-a atras mai mult atenția, piesa pe care a făcut-o în colaboarare cu Cino și Dj Undoo.


DeVinaEsteIza: Hello! Iți mulțumesc că ai fost deschis să răspunzi la câteva întrebări. Inițial am zis că poate filmăm un vlog, dar dată fiind situația asta pandemică, ne rezumăm la un interviu pe blog. Sper să avem și ocazia unei filmări!1. DeVinaEsteIza: Spune-ne câteva cuvinte despre tine în introducere!


Reckaze: Salut, eu sunt Reckaze, dar părinții, autoritățile și cei mai mulți oameni se încăpățânează să-mi spună Andrei. Ah, stai!


2. DeVinaEsteIza: De cât timp ești în industrie și unde îți dorești să ajungi mai departe?Reckaze: Nu există o industrie pentru muzica Rap în România, e doar piață mică plină de “meșteșugari” care fac lucrurile după capul lor. Dar am și eu o mică tarabă pe aici de când aveam 15 ani, mai mult o expoziție de fapt. O țin deschisă de plăcere și aprovizionez în limita timpului. Mai departe, aș vrea să ajung la cât mai mulți oameni ca să merite să ajung mai departe. Și, desigur, să continui să-mi perfecționez produsul în așa fel încât să-l pot expune cu mândrie.3. DeVinaEsteIza: Cum a luat naștere piesa “Griji cu lapte”? Cine a fost cu ideea și în cât timp a fost gata? Mie una mi-a plăcut maxim pentru că mă duce cu gândul la muzică faină care era în urmă cu câțiva ani. Ceva chill, ce poți să asculți oriunde, fie că e dimineața la cafea, fie că e în mașină în timp ce stai în trafic.

 


Reckaze: Mă bucur tare că îți place, exact așa se și servește. Într-un anumit vibe pe care îl mai au doar anumiți oameni. :) Piesa în forma finală s-a născut la o bere cu DJ Undoo. Aveam deja versurile scrise, dar nu aveam instrumentalul, așa că Undoo s-a oferit să producă piesa (merci încă o dată, bro!). Am intrat în studio amândoi la scurt timp, iar apoi l-am invitat și pe tovarășul Cino care a livrat și el foarte rapid super strofa (merci și ție iar, bro!). Piesa e mai mult un cadou de ziua mea nr. 28. Când am scris eu strofa aveam încă 27 (cum zic și în versul ăla), așa că am grăbit pe toată lumea să îi dăm drumul mai devreme. :))


|În orice caz, îmi place mult mai mult să scriu, să înregistrez și să-mi ascult piesele, decât să mă chinui cu împachetatul lor și livratul către public. Îmi e mult mai ușor să promovez artiști / produse / servicii unde dispare subiectivismul și pot judeca limpede. |

4. DeVinaEsteIza: Am văzut că ai colaborat și Ana Maria Roșu, Pacha Man, Dj Undoo, Cino, Ceinaru. Sunt curioasă cu cine ai colaborat cel mai bine și cu cine îți dorești să mai lucrezi pe viitor?


Reckaze: Cu toată lumea am colaborat foarte bine și foarte diferit în același timp. Îmi doresc să colaborez cu cât mai mulți oameni care îmi plac și care au cam același vibe ca mine. N-aș putea să dau nume că sunt destul de mulți, mai ales din zona underground.5. DeVinaEsteIza: Bucharest în Peace, o alta piesă care merită mult mai multe vizualizări decât are. Îți propui să îți promovezi mai mult arta sau care este strategia ta de marketing, dacă ai vreuna?


Reckaze: Mulțumesc! Nu am avut și nici nu cred că o să am o strategie bine închegată de marketing, deși în prezent sunt Manager de Marketing la cea mai mare casă de discuri din țară (culmea!). Îmi vine totuși încă destul de greu să mă văd pe mine făcând tot ce e necesar ca să ai succes în România. Cred că sunt prea nișat pentru asta sau poate nu-mi doresc destul de mult. În orice caz, îmi place mult mai mult să scriu, să înregistrez și să-mi ascult piesele, decât să mă chinui cu împachetatul lor și livratul către public. Îmi e mult mai ușor să promovez artiști / produse / servicii unde dispare subiectivismul și pot judeca limpede. Binecuvântarea și blestemul meu! :))6. DeVinaEsteIza: Am văzut că în 2021 ți-ai dori să scoți un album? Ai început să lucrezi la el? Cum merge treaba?


Reckaze: Da, e un E.P. mai degrabă. Am mai multe piese aproape gata, dar proiectul stagnează momentan până prind niște timp să-l termin. E produs de fratele Cozo și dacă îți imaginezi că o să fie cumva, o să fie cu totul altceva!


7. DeVinaEsteIza: Din “research-ul” pe care l-am făcut, am observat că prin 2016 ai fost și la Neata cu Răzvan și Dani. Cum ți s-a părut experiența?


Reckaze: Mi-am dat seama că nu e pentru mine genul ăsta de experiență, n-aș ține morțiș să o repet vreodată.


|Toate concertele pe care le-am avut au fost super experiențe care au avut ca rezultat amintiri de neuitat. Haha!|

8. DeVinaEsteIza: Observ că în 2020 ai scos câteva materiale, pare că a fost un an productiv, chiar dacă mai mult se presupune că am stat în casă. Cum a trecut per total anul pentru tine și crezi că e ceva ce ai fi putut face mai bine sau mai mult?


Reckaze: A fost un an ciudat, ca pentru toată lumea, dar am învățat multe. Îmi pare rău că n-am scris mai mult, dar pandemia nu m-a prins într-o perioadă foarte inspirată. Am fost cu gândul mai mult la dezvoltarea mea pe alte planuri, adică alea care plătesc chirii și pun mâncare pe masă la copii. (încă nu-s tată btw) :))


9. DeVinaEsteIza: Spune-ne câteva evenimente la care ai participat că artist și ce ți-a plăcut cel mai mult? În același timp, dacă ar fi vreo experiență de tip eveniment pe care nu ai vrea să o mai repeți?


Reckaze: Toate concertele pe care le-am avut au fost super experiențe care au avut ca rezultat amintiri de neuitat. Haha! La cealaltă întrebare s-ar putea să fi răspuns deja mai sus.


10. DeVinaEsteIza: Ai vrea să transmiți ceva celor care citesc acest interviu și fanilor tăi?


Reckaze: Da! Cei care citiți, vă urez să deveniți fani!


11. DeVinaEsteIza: Lasă-ne link-urile tale de social media, unde te putem urmări și susține.


Reckaze: Mă cheamă @reckaze cam peste tot și mai am și www.reckaze.ro unde se găsesc haine, căni, cd-uri, șepci și căciuli mișto #UndergroundComercial. O mică tarabă, de fapt o expoziție.


12. DeVinaEsteIza: Îți mulțumesc din nou pentru timpul acordat și sper să ne “întâlnim” curând cu povestea albumului pe care vrei să îl lansezi!


Reckaze: Mulțumesc și eu de întrebări și mult succes cu scrisul!

decorino.ro decathlon.ro beprogressive.ro/

Comentarii

  1. Cool interviu Iza. Felicitări pentru el ție și felicitări lui Reckaze pentru parcurs. Am să îi ascult și eu piesele și poate am să ii devin și fan, deși acesta nu prea e genul meu de muzică obișnuit. 😁

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022