Treceți la conținutul principal

Nu te lua după gura lumii - despre încredere și alte alea || DeVinaEsteIza




 Deunăzi am avut unele discuții foarte interesante care mi-au ridicat semne de întrebare și urmează să vă spun imediat despre ce e vorba.




Înainte, obișnuiam să fiu o tipă destul de complexată, pentru că nu am fost niciodată 90-60-90 și tot ce vedeam la televizor sau în online, se încadra fix acolo, poate nu chiar acolo, dar toate femeile arătau "țiplă".


f64.ro



Ei bine, gândirea asta s-a schimbat la mine, cel puțin, în ultimii ani și am avut parte și de ajutor din partea persoanelor din jurul meu, care indirect au pus câte o cărămidă la construirea încrederii în mine. Încrederea în tine poate fi un subiect destul de delicat, dacă o lași să plece din viața ta sau nu știi cum să o faci să rămână și oricât de mult ar încerca cei din jurul tău să o clădească, doar tu o poți face să devină din ce în ce mai vibrantă. De ce spun vibrantă? Pentru că eu consider că strălucirea de aici pornește, poate și atunci când faci sex (știi vorba aia: "Radiezi! Ai făcut sex? :))) ) sau când ești mamă sau ești în curs de a deveni mamă, dar asta nu am de unde să știu și nu am dat atenție acestui aspect.


Poate că articolul o să ajute sau o să vă plictisească, dar mă gândesc că sunt multe persoane, în special femei care gândesc în următorul fel:


"Trebuie să mă aranjez mai des, să mă machiez, chiar dacă stau în casă.", 

"Am nevoie să mănânc doar aer și să merg 6 zile din 7 la sală", 

"Nu mai mănânc dulciuri, mi-e frică să nu mă îngraș și să nu mai fiu atractivă pentru el."




iar lista de exemple poate continua, ba chiar, puteți să îmi scrieți și în comentarii astfel de exemple. 




Eu știu sigur că mă stresam pentru fiecare kg în plus, țineam tot felul de diete și nu îmi plăcea deloc de mine. Acum, vă spun sincer, m-am îngrășat 5 kg, însă mă simt mai bine că niciodată. Ies pe stradă nemachiată și mă simt bine în pielea mea, pentru că trebuie să fim apreciate pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce putem fi. Da, trebuie să ai grijă de igiena ta, să te faci TU să te simți bine în pielea ta, dar toate astea să le faci pentru tine, pentru că vrei în primul rând că TU să te iubești. Să ai propriul tău stil și să nu te schimbi numai pentru că cineva iți spune să fii altfel. 





Da, este adevărat că dacă tu nu te simți bine în pielea ta și în hainele pe care le porți, vei transmite și altora, însă daca ieși din casă plină de încredere, o să ai o zi și o viață minunată, fără să bagi în seamă răutățile de zi cu zi. De exemplu, cineva îmi spunea că nu o să reușesc să îmi exprim feminitatea dacă mă îmbrac toată ziua în blugi și că trebuie să arăt cumva că sunt fata. De ce? Doar pentru că îmi place să port fustă și să port adidași în loc de pantofi? Ce crezi? Reușesc să mă exprim și să îmi scot în evidență feminitatea prin propriul meu stil, fix așa cum îmi place. 




Nu lua de bun tot ce auzi în jurul tău, pentru că lumea va încerca să te construiască pe placul lor și dacă vei încerca să le faci tuturor pe plac, te vei uita pe tine în cursa asta și o să uiți cine ești și cum iți place ție să fii. Iar ăsta poate fi un joc periculos.


beprogressive.ro/



Spuneam că, de exemplu, eu m-am îngrășat 5 kg. Vechea eu, s-ar fi apucat de vreo dietă drastică, cum am mai ținut Dukan, și mă gândeam că până și aerul mă îngrașă. Ce fac acum? Le iau ca atare și dacă acele kg în plus vor dori să părăsească corpul meu, sunt mai mult decât fericită. Sunt de părere că am un stil de viață sănătos, chiar dacă îmi mai fac câte o plăcere, căci oameni suntem, totodată dacă nu reușesc să le fac să "plece" atât de curând, sunt ale mele și le iubesc, pot rămâne acolo. Înainte priveam sala cumva că pe o corvoadă, unde mergeam cu scopul că trebuie să slăbesc NEAPĂRAT. Acum o privesc ca pe o a doua casă, unde merg să mă relaxez și să fac ceva pentru sănătatea mea și pentru starea mea mintală. Dacă îmi doresc să stau pur și simplu să dorm, deși ar fi trebuit să merg să mă antrenez, stau și dorm. Înainte trăgeam de mine, pentru că mă simțeam vinovată și credeam că nu o să slăbesc dacă sar peste vreun antrenament. Acum am mai multă încredere în mine, aici e diferență. 





În viața tuturor vor apărea situații care, din păcate, vor fi mult mai grele spre deosebire de câteva kg în plus sau să ne schimbam felul de a fi, doar pentru că o altă persoană nu știe cum să aprecieze ce are în față. Cred că ar trebui să ne apreciem mai mult între noi și noi că indivizi să lucrăm la personalitatea noastră, fară să o distrugem pe a altuia. Și dacă am învățat ceva în ultimii ani, este că un bărbat, care vrea să fie cu adevărat cu tine, te va accepta și te va lăsa să fii așa cum îți dorești. Bineînțeles, acum nu încurajez să stai pe canapea toată ziua și să nu faci nimic. Încurajez să faci toate lucrurile care îți plac și să te vezi frumoasă și capabilă de lucruri de care nici tu nu știai că le poți face. Descoperă-le! Eu recent am descoperit că îmi place să desenez și creierul efectiv intră în relaxare totală când pun mâna pe creioanele de colorat. Habar nu aveam că aș putea să fac asta sau că îmi doresc să o fac. Dar am descoperit!



litera.ro


Și acum, pentru că vă spuneam că am niște semne de întrebare:




De ce o femeie își lasă condusă încrederea de sine de către altcineva, în afară de propria persoana? Da, dacă este condusă către un nivel mai înalt, sunt total de acord, dar când i se sugerează să schimbe practic femeia care a devenit în toți anii ăștia, răspunsul este un mare NU.




De ce nu ne apreciem mai mult? Sau de ce îi lăsăm pe alții să ne deprecieze? 




De ce ne chinuim să îi facem pe alții să ne iubească când ar trebui să ne iubim noi pe noi și apoi ceilalți să ne iubească exact așa cum suntem? 




Cred că mă opresc aici cu întrebările și o să sar cu concluziile.




Noi, ca indivizi, avem cea mai mare putere să schimbăm tot ce vrem noi să schimbăm, dacă ne dorim. Putem să facem orice ne propunem pentru a ne dezvolta cunoștințele și experiențele de viață, fără să ne lovim de o limită impusă de altcineva. Cei mai buni oameni pe care îi ai în jurul tău, sunt cei care te vor încuraja să faci lucrurile care îți plac, îți dau idei și cred în tine. De oamenii ăia trebuie să ținem. În rest, oricine apare în viața ta și nu are încredere în tine, îți poate da o lecție de viață, dar nu trebuie să distrugă tot ceea ce ai clădit TU.




Chiar vă încurajez să îmi lăsați comentarii, dacă ați trecut printr-o experiență similară și cum v-a făcut să vă simțiți.




Pe final vă îmbrățișez de la distanță și rămâneți sănătoși!


Vă invit să vă înscrieți la giveaway-ul de pe pagina mea de facebook și pe mine mă mai găsiți și pe:


Vlog

Instagram

Facebook



streetstylero.com

Comentarii

  1. Draga mea, cât îmi place articolul ăsta din suflet. E foarte actual și va fi mereu. Mie îmi place enorm de tine, cum ești, cum te transformi, cum te exprimi. Un mare like din partea mea. E sensibil subiectul ăsta dar și arzător. Eu cam toată viața m-am complexat, mă vedeam grasă și când eram slabă și deși lumea zice că sunt bine, eu aveam pitici pe creier. Acum nu mai sunt cum eram, în sensul de kg și minte. Chiar am pus pe mine, dar nu mai fac o tragedie din asta. Îmi place sa mănânc,sunt recunoscatoare că sunt sănătoasă. Dar important pt mine e sa am liniște și pace. Devin irascibila și mă întristez când lumea se pune pe cearta și vorbaraie fara rost. Asta îmi strica tot zenul. În rest, am învățat să mă iubesc, să mulțumesc când mi se face un compliment și să nu zic că nu, că nu-i asa și mai departe. Fac ce îmi place și încerc să mă feresc de oamenii negativi. Te îmbrățișez tare tare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oanaaa, esti o scumpa si frumoasa! Multumesc tare mult pentru toate vorbele faine! Si da, sunt complet de acord ca suntem intr-o continua transformare si trebuie sa ne iubim mai mult! Te puup!

      Ștergere
  2. M-am luptat 10 ani cu gura lumi, cu teama de ce or să spună unii. Mi-am mai revenit. Nu o să spun vreodată că nu mai am momente în care mă doare, în care mă las pradă disperării, că nu mă mai afectează. Ba da! Dar mereu îmi revin, mereu mă ridic, zâmbesc și continui.

    Mulțumesc pentru articol!
    Chiar voiam să spun că multă lume suferă, se îmbolnăvește și dau peste alte situație dificile. Știu cum este, am fost acolo și am avut perioade în care nu vorbeam cu nimeni. Sfatul meu este să dialogați, să vă eliberați sufletul să nu vă fie teamă să spuneți ce vă doare. Nu vă fericiți de lacrimi.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup, draga mea! Toata puterea este la noi si noi decidem cum vrei sa fim!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!