Treceți la conținutul principal

Cum a fost la munte când am plecat pentru prima dată singură?


 



Fiecare om trece prin diverse perioade în viață și deciziile pe care le ia nu se explică neapărat pe moment, însă ceva mai târziu vor fi înțelese.





Așa cred că m-am trezit și eu, după ce am fost într-o mică excursie cu una din prietenele mele, că mi-aș dori să plec efectiv singură. answear.ro





Eu, în mașină cu muzica pe care vreau eu s-o ascult, la drum doar cu bagajele mele în portbagaj și cu gândurile mele. Inițial m-a speriat puțin ideea asta, ce o să fac eu atât timp?! Apoi, gandindu-mă că Raluca, bff-ul din grădiniță, a plecat și în altă ȚARĂ singură, eu n-am motive să mă fâstâcesc atât și să îmi văd de excursia mea.





Nu sunt singura și nici ultima fată care pleacă singură undeva și tot citeam fel și fel de articole și mă gândeam cum au curaj. Eu am plecat singură, momentan, doar aici la noi, dar mă gândesc, după toată pandemia și nebunia asta care nu știu cât va mai dura, să încerc să plec și mai departe de România. Bun, ceea ce urmează să vă spun probabil ați mai citit și v-au mai împuiat și alții capul cu ideile astea, însă poate o să vă placă imaginile pe care vi le las.





În primul rând, ați văzut că am scris de muzică? 





Dacă plecați cu mașina, o să vă alegeți fix melodiile care vă plac și o să cântați de nebuni către destinația care vă așteaptă pentru a începe noua aventură. Muzica mea poate nu este agreată de toată lumea, pentru că, de exemplu, am pornit la drum cu Subcarpati, am continuat cu Wu-Tang Clan și am ajuns pe ceva piese de la C.T.C. 





O să vă opriți fix de câte ori vreți voi sau dacă nu vreți, nu vă opriți deloc. Daaaaar, cred că ai și tu nevoie să mergi la toaletă și să mai fumezi un heets/țigară, nu? :))))





În altă ordine de idei o să iți învingi teama aia de a fi singur. Când te vei așeza la restaurant și iți vei comanda de mâncare, fiind singur la masă, vezi cum reacționezi și cum te simți. Eu începusem un serial, înainte să plec, Prison Break și nici nu mi-am dat seama că eram singură, nu doar la masă, ci la etajul restaurantului. :))))





Un dezavantaj este că dacă vei conduce tu, ca să faci o poză sau un video, va trebui să oprești mașina undeva și apoi să imortalizezi momentul. 





Te vei trezi la ce ora îți dorești și dacă ai chef să ieși din camera și la ora 15:00, de exemplu, atunci vei ieși.




Vei învăța să nu depinzi de alte persoane și te vei confrunta cu fel și fel de situații, pe care le vei gestiona singur. De exemplu, când am plecat, chiar ploua destul de urâțel, eram pe drum către munte și în fața mea era un tir pe care trebuia să îl depășesc pentru că mergea destul de încet. Cum spuneam, ploua destul de tare, eu având mașină mai joasă, tir-ul era destul de mare, vântul bătea și el, însă mi-am făcut curaj și l-am depășit până la urmă. Faza nasoală a fost că, da, mi-a fost puțin frică, însă cu toate astea am învățat să rămân calmă. Mi-a fost frică pentru că din cauza ploii și a vântului și a roților de la tir, cu tot cu ștergătoarele mele, venea foarte multă apă pe parbriz și aproape nu mai vedeam absolut nimic, în depășire. 





În altă ordine de idei, nu știi de ce ești în stare, până nu faci lucrul acela sau cel puțin până nu încerci să îl faci. Acum, avem și tehnologia care ne ajută foarte mult, așa că avem din ce în ce mai multe resurse care să ne ajute la îndeplinirea aventurilor. 





Voi ați plecați singuri/singure până acum pe undeva? Dacă da, cum a fost? Dacă nu, ați face asta?


P.S. Pe mine ma gasiti si pe facebook, instagram sau YouTube, ori pe e-mail izabella.stefania@gmail.com.




shopsector.com benvenuti.ro organicindia.ro

Comentarii

  1. Felicitări! Si mie mi s-a parut un gest de curaj cand am plecat prima data singură. Privind inapoi mi se pare ca a fost un gest de iubire fata de mine si as face-o din nou. Viata nu merita sa o amani chiar daca poate fi un moment in care nu ai cu cine sa o imparti. Do it anyway, iti vei multumi mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie mi-e teamă să merg singură pe undeva. Încă mi-e teamă să conduc singură masina. Am o anxietate. Dar am făcut-o și m-am simțit atât de bine, cântând singură în masină și concentrandu-ma totuși la destinatie. Am ajuns cu bine de fiecare data si m-am simțit puternică, eliberata de frici. De plecat am mai plecat singură, și cu avionul, am cĂlătorit singură. Am mai fost de aiurea prin orase, dar cam mereu m-am intalnit la un moment dat cu cate cineva. Nu am explorat singură de tot. Dar și eu am prietene care au cĂlătorit singure mult timp în afara Romaniei si mi-au spus că experiența asta le-a schimbat și le-a incurajat să aibă mai multa incredere în ele. Una chiar s-a mutat singură în Portugalia și se descurcă singură. Așa că se poate. Ar trebui să îmi fac și eu mai mult curaj. 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu inca nu am reusit sa descopar foarte multe de una singura, dar planuiesc sa fac asta si chiar ar fi tare sa reusesc sa plec di in alta tara! Ma bucur ca ti-ai invins fricile! Te imbratiseeez!

      Ștergere
  3. Mă bucur că ai avut parte de o vacanță ok și că ai putut să te simți bine singură.
    Cu toții trebuie să învățăm să ne acordăm timp pentru noi, chiar și atunci când plecăm undeva singuri, să fim mai siguri pe noi și mai deschiși. În plus, e total normal să mai fim și singuri din când în când și să nu ne stresăm.

    RăspundețiȘtergere
  4. E un grup pe Facebook, numit “blogspot” unde mai postam articole din comunitatea asta. Dacă tot ești pe acolo.

    Azi ma uitam și eu sa rezerv la munte dar nu îmi fa griji de pandemie cât de zăpada. Sper sa ningă măcar de revelion .

    RăspundețiȘtergere
  5. Am plecat dar cu motiv: tabara de la Ciocanu, intalnirea mamelor de gemeni 2019, gala SB din 2018, excursie in Bulgaria.
    Dar asa, ca am vrut eu, nu am fost. Dar am vrut o iesire in Bulgaria cu sotul, la Ruse. Dar ce vreau sa spun este ca da, vreau sa merg. De ce frica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine initial a fost si o frica de plictiseala si de faptul ca lumea se va uita ciudat la mine, insa imediat ce am plecat, am scapat de frica asta.

      Ștergere
  6. Felicitări pentru decizia de a merge singura în excursie, și mie îmi place sa merg doar cu familia mea, și aici ma refer strict la soț și fetita mea, sa ne oprim unde vrem și sa nu ne batem capul cu ce vor ceilalți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Da, e cel mai bine cand mergi cu cineva cu care stii sigur ca esti pe aceeasi lungime de unde. Pup!

      Ștergere
  7. Ce poze frumoase ai reusit sa faci! As vrea sa plec si eu intr-o vacanta, sper sa reusim vara aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fain!! Mie îmi place să petrec timp eu cu mine și cred că fiecare dintre noi ar trebui să facem lucrul acesta din când în când. Deși nu am experimentat niciodată oa stfel de excursie, singură, nu m-aș da înlături de la asta. Chiar cred că este foarte relaxant. Ai vizitat locuri faine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar a fost un lucru nou, binevenit, in viata mea si as repeta experienta. Te pup!

      Ștergere
  9. Felicitări pentru curaj! Chiar cred că este o experiență pe care oricine ar trebui s-o încerce măcar o dată...pentru a se descoperi. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!