Treceți la conținutul principal

Guest-post BlogToMedia: Iubirea de sine. Începe să te pui pe primul loc și nu te mai simți vinovat
Ce înseamnă iubirea de sine? Lasă-mă să-ți zic eu ce cred că ar fi. A te iubi pe tine însăți înseamnă a spune stop remușcărilor și sentimentului de vină atunci când te alegi pe tine și renunți la a fi colacul de salvare al tuturor. Cel puțin eu așa văd asta. Poate suna a egoism, dar nu este așa. Despre acest lucru am mai scris și în acest articol.
Care sunt principiile stimei de sine? Cum să faci să-ți îmbunătățești iubirea de sine
Următoarele lucruri pot fi exact ceea ce ai nevoie atunci când te simți deznădăjduit.
  1. Este important să te tratezi pe tine cu dragoste și atenție
Se poate ca fiecare zi să îți aducă în față temeri și sentimente negative legate de propria persoană. Și din cauza asta uneori ajungi să te desconsideri și să te faci singur cu ou și cu oțet. Dar mai bine ia partea pozitivă a lucrurilor. Pur și simplu fă ceva ce îți place sau mergi să vezi ceva ce îți bucură sufletul pentru a scăpa de tensiune.
Este vital să îți acorzi dragoste și grijă, timp și atenție pentru ca în cele din urmă să te simți încurajat să faci lucrurile pe care crezi că nu le poți face, dar cu siguranță le poți face. Nu te mai îndoi de forțele tale și deschide-ți sufletul ca să primești iubirea de sine. Și mie mi-era greu să mă iubesc așa cum sunt. Dar am descoperit că momentele în care îmi acord mai multă atenție și mă auto-apreciez sunt o binecuvântare în viața mea.


  1. Ești special în atât de multe moduri
Când eram mai mică mă credeam rățușca cea urâtă. Nu prea aveam prieteni și îmi petreceam timpul cu cărțile și făcând mici drumeții în zona în care locuiam. Mă simțeam mică și neînsemnată, și totodată respinsă de ceilalți. Dar atunci nu vedeam că eram la milioane de ani distanță de ei deoarece eu eram pur și simplu EU. Deosebită, specială, diferită față de alții. Aveam micile mele plăceri, lumea mea interioară care mă făcea fericită.
Îmi plăcea să citesc și să scriu. Îmi plăcea la școală destul de mult, spre deosebire de colegii mei. Mă relaxa desenatul și schițatul. Acum mă gândesc că deși nu eram eu cea mai populară și sociabilă din lume, aveam chestiile mele care mă diferențiau de ceilalți. Și când am realizat în sfârșit asta, am devenit liberă și nu mi-a mai păsat de părerile din jur.
  1. Meriți mereu ce-i mai bun
Fiecare persoană merită ce-i mai bun, doar dacă nu face chestii nasoale pentru a-și lua singur ceea ce își dorește. Cu toții avem dreptul la dragoste, prietenie, o viață tihnită și aventuri care să ne umple sufletul. Bine, eu vorbesc aici mai mult despre mine, dar fiecare are propriile dorințe și așteptări de la viață.
Ideea e să luăm ceea ce ni se cuvine muncind sau cerând asta dacă știm că merităm. La locul de muncă, în familie, în relațiile cu ceilalți, în relația cu noi înșine.


  1. Iubirea de sine îți aduce numai bucurii
Știu că sună a clișeu și ai mai auzit asta și în alte părți dar iubindu-te pe tine îi faci și pe ceilalți să te iubească. Având încredere în tine și în forțele tale este ca un magnet pentru cei din jur. Cu iubire vei atrage iubire. Cu respect de sine vei atrage respectul lumii. Având încredere în tine, vei căpăta lucruri minunate. Și asta doar datorită ȚIE, firii tale și capacității tale de a te iubi și aprecia.
Însă ca să te iubești pe tine, se poate ca mai întâi să trebuiască să te ierți pentru lucrurile pe care le-ai făcut în trecut sau pe care nu le poți schimba. Timpul nu se întoarce, dar merge înainte. Și exact așa ar trebui să facem fiecare cu viața noastră.
Iubirea de sine se formează în timp, odată cu anii și cu experiența ta
Însă trebuie să învățăm să ne-o cultivăm, deoarece ea ne poate face mult mai fericiți și împliniți. A te accepta pe tine cum ești este ok. Dar a te iubi din toți porii cu toate trăsăturile tale fizice, spirituale și de caracter este TOTUL.
Fă un mic exercițiu în fiecare zi: Spune-ți sau scrie undeva pentru ce te iubești în ziua respectivă. Lasă pozitivul să preia negativul din viața ta!
Pentru acest Guest Post la Iza pe blog mi-a venit inspirația din minunata aplicație 21 Days Challenge despre care am vorbit mai multe pe Blogtomedia.com. Este un app grozav ce te poate ajuta în mai multe aspecte din stilul tău de viață. Dar care în primul rând te ajută să te iubești pe tine însăți. Merci Iza pentru găzduire și aștept revanșa. 😊Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online"Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem ma…

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Daniel de la 15A

Așadar, vă povesteam, în articolul pe care l-am făcut cu interviul Oanei că anul acesta vreau să îl dedic oamenilor faini și cu povești frumoase. Povești care cred că ar fi drăguț să le împart cu voi și în același timp, să aud și eu mai multe despre pasiunile oamenilor.În interviul de mai jos am vorbit cu Daniel, care face parte din familia 15A winebar & bistro. Un local pe care l-am descoperit din pură întâmplare, despre care v-am și povestit puțin în acest articol.


Acestea fiind spuse, vă las să vă bucurați de interviu.
Devinaesteiza: Bună Daniel! Iți mulțumesc că ai acceptat să facem acest interviu!

 Am pornit o “călătorie” cu aceste interviuri, cu oameni faini, ca să vadă cât mai multe lume câte persoane cu pasiuni avem printre noi. Pe tine te-am cunoscut la 15A, însă ajungem și acolo.
 Spune-mi câte ceva despre tine: de unde ești, câți ani ai, ce zodie ești și ce vrei să mai dai tu din casa? :))

Daniel:  Bună, bună, în primul rând, mersi că m-ai inclus și pe mine în rândul oamen…