Treceți la conținutul principal
wevelvet.ro saltele-ekon.ro lascarpa.ro

Guest-post BlogToMedia: Iubirea de sine. Începe să te pui pe primul loc și nu te mai simți vinovat
Ce înseamnă iubirea de sine? Lasă-mă să-ți zic eu ce cred că ar fi. A te iubi pe tine însăți înseamnă a spune stop remușcărilor și sentimentului de vină atunci când te alegi pe tine și renunți la a fi colacul de salvare al tuturor. Cel puțin eu așa văd asta. Poate suna a egoism, dar nu este așa. Despre acest lucru am mai scris și în acest articol.
Care sunt principiile stimei de sine? Cum să faci să-ți îmbunătățești iubirea de sine
Următoarele lucruri pot fi exact ceea ce ai nevoie atunci când te simți deznădăjduit.
  1. Este important să te tratezi pe tine cu dragoste și atenție
Se poate ca fiecare zi să îți aducă în față temeri și sentimente negative legate de propria persoană. Și din cauza asta uneori ajungi să te desconsideri și să te faci singur cu ou și cu oțet. Dar mai bine ia partea pozitivă a lucrurilor. Pur și simplu fă ceva ce îți place sau mergi să vezi ceva ce îți bucură sufletul pentru a scăpa de tensiune.
Este vital să îți acorzi dragoste și grijă, timp și atenție pentru ca în cele din urmă să te simți încurajat să faci lucrurile pe care crezi că nu le poți face, dar cu siguranță le poți face. Nu te mai îndoi de forțele tale și deschide-ți sufletul ca să primești iubirea de sine. Și mie mi-era greu să mă iubesc așa cum sunt. Dar am descoperit că momentele în care îmi acord mai multă atenție și mă auto-apreciez sunt o binecuvântare în viața mea.


  1. Ești special în atât de multe moduri
Când eram mai mică mă credeam rățușca cea urâtă. Nu prea aveam prieteni și îmi petreceam timpul cu cărțile și făcând mici drumeții în zona în care locuiam. Mă simțeam mică și neînsemnată, și totodată respinsă de ceilalți. Dar atunci nu vedeam că eram la milioane de ani distanță de ei deoarece eu eram pur și simplu EU. Deosebită, specială, diferită față de alții. Aveam micile mele plăceri, lumea mea interioară care mă făcea fericită.
Îmi plăcea să citesc și să scriu. Îmi plăcea la școală destul de mult, spre deosebire de colegii mei. Mă relaxa desenatul și schițatul. Acum mă gândesc că deși nu eram eu cea mai populară și sociabilă din lume, aveam chestiile mele care mă diferențiau de ceilalți. Și când am realizat în sfârșit asta, am devenit liberă și nu mi-a mai păsat de părerile din jur.
  1. Meriți mereu ce-i mai bun
Fiecare persoană merită ce-i mai bun, doar dacă nu face chestii nasoale pentru a-și lua singur ceea ce își dorește. Cu toții avem dreptul la dragoste, prietenie, o viață tihnită și aventuri care să ne umple sufletul. Bine, eu vorbesc aici mai mult despre mine, dar fiecare are propriile dorințe și așteptări de la viață.
Ideea e să luăm ceea ce ni se cuvine muncind sau cerând asta dacă știm că merităm. La locul de muncă, în familie, în relațiile cu ceilalți, în relația cu noi înșine.


  1. Iubirea de sine îți aduce numai bucurii
Știu că sună a clișeu și ai mai auzit asta și în alte părți dar iubindu-te pe tine îi faci și pe ceilalți să te iubească. Având încredere în tine și în forțele tale este ca un magnet pentru cei din jur. Cu iubire vei atrage iubire. Cu respect de sine vei atrage respectul lumii. Având încredere în tine, vei căpăta lucruri minunate. Și asta doar datorită ȚIE, firii tale și capacității tale de a te iubi și aprecia.
Însă ca să te iubești pe tine, se poate ca mai întâi să trebuiască să te ierți pentru lucrurile pe care le-ai făcut în trecut sau pe care nu le poți schimba. Timpul nu se întoarce, dar merge înainte. Și exact așa ar trebui să facem fiecare cu viața noastră.
Iubirea de sine se formează în timp, odată cu anii și cu experiența ta
Însă trebuie să învățăm să ne-o cultivăm, deoarece ea ne poate face mult mai fericiți și împliniți. A te accepta pe tine cum ești este ok. Dar a te iubi din toți porii cu toate trăsăturile tale fizice, spirituale și de caracter este TOTUL.
Fă un mic exercițiu în fiecare zi: Spune-ți sau scrie undeva pentru ce te iubești în ziua respectivă. Lasă pozitivul să preia negativul din viața ta!
Pentru acest Guest Post la Iza pe blog mi-a venit inspirația din minunata aplicație 21 Days Challenge despre care am vorbit mai multe pe Blogtomedia.com. Este un app grozav ce te poate ajuta în mai multe aspecte din stilul tău de viață. Dar care în primul rând te ajută să te iubești pe tine însăți. Merci Iza pentru găzduire și aștept revanșa. 😊Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Gânduri mai mult sau mai puţin..adânci.

Şi trec să-mi mai las puţin amprenta pe aici, chiar dacă probabil n-o să citească multa lume, dar măcar pentru "fanii" mei, să nu îi las cu gustul amar de dezamăgire din cauza faptului că nu am mai venit cu ceva nou şi mai ales creaţie proprie cam de multicel :)). Zilele acestea cred că tocmai mi-a fost lansată o provocare, ea fiind următoarea: când îmi doresc ceva foarte mult să fac totul pentru a obtine(nu că nu aş face asta deja, dar simt că nu destul de mult). Desigur, acum o să spuneti ca totuşi ţine, în mare parte, de norocul cu care am fost inzestrată de când m-am născut, dar eu zic că totul ţine de noi, de cât de mult efort depunem pentru idealurile noastre şi cât de mult credem în ele, dar n-o să fiu ipocrită acum să spun că nu conteză deloc norocul ;). La fel ca un copil care îşi doreşte cu ardoare acea jucărie din vitrină, ce-i drept pe vremurile astea de criza veţi spune că e cam greu de obţinut, dar el plânge şi iar plânge, până când, de obicei, mama cedea

Cum să îți faci tenul fericit

„Frumuse ț ea e o scrisoare de recomandare pe care natură o dă favoriților ei.” — Voltaire            Pornind de la această idee, vreau să vă spun că orice om este frumos în felul său, orice persoană trebuie să aibă grij ă  de caracteresticile fizice, însă și de cele interioare. Pentru a fi un om frumos, trebuie să nu uiți să fi și bun, iar eu am crescut într-o familie unde aceste două aspecte sunt esențiale.            Mamă îmi spune până și în ziua de astăzi că trebuie să am tenul îngrijit, părul curat, hainele călcate și "să îmi văd de treburile mele", adică să nu fac rău nimănui și să încerc să am un comportament care să nu deranjeze pe cei din jurul meu.             Însă de când eram mică am fost fascinată de ceva: mama mereu se  trezește mai devreme, înainte de a pleca la serviciu și își repet ă  ritualul de frumusețe. Nu înțelegeam pe atunci ce e de făcut și de ce trebuie să te trezești așa devreme, în loc să te trezești, să te îmbraci și să pleci, după