Treceți la conținutul principal

Din seria - Interviuri cu oameni faini: Azi o cunoaștem pe Ruxandra de la Happy Little Things



Astăzi aș vrea să vă prezint o altă persoană draga și să continuăm seria interviurilor faine.

Așa cum și pe Oana am cunoscut-o online, la fel și pe Ruxandra. Am găsit blog-ul ei întâmplător pe un grup de interacțiune între bloggeri și de atunci vorbim în online și încercăm să ne vedem. Până acum eu am trecut de 2 ori prin Sinaia, însă mereu pe fugă. Data viitoare trebuie să o întâlnesc și offline, însă până atunci haideți să o cunoașteți și voi mai bine.

DeVinaEsteIza: Bună, Ruxandra! Iți mulțumesc că ai acceptat să răspunzi la acest interviu, în primul rând. În al doilea rând, spune-ne câte ceva despre tine, în deschidere. Cum ziceam mai sus, ești din Sinaia. Câți ani ai, ce zodie ești (crezi în zodii?) și în afară de blogging cu ce îți ocupi timpul de zi cu zi?

Ruxandra: Bună, Iza! Îți mulțumesc frumos pentru această oportunitate și pentru că te-ai gândit la mine. Da, sunt din Sinaia, am 26 de ani și nu cred în zodii :). Am fost de mică pasionată de știință, de aceea nu "se pupă" una cu alta, în schimb, îmi plac simbolurile lor. În afară de blogging lucrez la câteva proiecte personale pe care nu le pot dezvălui, încă. 


DeVinaEsteIza: Blogul tău are un nume foarte simpatic: Ruxandra – Happy Little Things. Cum ți-a venit ideea asta?

Ruxandra: Mulțumesc! Inițial voiam ceva în română "toate lucrurile care mă fac pe mine fericită". Nu știam exact dacă o să abordez și alte subiecte, precum cărți, filme, seriale, călătorii. Idea principală era oricum veganismul, iar veganismul are părți bune peste tot: una mică aici, alta acolo. Așa s-a născut "happy little things" și prenumele meu pentru a avea legătură cu mine.
Știu, nu explic bine când mă întreabă cineva asta.


DeVinaEsteIza: De cât timp ai blog-ul și cum a început aventura în lumea blogging-ului?

Ruxandra: Blogul îl am de un an și 4 luni. Totul a început destul de bine. Mi-a fost un pic teamă la început de a mă expune, dar mi-am dat seama că nu omor pe nimeni, ci fac vizibile niște lucruri minunate pe care mulți nu le iau în calcul. Am avut parte și de critici rele, nu constructive.


DeVinaEsteIza: Te-a ajutat cineva sau te-a “împins” cineva de la spate să devii blogger?

Ruxandra: Prietenul meu a fost alături de mine la fiecare pas, m-a susținut constant și încă mă susține. Decizia finală a fost a mea, îmi doream deja de mult timp să împărtășesc cu lumea aceste lucruri minunate.

DeVinaEsteIza: Cu ce frecvență scrii pe blog și cu ce frecvență ți-ai dori să scrii? Ești acolo unde ți-ai fi dorit în momentul de față?

Ruxandra: Aș vrea să scriu mai des, doar că timpul nu îmi permite. Articolele mele sunt informative, ceea ce necesită timp, cercetare, asigurare, reasigurare. Mai am multe subiecte de abordat și unele articole sunt puse on hold. Nu am o anumită frecvență de a scrie, de aceea am preferat să îmi fac o pagină de facebook. Acolo pot posta aproape zilnic.



DeVinaEsteIza: Cu toții știm, cei care iți citesc blog-ul, că ai un stil de viață sănătos, ești vegana și promovezi acest stil de viață. Sunt curioasă de când ai luat această decizie și care a fost momentul culminant care te-a îndemnat să iei aceasta decizie?

Ruxandra: Este un stil de viață diferit și deloc imposibil așa cum se crede.
Vegan nu este automat sănătos, asta pentru că poți mânca doar zahăr, cartofi prăjiți și semipreparate. Iar veganismul nu se referă doar la mâncare, ci și la ceea ce porți (hainele să nu fie din piele, lână etc.), practic, eliminarea suferinței pe cât posibil. Acel "pe cât posibil" vine de la faptul că nu poți avea un control 100% asupra agriculturii (pot muri animăluțe și insecte), iar dacă ai nevoie de un tratament, s-ar putea ca unele pastile să conțină gelatină, miere sau lactoză și să nu găseșți înlocuitor eficient, iar majoritatea sunt testate pe animale.
Niciodată nu mi s-a părut normal că o altă ființă să sufere pentru existența mea. Schimbarea s-a întâmplat acum câțiva ani când eram la facultate în București și efectiv mi se luase de tot! Pe lângă asta, era o perioadă în care câinii comunitari erau omorâți pe bandă rulantă. 
Atunci am făcut legătura: dacă nu accept să fie omorât un câine, de ce să accept să fie omorât alt animal? 
Am decis să scot animalele din mâncăruri și după un an în care am fost vegetariană, am ales veganismul. O să vorbesc pe blog despre asta, sunt multe de povestit.

melitta-romania.ro

DeVinaEsteIza: Eu de când merg la sală și, la fel, vreau să am un stil de viață sănătos atât pentru fizic cât și pentru psihic, observ că nu este chiar atât de ieftin. La tine cum este? Cât de scumpe sunt produsele pe care le folosești?

Ruxandra: Consider că în ambele părți există produse costisitoare și produse accesibile...depinde foarte mult ceea ce alegi și unde cauți.
Sunt branduri care au mezeluri vegane destul de scumpe, dar sunt și branduri accesibile, cum ar fi Take it Veggie ce se găsește în Kaufland.
Nu știu exact să fac o diferență pentru că nu am  cumpărat niciodată carne, spre exemplu. Dar având în vedere că stilul de viață vegan l-am adoptat în perioada în care eram în facultate și nu lucram (și nu, nu aveam deloc mulți bani) eu zic că sunt accesibile alternativele.
Spre exemplu, eu acum consum un tofu care este undeva la 15 (și are în jur de 500g), dar există și tofu la 2 lei, 5 lei, 8 lei.
Soia texturată iau de la Clearspring și este undeva la 20 de lei, dar există pe piață și opțiuni sub 10 lei.
La paste aleg variantele din magazinele DM, marca lor, Alnatura și Rapunzel, dar pe piață sunt multe alte opțiuni.
Iar fructe, legume, nuci, semințe etc., lumea cumpără oricum și sunt accesibile ca preț. Pur și simplu acum cantitatea este mai mare.
Legat de alternative de orice fel, se găsesc extrem de multe pe piață și încă nu s-a dezvoltat complet. În urmă cu 5 ani, spre exemplu, nu erau cele de la Take it Veggie (acum au și șnitele, nuggets, chifetele și burgeri vegani pe bază de proteina de grâu), nu erau așa multe magazine DM. Pot spune că în ultimii doi ani au apărut foarte multe opțiuni noi.


DeVinaEsteIza: Eu, recunosc, nu sunt vegana, nu știu dacă vreodată voi fi, însă nu am absolut nimic împotrivă, cum am mai citit că sunt oameni care sunt foarte uimiți de acest stil de viață. Cu toate astea, noi ne înțelegem foarte bine. Întrebarea mea este: Ai avut reacții care nu au fost tocmai potriviți de când ești vegana?

vivre.ro

Am înțeles de la început că toată această izolare este pentru binele meu și al celor din jur, așa că mai bine stai în siguranță acasă decât să zaci pe un pat de spital și poate să mai rămâi și cu probleme pe viață. 
Mi-a fost un pic greu din punctul de vedere al cumpărăturilor pentru că merg în orașele mari de obicei. Am avut noroc cu magazinele online.


Ruxandra: Mă deranjează când lumea întreabă ce ar putea să facă, că apoi să spună "neah, e prea greu" fără ca măcar să încerce.
Mă deranjează când oamenii iau personal o opinie, extrag câteva cuvinte și critică doar pentru "a se simți mai bine".
Mă mai deranjează când merg undeva și cineva insistă "hai că e doar o bucată de carne, nu mori de la ea", "e gătit de mine, nu îți place cum gătesc?". Mulți încearcă să o ia personal doar pentru că este ceva diferit. Refuz politicos, fără a intra în detalii, dar de mult ori persoana respectivă continuă sau face glume proaste și spune "vai ce bun e acest animal mort". Mi se pare o lipsă totală de respect și o răutate gratuită.
Nu, nu este doar o bucată de carne. Acel lucru nu face animalul mai puțin mort, iar faptul că este gătit de X om, nu îl face acceptabil și/sau scuzabil.
Nu am probleme cu oamenii atât timp cât ceea ce zic este testat și încercat. În schimb, mă lasă rece cei care devin defensivi doar când aud că ar exista ceva la care ei nu s-ar fi gândit vreodată. 


Tranziția am făcut-o treptat și în ritmul meu. M-au ajutat sugestiile de pe grupurile și paginile vegane. Am preferat să caut singură tot ce am avut nevoie, tocmai pentru a fi sigură de ceea ce fac, încerc, testez și să îmi asum dacă greșesc. 


DeVinaEsteIza: Cât de ușor sau greu ți-a fost să te documentezi despre a fi vegan? Ai avut ajutor din partea cuiva?

Ruxandra: Tranziția am făcut-o treptat și în ritmul meu. M-au ajutat sugestiile de pe grupurile și paginile vegane. 
Am preferat să caut singură tot ce am avut nevoie, tocmai pentru a fi sigură de ceea ce fac, încerc, testez și să îmi asum dacă greșesc. 

DeVinaEsteIza: În altă ordine de idei, că să facem o schimbare neașteptată (haha!), sunt curioasă ce muzică asculți, poate chiar să îmi lași și câteva piese aici.

Ruxandra: Dacă m-ai fi întrebat în școală, aș fi spus că rock. Acum, deși iubesc rockul, ascult și pop și alte genuri. În mare parte, să fie muzica în limba engleză. Nu ascult muzică românească și în niciun caz manele, populară, etc. :))))
Recomand: Maroon 5 (Adam are o voce superbă), Ariana Grande, Ed Sheeran, Eminem, Linkin Park, Billie Eilish, Justin Timberlake, Barns Courtney, Arctic Monkeys și mă las amuzată de grupul The Lonely Island (au melodii făcute special într-un mod amuzant și prostesc, iar Andy Samberg este și un actor foarte bun de comedie).


DeVinaEsteIza: Cu toții am fost afectați de vremurile astea ciudate, cu Corona. Tu ai fost afectată privind planurile de vacanță sau orice alte planuri?

Ruxandra: Mi-au fost afectate câteva călătorii, dar nu mă plâng.  Am înțeles de la început că toată această izolare este pentru binele meu și al celor din jur, așa că mai bine stai în siguranță acasă decât să zaci pe un pat de spital și poate să mai rămâi și cu probleme pe viață. 
Mi-a fost un pic greu din punctul de vedere al cumpărăturilor pentru că merg în orașele mari de obicei. Am avut noroc cu magazinele online.



DeVinaEsteIza: În afara de blogging, ce alte pasiuni mai ai și cum te bucuri de ele?

Ruxandra: Ador să fac yoga! M-a ajutat enorm să scap de mult stres și anxietate. 
Iubesc muzica și dansul, cânt când nu mă aude nimeni :))) și dansez până la epuizare.
Îmi place să colorez, să citesc și să mă plimb în natură. O să sune ciudat, dar iubesc să stau lângă o apă și să mă uit cum curge sau cum "se mișcă" :).

Orice mică schimbare în bine contează, chit că este vorba de a alege un iaurt vegan, de a recicla uleiul alimentat uzat sau de a alege o periuță de dinți din lemn. Be kind to every kind!




DeVinaEsteIza: Daca eu mâine m-aș decide să devin vegana, care ar fi primul sfat pe care mi l-ai da?

Ruxandra: Să iei totul treptat și în ritmul tău. Să încerci ceva și să nu te dai bătută dacă nu "ai nimerit din prima". Și cel mai important, oricine, orice ar spune, să nu uiți că faci parte din schimbarea în bine, iar peste ani de zile, vei vedea că ai fost de partea bună a istoriei. 

DeVinaEsteIza: Care consideri că este cea mai buna metodă de promovare a unui blog și de ce? Ce a funcționat pentru tine până acum?

Ruxandra: Share-urile și susținerea persoanelor care îți citesc blogul și interacționează cu pagina și/sau blogul. Grupurile ajută mult, story-urile...
O altă opțiune ar fi promovarea plătită pe facebook. Nu am încercat-o, dar o pot lua în considerare pe viitor.


DeVinaEsteIza: Ce ți-ai dori să schimbi la tine și dacă ai ceva ce ți-ai dori să schimbi în cariera de blogger?

Ruxandra: Pe partea de blogging, nu cred că aș schimba ceva. Blogul este așa cum îl vreau: util, informativ și cu recomandări. Pe lângă asta, abordez mai multe teme. Majoritatea blogurilor sunt doar pe beauty sau food. Eu scriu despre tot ce se poate scrie.
La mine... hmmm... probabil să nu mai am zile de lene. Câteodată efectiv las totul pentru câteva zile, apoi mă stresez să fac tot ce am de făcut. Îmi gestionez timpul destul de bine, dar mai am scăpări.  Asta cred că aș schimba.


DeVinaEsteIza: Spune-mi ceva inedit despre tine! Orice iți trece prin cap!

Ruxandra: Sunt foarte atentă la mimica feței, la tonul vocii și la mișcările persoanelor.  Îmi dau seama foarte ușor dacă sunt triste, fericite sau dacă mint. 
Este amuzant, dar și foarte deranjant. De obicei nu le spun nimic pe partea asta, doar dacă mă afectează direct. Mă bucur totuși că de fiecare dată este ceea ce cred și văd. 


DeVinaEsteIza: Pe final, aș vrea să îți spun că eu una iți citesc de fiecare dată articolele cu sufletul la gura, mereu sunt curioasă ce recomandări mai ai pentru noi. Tu ce ai putea să le spui cititorilor mei?

Ruxandra: Mulțumesc! Și eu îți citesc cu drag articolele și te urmăresc pe youtube. 
Le-aș spune cititorilor că fiecare viață contează, oricât de mică ar fi ea și să încerce să aleagă conștient. Suntem în 2020, iar Planeta abia ne mai suportă. Orice mică schimbare în bine contează, chit că este vorba de a alege un iaurt vegan, de a recicla uleiul alimentat uzat sau de a alege o periuță de dinți din lemn. Be kind to every kind!


DeVinaEsteIza: Iți mulțumesc pentru timpul acordat și sper să facem în curând și un al doilea interviu!

Ruxandra: Îți mulțumesc pentru invitație, Iza! Mi-a făcut plăcere.


După ce am citit răspunsurile la întrebările pe care i le-am adresat, am rămas cu un mare zâmbet pe buze și mă bucur că am avut ocazia să colaborăm în așa fel. 

Vă recomand să o căutați pe Ruxandra fie pe blogul ei, pagina de facebook sau instagram.

De asemenea, lăsați-mi în comentarii cum vi s-a părut dialogul nostru.

Vă îmbrățișez!


fashiondays.ro

Comentarii

  1. Iza, îți mulțumesc că m-ai ales pentru acest interviu! <3
    A fost o adevărată plăcere să răspund la întrebări.
    Hugs! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce drăguț! Și eu o citesc pe Ruxandra și îmi plac articolele ei. Felicitări pentru interviu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heei, Oana! Mulțumesc frumos! Mă bucur că îți plac articolele mele. Și eu vin la tine destul de des. Te pup! :)

      Ștergere
  3. Un interviu minunat, din care am mai cunoscut-o un pic pe Ruxandra, care îmi este tare draga și pe care o admir mult! M-a impulsionat sa fac unele schimbări de care sunt mulțumită și sa fiu mai atenta ce produse folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar are niste sfaturi super utile si bune! Daca putem aplica macar 1%, eu zic ca putem schimba ceva.

      Ștergere
    2. Dana, îmi ești tare dragă <3
      Nu ai idee cât de mult mă bucur că faci parte dintre oamenii deschiși la schimbări în bine și că ești mulțumită. Te îmbrățișez cu mare drag! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!