Treceți la conținutul principal

La povesti cu Alexandra, fondatoarea conceptului SheZen / pictura intuitiva




Totul a inceput dintr-o “prostie” de a mea, sa spun asa. Dornica fiind sa imi dezvolt blog-ul cat mai mult, am tot dat add pe facebook unor persoane pe care nu le cunosc, in ideea ca le voi da invitatie catre pagina mea de blog si asa vor accesa si blog-ul.
Intr-o seara am facut asta si am dat peste Alexandra Ioana Muscalu. Alexandra, care reprezeinta @SheZen. Foarte diplomata mi-a trimis mesaj privat si m-a intrebat daca o cunosc, i-am raspuns ca nu si care a fost intentia mea cu acel Add de pe Facebook. Mi-a cerut link-ul catre pagina si blog si i s-au parut interesante, asa ca, ne-am imprietenit. Mai departe, i-a venit si o idee, ca un fel de colaboare si asa am ajuns ca eu sa ii iau interviul pe care urmeaza sa il cititi. 

Am intrat pe website-ul ei sa vad despe ce este vorba, ca sa putem continua colaboarare. Am ramas surprinsa. Surprinsa de faptul  ca am dat peste munca unei persoane care este un om cald si o femeie foarte pasionata de ceea ce face, iar eu una ador oamenii care isi urmeaza inima si pasiunea. 

O sa va spun pe scurt despre ce este vorba, inainte de a incepe interviul, pentru ca in detaliu veti putea citi de pe website-ul https://www.shezen.ro/  sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/SheZen.art/ 



Alexandra, iubitoare fiind de pictura si de viata, a vrut sa readuca bucuria oamenilor mai mari de a picta, de a se destresa prin pictura, fara a le impune restrictii. De aici si numele de pictura intuitiva. Oricine vrea, poate sa picteze, iar Alexandra este acolo pentru toata lumea dornica de a crea arta. 




Hey, Alexandra! Iti multumesc pentru implicare si pentru faptul ca acorzi clipele tale libere sa imi raspunzi la intrebari. Spune-mi cateva cuvinte despre tine: ce varsta ai si in afara de pictura intuitiva, daca iti mai ocupi timpul si cu un alt job sau alte activitati?

A: Am 29 de ani, sunt nascuta pe 6 sept 1989 in Bucuresti
Sunt senior graphic designer, am peste 10 ani experienta in graphic design. Creez identitate vizuala pentru companii, branding pentru companii, de la A la Z. Le ajut sa creasca.

Wow! Nu pari deloc de 29 de ani :)) Multi inainte! Spune-mi, Alexandra, crezi in zodii? Ce zodie esti?

A: Sunt fecioara, cred in limita bunului simt in zodii. In schimb cred in religia budista, in zen, in carma, in energii negative si pozitive, in uleiuri esentiale, aromaterapie

Spuneai ca ai experienta de peste 10 ani, inseamna ca ai inceput sa lucrezi de mica, nu?

A: Pe la 18 ani. Unul din primele joburi a fost profesoara de pictura intr-o gradinita din Bucuresti. Am lucrat cateva luni. A fost magic. Atunci mi-am dat seama ca, avem si noi adultii nevoie de creativitate in viata de zi cu zi. 
Asa usor usor am inceput sa planific conceptul SheZen.

Ce te-a facut sa realizezi asta? Adica stii ca in viata fiecaruia exista acel click, care a fost la tine clickul acela?

A: Hmm... Greu de spus exact... Mi-a placut tare sa sa lucrez cu copii, pictez de mult "normal" sa spunem (tablouri, peisaje, pictura realista). Si mi-am dat seama ca suntem judecati si criticati si auto judecati. Mereu "trebuie" sa iasa cumva acel tablou, mereu "trebuie" sa folosesti anumite culori,
ustensile, pentru ca asa am fost invatati (si acest lucru se aplica atat in arta, cat si in orice altceva in viata noastra) si pur si simplu am uitat sa pictam de dragul de a picta, asa cum picteaza copii, liberi, fara judecata si critica, din suflet, exact ceea ce vedem si simtim.
Am realizat ca si oamenii mari isi doresc sa picteze, dar le e frica de judecata, chiar si cei care tin pentru prima oara in mana o pensula. Iar cei avansati uita sa picteze pur si simplu.
Am descoperit pictura intuitiva… pur si simplu, in strainatate, am incercat si eu si am realizat ca poate crea lucruri magice.
Binenteles, pana si la mine mai este pana ma las cu totul dusa de val, este benefic sa exersez, sa lucrez pentru a scapa de "criticul interior", de acel picit pe creier care ne "ghideaza".
Dupa cativa ani de testat, de experimentat, de analizat pentru a vedea ce e cel mai potrivit si indicat, am pus pe picioare acest curs de pictura intuitiva pentru adulti.

Cred ca o sa fie un interviu lung, din 2 parti, ca sa tinem publicul in priza si unul din care o sa avem cu totii de invatat!

A: Ma bucur sa aud asta.
Abia astept toate intrebarile tale 😁 sunt super entuziasmata!

Cat timp dedici desenatului pe zi?

A: Am perioade si perioade, in unele zile stau ore in studio,  in altele doar schitez sau ma joc cu diferite mediumuri. Incerc sa desenez ceva, sa schitez in fiecare zi.
Am un creion si o agenda langa pat, pe noptiera si seara mai desenez 😁

Ce faci cand ramai fara inspiratie/chef /ti-e lene pur si simplu, dar stii ca ar trebui sa desenezi?

A: Hihi nu pictez/desenez 😁😂😂 asta cand nu am chef.  Sunt si momente din astea. La fel cum nu ai chef sa citesti o carte.
Atunci cand de exemplu am de pictat pentru cineva un tablou si nu ma simt in acea "stare", meditez.
Atunci cand raman fara inspiratie, ma inspir 😁😂. Ma uit pe carti de arta, ma uit pe Instagram la alti artisiti, sau cea mai buna metoda care mereu a functionat, o plimbare prin natura. Oxigeneaza creierul si dezvolta creativitate. Pune in miscare rotitele.

Imi place metoda asta cu plimbatul in natura. Si acum legat de asta, vezi ca e la moda sa mergi la sala. Tu faci sport, ai timp?

A: Acum in momentul asta, nu, inca nu m-am apucat din nou cum trebuie pentru ca am nascut de 3 luni… si mi-a fost mai greu dupa cezariana. Dar usor, usor revin inapoi.
Fac acasa sport, urmaresc un trainer din america si yoga. Nu imi place sa merg la sala 😁

Cum impaci viata de familie cu munca si timpul doar pentru tine? Mereu mi s-a parut o provocare.

A: Primele 3 zile a fost diferit 😂. Este foarte ok, bebe s-a invata de mic pe program. Papa din 4 in 4 ore, iar noaptea doarme de la 11 la 8 dimineata, iar intre programul lui eu am timp de ale mele.
Lucrez inca din a doua sapt de cand s-a nascut, binenteles, nu full time, ci pe intervale. Pentru mine bebe este o jucarie langa mine.

Sa-ti traiasca si felicitari!  Am vazut ca esti de 13 ani cu sotul tau, cum te-a ajutat el in toata povestea asta frumoasa a ta si cum te-a sustinut?

A: Sotul meu a fost si este cel mai alaturi posibil langa mine in povestea asta. Datorita lui am invatat programele de prelucrare grafica, la indemnul ca este "o pictura moderna, o pictura online, pe calculator". Iar pe partea de pictura, desi nu este pasiunea lui absolut de loc, m-a sustinut, sprijiti si incurajat cu tot ce am vrut sa fac, oricat de nebunesc a parut. (fiind un concept nou in Romania, si multa lume nu il intelege inca, iar pictura este subapreciata la noi) cu toate astea, m-a incurajat si sustinut si si datorita lui am ajuns aici unde sunt acum.
Fara sa clipeasca, mergea cu mine la tot felu de magazine de pictura, discutam des despre dezvoltarea mea pe partea de arta, achizitionam impreuna cursuri si carti din strainatate pentru dezvoltarea mea.

Atunci cand imi era greu si parea imposibil, ma incuraja sa perseverez, sa nu renunt. 

Mereu a fost fascinat de creatiile mele si asta imi dadea un boost de energie si de incredere. Privirea din ochii lui cand priveste picturile mele ma incanta!
El este senior programator, angajat la una din cele mai mari companii din America pe WordPress.
Asa ca iti dai si tu seama ca el este tehnic, logic, mai putin creativ si cu capul in nori 😁 tocmai de aceea sunt recunoscatoare ca a fost alaturi de mine si este in continuare in calatoria asta nebuna numita SheZen si chiar in calatoria numita viata 😊.

Te-ai gandit sa te apuci sa faci si tatuaje? De exemplu unele din tatuajele mele sunt facute de un pictor.

A: Nu m-am gandit serios la a face tatuaje, mi-a trecut prin gand, dar nu cred ca as face asta 😁 cred ca din motiv de perfectionism. Dar sincer, cred ca, atunci cand imi voi face si eu un tatuaj, va fi creat de un pictor 😁ceva creativ si artistic.

Ce le recomanzi celor care isi doresc sa se destreseze, de ce i-ar ajuta pictura intuitiva si daca vrei sa adaugi tu ceva pentru prima partea a interviului?

A: Orice forma de art si meditatia (sau rugaciunea pentru cei care prefera acest termen, pentru ca este acelasi lucru) ajuta la destresare. 
Le recomand sa inspire adanc, si sa expire, sa priveasca un moment in sufletul lor si sa se lase dusi de val. 
Fie ca schiteaza ceva pe o bucata de hartie, fie ca isi astern gandurile intr-o agenda, un jurnal, fie ca danseaza, compun o poezie, coloreaza o carte de colorat sau picteaza o panza mica sau mare, orice forma de arta ne ajuta sa ne eliberam energiile negative pe care le tinem in noi.
Pictura intuitiva ajuta la relaxare si destresare, pentru ca este o forma libera de a picta, lipsita de (pre)judecati, in care folosim tot felul de ustensile ce ne ajuta sa cream forme si texturi diferite. Ne lasa sa ne lasam liberi imaginatia sa zburde, si ne invata sa scapam de cuvantul "trebuie" (cum trebuie sa iasa, ce trebuie sa fac acum, cum trebuie sa arate).
Iar daca exersem, se propaga si in viata noastra de zi cu zi. Invatam sa vedem lumea mai colorata, asa cum si este de fapt, invatam sa ne ascultam intuitia si sa ne dezvoltam creativitatea, atat la munca, cat si acasa si in timpul nostru liber. 

Tot ce avem nevoie sa facem, este sa ne ascultam cu adevarat!



Iti multumesc, din nou, pentru ca ai fost o draguta si simt si stiu ca va fi si partea a doua a acestui interviu. 

Trebuie sa va spun ca momentan nu o cunosc personal pe Alexandra, insa am stabilit ca intr-una din aceste zile ne intalnim la o cafea si vom dezbate mai multe subiecte. Ce a fost foarte amuzant e ca interviul s-a desfasurat online si ba ii mai puneam o intrebare si primeam raspuns, dupa ma mai luam cu alta treaba si cand imi trecea ceva prin cap imediat ii scriam si-mi ceream scuze pentru “delay”, dar uneori ma luam pur si simplu cu altele si uitam sa mai revin asupra discutiei. A fost super de treaba si am apreciat lucrul asta, deoarece nu s-a suparat deloc.

Dupa toate astea, chiar o sa incerc si eu o data cursul ei!

Sper ca v-a placut si ati descoperit si voi, la fel ca si mine, un om fain!
Daca vreti sa cititi mai multe despre picutra intuitiva si despre cursurile de picutra puteti intra pe site-ul: http://www.shezen.ro sau puteti urmari pagina de facebook https://www.facebook.com/shezen.art sau instagram https://www.instagram.com/shezen.art

#DeVinaEsteIza pentru acest interviu.

Hugs!




Comentarii

  1. Și mie îmi place mult obținunea cu melodia și o folosesc de multe ori. Uneori, când doarme bebe și uit sa dau pe silent,mă deranjează la alții :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!