Treceți la conținutul principal

Cum am rămas fără cazare și am pornit aventuraAm nevoie de un concediu.
 
 
 
 Am nevoie de zile libere, să stau să privesc marea, să mă bucur de soare și el să se bucure cu mine că mă încălzește. Am nevoie de liniște, dar și de muzică în același timp. De fercire combinată cu voie bună.
 
 
 
 Ce motiv mai bun de 1 mai aș putea găsi, că să mă deconectez puțin?
 
 
 
 Înainte nu petreceam de 1 mai, nu făceam absolut nimic și asta pentru că în majoritatea timpului lucram. Acum poate c-o să mă întrebați de ce nu îmi luam concediu, cum am făcut anul acesta. Ei bine, nu pot să spun că îmi permiteam financiar și pe vremea aia consideram că mai bine mergeam la muncă.
 
 
 
 A venit și vremea mea!
 
 
 
 Să vă spun acum prin ce am trecut în aventura asta pentru 1 mai 2019.
 
 
 
 Eu am mai rămas cu câteva tichete de vacanță de la ai mei, așa că, am zis să-mi încerc norocul și să caut ceva în Vama Veche, pentru că sigur s-au "modernizat" și ei și ar trebui să accepte. Nimic greșit. Am început să caut cazările cam în urmă cu o lună, dacă nu chiar mai mult. Bineînțeles, m-am lovit și de răspunsuri de genul că acceptă de la o companie și eu aveam tichetele de la altă companie, multe cazări frumoase, dar care nu acceptă, așa că am intrat pe turistinfo și am pus filtru acolo frumușel și pe opțiunea de tichete de vacanță.
 
 
 
 Am început să sun la fiecare în parte. Experiența mea de call-center și-a spus cuvântul. Și uite așa frumușel luam fiecare cazare la rând iar la 90% din cazuri răspunsul era că au deja totul plin. Mi-a venit greu să cred că auzeam răspunsul ăsta, având în vedere că spuneam prima data că vreau să plătesc cu tichete, dar tot ce este posibil. Pentru că țin minte anul trecut că era Vamă full când am ajuns, tot așa de 1 mai. 
 
 
 
 Dar iată că am ajuns și la niște cazări care acceptau și aveau liber. Yay! Bineînțeles, nu am rezervat.
 
 
 
 De ce?
 
 
 
 Păi acum, nu știu dacă am procedat corect, am tot fost în cumpănă, pentru că de exemplu la una din cazări ne cereau să rezervăm pentru minim 3 nopți, deși noi voiam să stăm doar 2 nopți. Pachetul pentru 3 nopți era de 500 de lei, o cameră standard cu w.c. și duș, fără încălzire. Nu vreau să fac reclamă hotelului sau să zic ceva de rău, pentru că e de lesne înțeles că nu te duci în Vamă să stai la cele mai luxoase cazări, cel puțin din punctul meu de vedere, ci te duci să te simți bine. Aș fi stat cu mare drag la acea cazare, însă problema mea era că prețul era mult prea mare pentru ceea ce se oferea. Adică, da, pot să înțeleg că este 1 mai, dar când în mod normal camera este 80 de lei pe noapte, adică ar veni cam 240 de lei pentru 3 nopți, tu te gândești să iei dublu, doar pentru că este 1 mai??
 
 
 
 Aici am dat puțin înapoi, pentru că nu aș fi vrut să dau acele tichete de vacanță pe ceva ce clar nu își merita prețul. Și nu am mai rezervat. Am zis că mergem așa și poate găsim ceva acolo.
 
 
 
 Numaaai că, eu m-am mai uitat de curiozitate între timp și la alte cazări, iar peste tot primeam răspuns că nu au liber și pe 30, doar pe 29 aprilie. Pentru că vreau să mergem de pe 29 aprilie până pe 1 mai, pe 1 mai să plecăm. Și într-un final, când mi-a răspuns cineva că au liber 29 aprilie-1 mai, am întrebat care este costul și a zis 350 de lei pentru 3 nopți, cu baie pe hol și 400 de lei dacă vrem baie în cameră. După ce a fost analizată situația, am zis că oricum dăm prea mult, însă ar fi bine să avem o cazare și baia în cameră, așa că ne hotărâm la cea de 400 de lei. Când am vrut să confirm prețul, am trimis SMS și răspunsul primit prin SMS a fost că este de fapt 440 de lei cameră cu baie.
 
 
 
 Eeei, când am auzit, situația s-a schimbat și am renunțat și la această cazare. 
 
 
 
 Acum o să revenim la planul de a merge pe aventură și vom vedea dacă avem norocul să găsim ceva la fața locului, să ne cazăm, dacă nu, Ucă ne așteaptă la ea (adică mașinuța :))) ).
 
 
 
 Serios, mi s-au părut niște prețuri mult prea exagerate, dar acum nu știu dacă am luat decizia corectă. Voi ce ziceți?
 
 
 
 xoxoxo


Comentarii

 1. Ce nasoală situație pentru voi. Parcă de tichetele astea fug toate cazarile, nu știu de ce. Dar ai intrat pe Travelminit, sponsorul de la una dintre probele SuperBlog să vezi acolo de cazare? Poate, poate, se schimba situația. Oricum ,și cu cazare luată și fără, îți urez concediu minunat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sincera sa fiu, am preferat sa stiu ca voi da tichetele direct la cazare, nu se le trimit prin posta. Nu stiu de ce. Pup!

   Ștergere
 2. Iac-așa am rămas și eu cu o parte din tichetele de anul trecut nefolisite. Eu am vrut exact în aceeași perioadă 29.04 - 01.05, dar la munte. Marea noastră nu mă atrage. Nu era liber decât pe 30. La un preț rezonabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai cred ca pana la urma asta o sa fac si eu, o sa ma indrept catre munte, dupa 1 mai.

   Ștergere
 3. La Delta Dunării te-ai gândit?? Nici eu nu mă împac cu marea nostră, de fapt cu litoralul... Aș alege în schimb Sf. Gheorghe sau Sulina pentru plajă.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea II

Am revenit cu peripețiile mele, care îmi fac viața mai frumoasă și cu care mă mândresc! :))

Îmi place ca-n fiecare zi să am câte o experiență de povestit sau poate de ținut minute pentru amintiri frumoase, mai puțin frumoase, palpitante sau cum sunt ele.

 Vă povesteam în articolul anterior, că am niște vouchere de vacanță, pe care aș vrea să le epuizez. Nu eu singură, ci împreună cu familia, să ieșim un weekend pe undeva, de preferat la munte, iar ocazia s-a nimerit numai bine, fiind și ziua de naștere a tatălui meu luna aceasta.


Ca un reminder, voucherele le-au primit ai mei, ei lucrând la stat. Eu sunt "corporatristă", de câteva luni, așa că mă bucur de beneficiile unei companii mari. Acum ele diferă de la firmă la firmă, așa c-o să enumăr bonurile de masă și asigurarea de sănătate. 

 Continuând aventura mea, vă ziceam că inițial am dat de o doamnă, doamna Mihaela, de la Pensiunea Mihaela, din Poiana Brașov, pe care o recomand cu mare drag. Puteam folosi voucherele de vacanță…

Experiența Cereal Crunch Cafe într-o zi de weekend

Să fim copii pentru inc-o zi! Pe premiza asta a fost experiența mea pe care am avut în acest weekend cu Roberta. De ceva timp am dat "nas în nas" cu o pagină de instagram numită Cereal Crunch. Se pare că m-am potrivit la gusturi culinare, să spun așa, cu ea, ne-am hotărât să mergem, după ce am avut mai multe tentative, dar nu am reușit să ne intersectăm programul. De poftă ce ne era, am zis că sâmbătă este ziua cea mare! Înainte de asta, am băgat și o oră și jumătate de sală, pentru că mă simțeam cumva vinovată de ceea ce va urma, dar mă simțeam și atât de bineeee și entuziasmată că voi mânca cele mai bune cereale!  Roberta nu mâncase mai nimic aproape toată ziua, pentru momentul mult așteptat, hihi! :D Ne-am întâlnit și am pornit la drum. Localul este amplasat destul de bine și poți ajunge ușor și cu mașina și cu transportul în comun sau pe jos, mai exact pe Bulevardul Națiunilor Unite. Eu inițial am crezut că de la Unrii, trebuie să merg spre Bibliotecă Națională, dar…