Treceți la conținutul principal

Cum am rămas fără cazare și am pornit aventuraAm nevoie de un concediu.
 
 
 
 Am nevoie de zile libere, să stau să privesc marea, să mă bucur de soare și el să se bucure cu mine că mă încălzește. Am nevoie de liniște, dar și de muzică în același timp. De fercire combinată cu voie bună.
 
 
 
 Ce motiv mai bun de 1 mai aș putea găsi, că să mă deconectez puțin?
 
 
 
 Înainte nu petreceam de 1 mai, nu făceam absolut nimic și asta pentru că în majoritatea timpului lucram. Acum poate c-o să mă întrebați de ce nu îmi luam concediu, cum am făcut anul acesta. Ei bine, nu pot să spun că îmi permiteam financiar și pe vremea aia consideram că mai bine mergeam la muncă.
 
 
 
 A venit și vremea mea!
 
 
 
 Să vă spun acum prin ce am trecut în aventura asta pentru 1 mai 2019.
 
 
 
 Eu am mai rămas cu câteva tichete de vacanță de la ai mei, așa că, am zis să-mi încerc norocul și să caut ceva în Vama Veche, pentru că sigur s-au "modernizat" și ei și ar trebui să accepte. Nimic greșit. Am început să caut cazările cam în urmă cu o lună, dacă nu chiar mai mult. Bineînțeles, m-am lovit și de răspunsuri de genul că acceptă de la o companie și eu aveam tichetele de la altă companie, multe cazări frumoase, dar care nu acceptă, așa că am intrat pe turistinfo și am pus filtru acolo frumușel și pe opțiunea de tichete de vacanță.
 
 
 
 Am început să sun la fiecare în parte. Experiența mea de call-center și-a spus cuvântul. Și uite așa frumușel luam fiecare cazare la rând iar la 90% din cazuri răspunsul era că au deja totul plin. Mi-a venit greu să cred că auzeam răspunsul ăsta, având în vedere că spuneam prima data că vreau să plătesc cu tichete, dar tot ce este posibil. Pentru că țin minte anul trecut că era Vamă full când am ajuns, tot așa de 1 mai. 
 
 
 
 Dar iată că am ajuns și la niște cazări care acceptau și aveau liber. Yay! Bineînțeles, nu am rezervat.
 
 
 
 De ce?
 
 
 
 Păi acum, nu știu dacă am procedat corect, am tot fost în cumpănă, pentru că de exemplu la una din cazări ne cereau să rezervăm pentru minim 3 nopți, deși noi voiam să stăm doar 2 nopți. Pachetul pentru 3 nopți era de 500 de lei, o cameră standard cu w.c. și duș, fără încălzire. Nu vreau să fac reclamă hotelului sau să zic ceva de rău, pentru că e de lesne înțeles că nu te duci în Vamă să stai la cele mai luxoase cazări, cel puțin din punctul meu de vedere, ci te duci să te simți bine. Aș fi stat cu mare drag la acea cazare, însă problema mea era că prețul era mult prea mare pentru ceea ce se oferea. Adică, da, pot să înțeleg că este 1 mai, dar când în mod normal camera este 80 de lei pe noapte, adică ar veni cam 240 de lei pentru 3 nopți, tu te gândești să iei dublu, doar pentru că este 1 mai??
 
 
 
 Aici am dat puțin înapoi, pentru că nu aș fi vrut să dau acele tichete de vacanță pe ceva ce clar nu își merita prețul. Și nu am mai rezervat. Am zis că mergem așa și poate găsim ceva acolo.
 
 
 
 Numaaai că, eu m-am mai uitat de curiozitate între timp și la alte cazări, iar peste tot primeam răspuns că nu au liber și pe 30, doar pe 29 aprilie. Pentru că vreau să mergem de pe 29 aprilie până pe 1 mai, pe 1 mai să plecăm. Și într-un final, când mi-a răspuns cineva că au liber 29 aprilie-1 mai, am întrebat care este costul și a zis 350 de lei pentru 3 nopți, cu baie pe hol și 400 de lei dacă vrem baie în cameră. După ce a fost analizată situația, am zis că oricum dăm prea mult, însă ar fi bine să avem o cazare și baia în cameră, așa că ne hotărâm la cea de 400 de lei. Când am vrut să confirm prețul, am trimis SMS și răspunsul primit prin SMS a fost că este de fapt 440 de lei cameră cu baie.
 
 
 
 Eeei, când am auzit, situația s-a schimbat și am renunțat și la această cazare. 
 
 
 
 Acum o să revenim la planul de a merge pe aventură și vom vedea dacă avem norocul să găsim ceva la fața locului, să ne cazăm, dacă nu, Ucă ne așteaptă la ea (adică mașinuța :))) ).
 
 
 
 Serios, mi s-au părut niște prețuri mult prea exagerate, dar acum nu știu dacă am luat decizia corectă. Voi ce ziceți?
 
 
 
 xoxoxo


Comentarii

 1. Ce nasoală situație pentru voi. Parcă de tichetele astea fug toate cazarile, nu știu de ce. Dar ai intrat pe Travelminit, sponsorul de la una dintre probele SuperBlog să vezi acolo de cazare? Poate, poate, se schimba situația. Oricum ,și cu cazare luată și fără, îți urez concediu minunat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sincera sa fiu, am preferat sa stiu ca voi da tichetele direct la cazare, nu se le trimit prin posta. Nu stiu de ce. Pup!

   Ștergere
 2. Iac-așa am rămas și eu cu o parte din tichetele de anul trecut nefolisite. Eu am vrut exact în aceeași perioadă 29.04 - 01.05, dar la munte. Marea noastră nu mă atrage. Nu era liber decât pe 30. La un preț rezonabil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai cred ca pana la urma asta o sa fac si eu, o sa ma indrept catre munte, dupa 1 mai.

   Ștergere
 3. La Delta Dunării te-ai gândit?? Nici eu nu mă împac cu marea nostră, de fapt cu litoralul... Aș alege în schimb Sf. Gheorghe sau Sulina pentru plajă.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022