Treceți la conținutul principal

Lucrurile simple pentru o viață fericită



Nu știu câți dintre voi realizați, însă pe zi ce trece, eu conștientizez că este necesar să avem grijă de noi, de sănătatea noastră atât mentală cât și fizică. Este bine să avem grijă de organismul nostru, să avem grijă ce mâncăm și să ne asigurăm o calitate a vieții cât mai bună.
 
 
 
 Desigur, nu este întotdeauna simplu, ieftin sau ușor. Necesită timp, necesită să te mobilizezi chiar și atunci când simți că tot ce ai vrea să faci, este să dormi sau să stai pur și simplu în pat.
 
 
 
 Ei bine, eu mă confrunt cu toate astea, însă ce mi-a trezit interesul a fost lumea pe care am observat-o în excursia despre care vă povesteam, cea din Roma.
 
 
 
 De ce spun că-mi trezeau interesul?
 
 
 
 Am atâtea motive, însă două sunt esențiale: primul ar fi acela că mi s-a părut că sunt tineri, că populația lor este tânără,  chiar și cei care au depășit pragul de vârstă mijlocie, iar cel de al doilea motiv ar fi că țin la lucrurile învechite, cum ar fi cititul ziarului, si isi doresc să le țină în viață, prin a le practica ei înșiși.
 
 
 
 Cele două lucruri se leagă foarte mult cu două din pasiunile mele: mișcarea și cititul . Faptul că mie îmi place să fac mișcare, să merg la sală și să încerc să mă mențin și eu cât pot de sănătoasă și să arăt cât mai tânără, iar imaginea cu italienii, în cafenele, după ce au terminat cu alergarea în aer liber sau antrenamentul din sală, cu ziarul în mână, răsfoind pagină cu pagină, mi-a adus o stare de bine. M-a făcut să înțeleg că trebuie să ne relaxăm și să îmbinăm utilul cu plăcutul. Oricâte griji am avea, câteodată o cafea bună, lăsând telefonul la o parte și răsfoind paginile ziarului, te poate deconecta de la agitația de zi cu zi.
 
 
 
 De când m-am întors, am fost din ce în ce mai "pornită" să înțeleg care sunt motivele de a merge mai des la sală, însă fără a intra în depresie dacă nu arăt ca cine știe ce top model sau nu reușesc să slăbesc 20 de kg într-o lună, prin cine știe ce magie (bineînțeles, exagerez!). Am încercat să mă țin de treabă și așa cum am văzut în Italia, să îmbin utilul cu plăcutul. 
 
 
 
 Iată cum fac asta:
 
 
 
 după ce termin atrenamentul, în funcție de cum îmi permite timpul, mai petrec în jur de 15-20 de minute la recepție sălii de fitness, răsfoind Anunțul telefonic, ziarul care nu lipsește niciodată de pe măsuța lor, pentru a vedea ce mai este nou pe piața de vânzări sau închirieri imobiliare. Imediat o să vă spun de ce fac asta.
 
 
 
 Ce mai este plăcut din punctul meu de vedere, este să merg la masaj după ce termin atrenamentul, de 2 ori pe săptămână. Beneficiile masajului terapeutic, pentru mine, cel puțin, sunt de nedescris și vă recomand cu mare drag. In așa fel veți merge la serviciu ca și cum ați pluti pe norișori, veți avea mintea mai relaxată și sufletul împăcat, știind că ați reușit să aveți cel mai odihnitor somn după ședința de masaj. De ce căutam eu anunturile de închirieri imobiliare, tocmai din acest motiv, fiindcă terapeutul de masaj își caută un nou spațiu, unde să își desfășoare activitatea și m-am oferit să ajut, pentru că, bineînțeles, țin la masajele mele săptămânale, iar vorba aceea, dacă găsesc ceva mai aproape de sală de fitness, cu atât mai bine!
 
 
 
  Știu că probabil vă gândiți că  pot găsi online o groază de anunțuri de închirieri imobiliare. Anunțul Telefonic, de asemenea, au site-ul pe care îl accesez din când în când, atunci când mă mai trece un gând să fac o schimbare în viață mea și să mă mut în altă casă, însă autenticitatea faptului de a ține un ziar în mână nu mi-o poate lua nimeni. Mirosul acela de vechi, de amintiri din copilărie, inconfundabil, pe care îl are ziarul, care-mi amintește de vremurile când tehnologia nu era atât de avansată și anunturile noastre le găseam doar acolo. În ziar.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

sursa foto: weheartit

Comentarii

  1. Cred că o să reîncep și eu să merg la sală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa recunosc ca nu ma indemn prea mult sa fac miscare dar... am grija sa compensez viata sanatoasa la alte capitole.
    Cat despre ziare fizice... nu am mai pus mana pe unul cam demultisor. Cu articolul tau, mi-ai cam facut pofta sa rasfoiesc un ziar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai grija de sanatatea ta! Orice miscare e bine venita, chiar si o statie de mers pe jos. Hug!

      Ștergere
  3. Suna atat de bine experienta pe care ai povestit-o cu sala, incat m-ai facut sa imi doresc sa merg si eu. Cat despre anunturi, clar nimic nu se compara cu foaia tiparita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foaia tiparita si cerneala care iti mai ramane cateodata pe degete, hehe :D

      Ștergere
  4. Și mie îmi place cititul, cu mișcarea e mai greu 🙈 Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar mai placea sa merg la sala, ca nu am mai fost demult. Cat despre citit, asta imi place si mai mult si incerc pe cat posibil sa citesc in fiecare luna un numar de carti propuse.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu mersul la sală mai greu la mine. Cred că am fobie de privirile altora, dar în mijlocul sufrageriei, pe jos întind o pătură şi încep a da din mâini şi picioare după cum îmi arată un nene de pe youtube. Tot sală e, nu? Apoi mai sar coarda de 500 de ori, după care mă tolănesc pe canapea şi încep a citi. Doar că uneori n-am chef de nimic din toate astea chiar dacă le simt lipsa. 😂

    RăspundețiȘtergere
  7. Offf, greu cu mișcarea! De citit chestii fizice, da, dar cărți, nu ziare. Foarte rar arunc o privire în ziarul local, la care mama mea e încă abonată. E foarte slab, însă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Povestea cu sala m-a mobilizat. De maine, miscare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne simtim bine cand cei din jur isi dau interesul sa aiba o viata buna. In plus, dragostea pt traditii ne mentine tineri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Exact la asta ma gandeam si eu zilele trecute cand hoinaream pe stradutele din Bologna. Acolo, oamenii inca cumpara ziare, se aseaza la o masa si citesc. Mi se pare genial!

    Ps. Sper sa primesti I nota cat mai mare la acest articol 😁

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu sunt adepta mersului la sală, însă când am bună dispoziție mă mișc prin casă. Mai ales, dacă am și un background muzical.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ador să citesc, nu contează dacă sunt cărți sau diverse anunțuri din ziare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu am voie de sport deloc. Desi, la cat fug dupa copii, fac chiar mai multa miscare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!