Treceți la conținutul principal

Cum văd eu un viitor relaxat și curat

 

  De un an și câteva luni m-am alăturat și eu șoferilor din România. 

 
 
 În fiecare zi văd mașini bară la bară, aud claxoane, văd cum iese fumul de pe țeava de eșapament, simt deja în aer mirosul de poluare.
 
 
 
 Legat de acest lucru, mă gândeam în urmă cu câteva zile, cât de simplu era în trafic acum ceva ani. În momentul de față am 27 de ani, aproape cât Auto-Schunn, partener autorizat Mercedez-Benz, care împlinește 25  de ani. De ce spun că era simplu? Ei bine, țin minte că atunci când veneau părinții să mă ia acasă de la bunici, mă așezam în spate și stăteam cu ochii mari, între scaune, atentă la ce se întâmplă în față și cum conduce tatăl meu, ce face cu "bățul" acela din mijloc (schimbătorul de viteze), la mașinile din față noastră, ce modele sunt, iar ce mă fascina era fumul pe care îl lăsa în urma lor. Atunci, când observam acel fum, îl întrebam pe tata, ce înseamnă, iar el îmi răspundea că mașina este bolnavă și că trebuie neapărat dusă la "doctorul de mașini", fiindcă altfel n-o să mai putem respira.

 Se pare că am ajuns în acel punct. De respirat, o facem, dar nu cred că mai există foarte mult aer curat. Poluarea este o problemă reală, la care trebuie să ne gândim serios și este necesar să acționăm pozitiv în acest sens.
 
 
 
 Îmi doresc ca în momentul în care dacă voi avea copii, să stea și ei pe bancheta din spate, la fel cum stăteam și eu, atenți la ce se întâmplă, însă nu aș vrea să le explic faptul că avem din ce în ce mai multe mașini bolnave. Tocmai de aceea există cea mai bune soluție și aceea este e-Mobility.
 
 
 
 Mai mult de atât, în viitor văd o lume mult mai relaxată. Cum ne putem relaxa? Nu trebuie să mai stăm nervoși la coadă, în benzinărie, să alimentăm cu bezină/motorină, ci ne putem duce mașină la încărcat,  moment în care  ne putem apropia de familia noastră, ne putem juca cu copii sau stăm și ne odihnim la o cafea, după o excursie în doi. Făcând o comparație cu atunci când eram mică, tata tot ce făcea era să bage benzină rapid, plătea și pornea din nou la drum. Acum, cu atâtea stații de încărcare, avem timp să ne punem mașina la încărcat, dacă ținem la mediul nostru înconjurător, de asemenea, împărtășim părerile noastre cu familia despre ce am văzut în excursia pe care am făcut-o și, de ce nu, să ne gândim la următoarea rezervare de  vacanță, ceea ce înseamnă că ne apropiem de cei iubiți.

 Viitorul sună relaxat și cu aer curat.
 
 
 
 Mai mult de atât, dacă te-ai săturat să lucrezi înghesuit în mașină, Mercedez-Benz EQC, nu îți oferă spațiul de la birou, dar pot să spun sigur, după ce am testat-o, ca îți oferă confortul de care ai nevoie pentru a respecta deadline-ul pe care îl ai, pentru prezentarea celui mai important proiect din cariera ta.
 
 
 
 Ținând cont că acum, fiind în viitor, avem oameni mai relaxați la volan, nu o să mai auzi atâtea claxoane, tu tocmai ți-ai luat copilul de la grădiniță și adoarme pe bancheta din spate, nu trebuie să îți faci griji că i se va strica somnul. Cu o mașină electrică, zgomotul va fi aproape deloc, iar ceilalți participanți la trafic vor circula cu zâmbetul pe buze și nu cu mână pe claxon.
 
 
 
 Aceste fiind zise, cred că ar fi cazul să mă documentez mai mult în domeniul vânzări auto și să îmi asigur o calitate a vieții superioară, ceea ce ar trebui să începem să facem cu toții. Să ne preocupăm de fericirea noastră, să apreciem fiecare clipă, să uităm de probleme și stres sau elementele toxice din natură și ce altceva ar putea să ne ajute mai mult, dacă nu o mașina electrică?
 
 
 
 O mașină electrică îți va permite să te aproprii de familia ta, să ai timp să comunici mai mult cu ei, să te întorci acasă relaxat și nu cu dureri de spate că ai stat într-o poziție proastă în dreapta, încercând să termini raportul pe care nu l-ai făcut la serviciu și te va face fericit știind că ai contribuit la eliminare poluării.
 
 
 
 Cel mai important este că putem începe să punem bazele unui viitor e-Mobility chiar din luna iunie, când se va lansa primul SUV electric Mercedez EQC.
 
 
 
 Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Comentarii

  1. Ce harnică ești tu. Deja ai finalizat și cea de-a doua proba. E foarte fain articolul. Chiar îmi doresc sa existe așa ceva pe viitor. Și de ce nu, cat mai repede, ca sa prind și eu asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Dramă vieții: ea îl place, el (ghici ce) nu!

De ceva timp nu am mai făcut nici un articol despre relații, sentimente și xoxo-uri de genul acesta. Scriu după cum simt și subiectele îmi vin fie pe moment, fie îmi trece vreo idee în cap, uit s-o notez și îmi mai aduc aminte destul de târziu despre ce am vrut să scriu, între timp deja epuizând o altă temă. Acum, de curând, mă tot roade ceva. Mai știți cum scriam prin 2015 cum fiecare avem nevoi diferite? Probabil că nu, dar uitați aici articolul. 

 În urmă cu câteva zile, purtam o discuție cu cineva, o fată, care se plângea că nu își găsește și ea un băiat de treabă. În primul rând: nu mai căuta - o să vina, când o să vină, când va fi momentul să întâlnești pe cineva, va fi de la sine, iar în al doilea rând: nu poți să știi niciodată din prima dacă este "de treabă sau nu". Acordă timp.Ceea ce m-a șocat pe mine cel mai tare, a fost când mi-a zis că este deja cu cineva și că este îndrăgostită nebunește de el, sunt împreună de 3 luni, însă nu este deloc fericită. CE?!?!! A…

Fă-ți un bine: zâmbește!

Știi că ai unele zile, perioade, săptămâni, poate chiar luni când nu ai chef de nimic? Ei bine, cred că am trecut prin așa ceva, drept dovadă  sâmbăta trecută am stat pur și simplu toată ziua în pat și m-am uitat la seriale. Friends & Mom, ambele geniale! Dacă le-ați văzut, să-mi spuneți părerea, iar dacă nu, o să revin cu detalii. Una peste alta, poate că ai nevoie sau nu, de acele zile în viața ta, cert e că uneori nu am chef nici să scriu, așa că, pentru asta vă rog să mă iertați! Vreau să mă țin de planul meu de a-mi scoate pasiunea la suprafață cât mai des posibil și fac progrese, din punctul meu de vedere, ținând cont de faptul că am avut întreruperi și de luni de zile.  Ce am învățat eu din toată experiența cu zilele fără chef? Este că trebuie să te bucuri de orice moment, să știi să le iei pe toate ca atare și să încerci să nu te lamentezi, ci să-ți ții psihicul sănătos. Ca să nu mai vorbim de fizic. Acela vine la pachet cu organismul, care este atât de deștept, încâ…