Treceți la conținutul principal

Cum văd eu un viitor relaxat și curat

 

  De un an și câteva luni m-am alăturat și eu șoferilor din România. 

 
 
 În fiecare zi văd mașini bară la bară, aud claxoane, văd cum iese fumul de pe țeava de eșapament, simt deja în aer mirosul de poluare.
 
 
 
 Legat de acest lucru, mă gândeam în urmă cu câteva zile, cât de simplu era în trafic acum ceva ani. În momentul de față am 27 de ani, aproape cât Auto-Schunn, partener autorizat Mercedez-Benz, care împlinește 25  de ani. De ce spun că era simplu? Ei bine, țin minte că atunci când veneau părinții să mă ia acasă de la bunici, mă așezam în spate și stăteam cu ochii mari, între scaune, atentă la ce se întâmplă în față și cum conduce tatăl meu, ce face cu "bățul" acela din mijloc (schimbătorul de viteze), la mașinile din față noastră, ce modele sunt, iar ce mă fascina era fumul pe care îl lăsa în urma lor. Atunci, când observam acel fum, îl întrebam pe tata, ce înseamnă, iar el îmi răspundea că mașina este bolnavă și că trebuie neapărat dusă la "doctorul de mașini", fiindcă altfel n-o să mai putem respira.

 Se pare că am ajuns în acel punct. De respirat, o facem, dar nu cred că mai există foarte mult aer curat. Poluarea este o problemă reală, la care trebuie să ne gândim serios și este necesar să acționăm pozitiv în acest sens.
 
 
 
 Îmi doresc ca în momentul în care dacă voi avea copii, să stea și ei pe bancheta din spate, la fel cum stăteam și eu, atenți la ce se întâmplă, însă nu aș vrea să le explic faptul că avem din ce în ce mai multe mașini bolnave. Tocmai de aceea există cea mai bune soluție și aceea este e-Mobility.
 
 
 
 Mai mult de atât, în viitor văd o lume mult mai relaxată. Cum ne putem relaxa? Nu trebuie să mai stăm nervoși la coadă, în benzinărie, să alimentăm cu bezină/motorină, ci ne putem duce mașină la încărcat,  moment în care  ne putem apropia de familia noastră, ne putem juca cu copii sau stăm și ne odihnim la o cafea, după o excursie în doi. Făcând o comparație cu atunci când eram mică, tata tot ce făcea era să bage benzină rapid, plătea și pornea din nou la drum. Acum, cu atâtea stații de încărcare, avem timp să ne punem mașina la încărcat, dacă ținem la mediul nostru înconjurător, de asemenea, împărtășim părerile noastre cu familia despre ce am văzut în excursia pe care am făcut-o și, de ce nu, să ne gândim la următoarea rezervare de  vacanță, ceea ce înseamnă că ne apropiem de cei iubiți.

 Viitorul sună relaxat și cu aer curat.
 
 
 
 Mai mult de atât, dacă te-ai săturat să lucrezi înghesuit în mașină, Mercedez-Benz EQC, nu îți oferă spațiul de la birou, dar pot să spun sigur, după ce am testat-o, ca îți oferă confortul de care ai nevoie pentru a respecta deadline-ul pe care îl ai, pentru prezentarea celui mai important proiect din cariera ta.
 
 
 
 Ținând cont că acum, fiind în viitor, avem oameni mai relaxați la volan, nu o să mai auzi atâtea claxoane, tu tocmai ți-ai luat copilul de la grădiniță și adoarme pe bancheta din spate, nu trebuie să îți faci griji că i se va strica somnul. Cu o mașină electrică, zgomotul va fi aproape deloc, iar ceilalți participanți la trafic vor circula cu zâmbetul pe buze și nu cu mână pe claxon.
 
 
 
 Aceste fiind zise, cred că ar fi cazul să mă documentez mai mult în domeniul vânzări auto și să îmi asigur o calitate a vieții superioară, ceea ce ar trebui să începem să facem cu toții. Să ne preocupăm de fericirea noastră, să apreciem fiecare clipă, să uităm de probleme și stres sau elementele toxice din natură și ce altceva ar putea să ne ajute mai mult, dacă nu o mașina electrică?
 
 
 
 O mașină electrică îți va permite să te aproprii de familia ta, să ai timp să comunici mai mult cu ei, să te întorci acasă relaxat și nu cu dureri de spate că ai stat într-o poziție proastă în dreapta, încercând să termini raportul pe care nu l-ai făcut la serviciu și te va face fericit știind că ai contribuit la eliminare poluării.
 
 
 
 Cel mai important este că putem începe să punem bazele unui viitor e-Mobility chiar din luna iunie, când se va lansa primul SUV electric Mercedez EQC.
 
 
 
 Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Comentarii

  1. Ce harnică ești tu. Deja ai finalizat și cea de-a doua proba. E foarte fain articolul. Chiar îmi doresc sa existe așa ceva pe viitor. Și de ce nu, cat mai repede, ca sa prind și eu asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online"Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem ma…

Gânduri mai mult sau mai puţin..adânci.

Şi trec să-mi mai las puţin amprenta pe aici, chiar dacă probabil n-o să citească multa lume, dar măcar pentru "fanii" mei, să nu îi las cu gustul amar de dezamăgire din cauza faptului că nu am mai venit cu ceva nou şi mai ales creaţie proprie cam de multicel :)).


Zilele acestea cred că tocmai mi-a fost lansată o provocare, ea fiind următoarea: când îmi doresc ceva foarte mult să fac totul pentru a obtine(nu că nu aş face asta deja, dar simt că nu destul de mult). Desigur, acum o să spuneti ca totuşi ţine, în mare parte, de norocul cu care am fost inzestrată de când m-am născut, dar eu zic că totul ţine de noi, de cât de mult efort depunem pentru idealurile noastre şi cât de mult credem în ele, dar n-o să fiu ipocrită acum să spun că nu conteză deloc norocul ;). La fel ca un copil care îşi doreşte cu ardoare acea jucărie din vitrină, ce-i drept pe vremurile astea de criza veţi spune că e cam greu de obţinut, dar el plânge şi iar plânge, până când, de obicei, mama cedează, iar…