Treceți la conținutul principal

Cine te ajută să îți termini casa mult visată? Eu nu prea am avut parte de verile acela petrecute la bunici, să alerg prin curtea lor, să mă joc de dimineața până seară și să am 3 luni de vacanță de vară cu aventuri la țară. Însă, îmi amintesc cu drag de casa bunicilor, din partea mamei, din Alexandria-Orbeasca de Jos. 
  
  
  
 Era o casă micuță, dar frumoasă, însă până intrai în casă, pășeai în curtea frumos îngrijită, cu un copac mare în mijloc. Mi-l amintesc și acum, că îmi plăcea să stau la umbra lui, de câte ori mergeam și priveam casa,  stând întinsă pe iarbă. În curte aveau câteva legume puse, că toți țăranii, de altfel, de aceea îi și apreciez și în ziua de astăzi. Adoram să mănânc roșii din curte, să le culeg cu mână mea. Nu știu cum era iarna, pentru că nu am mers niciodată, iar amintirile mele sunt doar vara, perioadă în care țin minte că avea loc și așa numitul eveniment Bâlci, care este și acum, de Sf Măria, dacă nu mă înșel. 

 Din curtea dădeai să intrii în casă, dar până acolo te întâmpina veranda, unde deseori stătea bunicul, pe prispă, cu țigara în colțul gurii, trăgând cu poftă din ea. De pe verandă, după când intrai în casa era un hol micuț și apoi în dreapta și stânga erau câte o cameră, unde în fiecare găseai pe pereți atârnate câte o carpeta cu imagini în stilul Răpirea din Serai. Mai în spate găseai bucătăria și o altă cameră micuță, iar cumva făcând partea din casă, însă intrarea se făcea doar de afară, găseai și un atelier cu sculele bunicului. Era o casă pitorească, făcută cu materiale mai puțin bune, fiind vremurile care erau. 
  
  
  
 Câțiva ani mai târziu, părinții mei au considerat că le place zona atât de mult, încât au cumpărat un teren și s-au hotărât să construiască o casă acolo, însă în altă comună în Orbeasca de Sus. 
  
  
  
 Știu că eram clasa a 8-a, de când au început drumurile la țară și a început acest proiect amplu. Pe atunci cred că aveam 13-14 ani, iar acum am 27. Așadar, în mare, să zic că au trecut 13 ani de când pot să spun că avem o casă la țară, însă, dacă vă vine să credeți, încă mai este de lucru la ea. 

 Suntem o familie simplă, iar casa această este visul părinților mei. Un vis care la care în continuare se construiește, pentru că este greu să găsești materialele de care ai nevoie, cum la fel de greu este să găsești pe cineva pe piață care să îți ofere un preț rentabil și să nu umblii ca nebunul peste tot după materiale. 
  
  
  
 Întâi, să vă descriu puțin cum arată căsuță noastră. Avem o curte imeeeeeeeensa, unde la un moment dat ne gândeam să ne facem și o piscină, iar cum intrii în curte, în stânga vezi că se înalță mândră căsuța, care a fost ridicată cu mâinile alor mei. Au reușit să ridice o casă cu etaj și mansardă. Cum intrii, găsești un hol micuț de unde vei da în partea stânga de un dormitor, iar în partea dreapta de living. Din living te duci spre baie și bucătărie. Acum, dacă ieși din living, ai în față o scară care te duce spre etaj, unde eu și fratele ne-am ales camerele care nu sunt gata și nici mansarda, momentan, însă făcând ceva căutări pe net și întrebând în jurul meu am descoperit un site genial care ne poate ajuta și cu finalizarea, dar și cu visul meu de a avea panouri solare pe casă.  
  
  
 Trăind într-o societate în plină dezvoltare, din ce în ce mai preocupată de un stil de viață sănătos și chiar mă bucur că suntem conștienți de impactul pe care noi îl putem produce asupra planetei, vreau și eu să contribui la protejarea acesteia, iar ideea mea a fost să ne punem panouri solare. 
  
  
  
 Acum tot ce îmi doresc este ca după atâția ani, cineva să ne poată ajuta să ne construim casa de vis. Sau mai bine zis, să o terminăm de construit. O visez fiind gata și să merg acolo în concedii sau în weekend-uri să luăm câteva fructe sau legume proaspete, să facem un grătar, să ajutăm prin curte sau pur și simplu să-mi vizitez părinții, fericiți, că stau în sfârșit în casă lor de la țară.  
  
  
  
 Cum o văd eu?  
  
  
  
 Câteva elemente dar care vor aduce un rafinament căsuței noastre ar ar fi următoarele: țiglă retro panel Bilka pentru acoperișul nostru, iar de la poartă până la intrarea în casă să avem pavaj La Linia Semmerlock, alt element important, în casă, vă fi reprezentat de ușile de interior Porta Doors. Din cele 6 camere, mai sunt doar 3 de finalizat, iar exteriorul mai are nevoie doar de o tencuială decorativă, iar cea mai bună, din punctul meu de vedere este tencuiala decorativă Top Dry Weber. 
  
  
  
 Cine poate să mi le ofere pe toate, ba chiar mai mult și toate dintr-un singur loc?! 
  
  
  
 Vindem-ieftin.ro. 
  
  
  
 Am fost intrigată de faptul că acest concept nu prezintă prețurile pe site și am înțeles de ce. Pentru că în funcție de cantitea comandată, ei pot negocia cu furnizorii, ca noi, clienții, să obținem un preț mai bun. Mai mult de atât, fiind, mai nou, o corporatista convinsă și nepricepută la tot felul de materiale de construcții, iar părinții mei, muncind și ei, neavând timp să se plimbe de la distributor la distributor sau furnizori, vindem-ieftin.ro ne salvează timp și ne scutește de aceste drumuri. Alt fapt real este că adaosul nu curpinde cheltuielile unui depozit sau hypermarket (15-20%), iar avantajul ghici de partea cui este? A noastră! 
  
  
  
 Cum îmi doresc foarte tare că această casă să fie, în sfârșit, gata de la A la Z, m-am consultat cu ai mei, le-am explicat despre ce este vorba cu acest concept și am ajuns la concluzia că ne vom inhăma la restul drumului pe care îl avem de parcurs cu experții de la vindem-ieftin.ro. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!