Dragilor, în ultimul timp auzim tot mai des cuvântul "activ". O viață activă, o viață sănătoasă!
Suntem în plină dezvoltare de tehnologie, motiv pentru care trebuie să fructificăm această șansă de care avem parte și să începem să ne îngrijim și de mediul înconjurător, prin a-l proteja. Imediat ajung să vă explic și conceptul de casă activă, dar mai întâi aș vrea să vă spun cum am ajuns la această idee.
De când cu tot felul de aplicații, unde găsești o multitudine de idei, de unde să te inspiri, din poză în poză, am ajuns să mă uit la foarte multe proiecte de casă și să admir casele acele în mijlocul naturii, cu un design minimalist, dar bine gândit, cu ferestre mari și panouri solare. Fiind foarte curioasă de felul meu și fac un fel de "vânătoare" de cât mai multe poze, am început să mă interesez și să caut cum sunt construite acele case, cum de stau ele acolo, liniștite în mijlocul naturii și cât consumă o astfel de casă.
Iar acum vin să vă explic, da, v-ați prins, despre casa activă. Am descoperit că în multe din acele poze se promovează acest concept pe care l-am îmbrățișat mai mult decât fericita. De ce? Fiindcă o casă de acest tip este o casă inteligentă și depedenta de tot ce este frumos, adică: natură. Relația dintre acest tip de casă și natură stă în felul următor: dacă ai de gând vreodată să faci acest pas, vă fi necesar să îți asiguri acele ferestre mari, de care eu, una, sunt fascinată, deoarece prin ele vor reuși să intre razele soarelui și să asigure, mai ales pe timp de iarnă, căldura necesară. Bineînțeles, veți fi ajutați de termostatele (da, mai multe) pe care va fi necesar să le montați în casă, însă acest aspect, cu siguranță va fi stabilit de către echipa voastră, așa că, nu vă gândiți că nu veți face iarna cu o casă activă, ba din contră, o veți depăși cu costuri aproape de zero. Cum așa? Pentru că vă veți folosi de beneficiile naturii și ca un mic secret, de fiecare om care vă va trece pragul, fiindcă fiecare om produce energie, energie care va fi transformată în căldură. Acum, nu vă gândiți să renunțați vara la musafiri, că o să muriți de cald în casă, pentru că așa cum am zis, este o casă deșteptă, ceea ce înseamnă că are și un sistem de ventilație și ferestre care vă vor permite aerisirea. Mai mult de atât, casă deșteaptă vă permite și instalarea unui sistem de monitorizare al vremii, conectat la accuweather, care va ajută în caz că vară uitați să coborâți rulourile geamurilor. Nu e așa că v-a fascinat și pe voi?
Nu este doar un vis, ci poate fi o realitate.
Mi-am imaginat întotdeauna că dacă îmi voi construi o casă, voi fi condiționată de anumite circumstanțe, unde să aleg terenul, pentru a construi. Avantajul unei case active este că o poți construi oriunde. Important este să ai un proiect de casă bine pus la punct și exact pe gustul tău, fiindcă va fi casa visurilor tale și oaza ta de relaxare, unde te vei retrage zi de zi, alături de familia ta, casa unde vei chemă prietenii și vei da cele mai frumoase petreceri, casa unde vei trăi cele mai importante clipe din viață ta, pentru tot restul vieții.
Aceasta casă perfectă pe care eu mi-o imaginez, se află undeva unde pot avea o curte medie, să îmi pot pune câteva legume, să îmi plantez un copăcel, câteva flori, să am spațiul meu unde să mă pot bucura în fiecare dimineață de ceva mișcare în aer liber, atunci când îmi permite vremea și are un etaj și mansardă. Visez de când sunt mică la o casă cu mansardă cu gemuleț către cer. Imaginați-vă să dormiți câteodată acolo și să priviți stelele. De nedescris. După cum vă spuneam, fiind o casă activă trebuie să avem geamuri mari, așa că voi avea un singur perete, iar restul trei vor fi compuși din ferestre mari, de sus până jos. Peretele va fi de un gri mai închis, iar la etaj voi avea tot geamuri mari, însă îmi doresc ca terasa, pe care țin neapărat să o am, să aibă ferestre glisabile. Mi se pare interesante și da o altă notă unul balcon. Îmi doresc ceva cu un design cât mai simplu, dar în același timp cu mult bun gust. Motiv pentru care am tot căutat și am găsit echipa perfectă, care să-mi proiecteze casa mult visată, că să încep să pun cărămidă cu cărămidă la realizarea acestui vis, iar ca să fiu mai exactă, echipă AIA Proiect mi s-a părut cea mai potrivită, cel puțin pentru mine.
Menționez că partea cu casa mea este pur fantezie, care, totuși, îmi doresc să se îndeplinească, într-o zi cu soare, însă echipa AIA Proiect, este perfect reală.
De asemenea, toate avantajele și dezvantajele le puteți găsi și voi pe internet, eu v-am prezentat doar foarte puține dintre acestea. După ce vă veți documenta mai mult, sunt tare curioasă care este și părerea voastră.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.
sursa foto: weheartit
Felicitari pentru abordare! Imaginile sunt superbe! Imi vine sa ma mut chiar acum in casa imaginata de tine. Mult succes!
RăspundețiȘtergere