Treceți la conținutul principal
lensa.ro answear.ro provident.ro

Demonstrarea iubirii vine cu filtre, poze și trandafiri "Odată era un impărat roman al cărui nume era Claudiu al ÎI-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbatilor romani nu doreau să meargă în luptă. Impăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbatii preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecintă, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Impăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbati să meargă la război și să lupte ca niște adevărati soldați. 
  
 Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de impărat. 
  
 Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tanăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Când Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Pană în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău." 
  
 Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viață Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală." 
  
  
  
 Ei bine, această este legenda Sfântului Valentin. 
  
  
  
 O poveste foarte interesantă și m-am oprit la partea cu scrisorile. Scrisoarea pare a fi ceva atât de intim care, pe vremuri, nu era postata nicaeri, ci se bucura doar destinatarul de ea.  
  
  
  
 Acum, am văzut ieri, cum explodau vânzările la florării sau în magazine la dulciuri, deși, poate exagerez și eu, însă feed-ul meu de Instagram era bubuit de trandafiri, inimioare, roz sau roșu, ciocolată sau prăjiturică ori un cadou frumos pozat. 
  
  
  
 Acum stau și mă întreb: De ce? 
  
  
  
 Cum te ajută pe tine ca fată acele like-uri care în mod teoretic susțin dragostea lui față de tine sau invers?  
  
  
  
 Circulă o poză pe rețelele de socializare și scrie ceva de genul: "Cum ar fi ca anul acesta, în loc să îi mulțumești pentru florile primite, pe rețelele online, să îi mulțumești față în față?" Chiar așa, cum ar fi? Sunt convinsă că multe ați făcut asta, însă multe nu. Drept dovadă, aseară în timp ce veneam de la sală, am văzut un cuplu pe stradă, el îi luase un buchet d-ăsta imens de trandafiri, ea l-a luat frumos în brațe și momentul mult așteptat și total imprevizibil a fost când a scos telefonul din buzunar și a început să se pozeze. Ba mai mult, nu vă așteptați la asta, l-a pus și pe un prieten de-al lor să le facă o poză împreună, să posteze și ei. 
  
  
  
 Mă întreb, oare la anul o să fie mai apreciate florile sau cadourile, de către cei care sărbătoresc sau deja iubiții o să pune ei direct pe conturile lor în avans, înainte de a înmâna ce au cumpărat, că vorba aia, o poză frumoasă face câte o mie de cuvinte?! (NOT). 
  
  
  
 Sfatul meu: fiți tandri în privat și bucurați-vă de orice moment.  
  
  
  
 Hugs! 

Comentarii

 1. La câtă superficialitate s-a ajuns în ziua de azi, dar nu numai cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. La zile de nastere, la nunti, cumatrii și altfel de evenimente. Dragostea nu se mai exprima față în față și e păcat. Frumos articol! 🤗

  RăspundețiȘtergere
 2. Am experimentat atata timp indifereanta si raceala, ca pana la urma, chiar si asa, exprimare de ochii lumii, poate ca e un pas inainte.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, deci pe acelasi principiu: cu o floare nu se face primavara - nici cu un cadou de Sf Valentin nu intretii o relatie. Ai mare dreptate!

  RăspundețiȘtergere
 4. O, da! Mare dreptate ai. Gesturile mici sunt demult uitate, superficialitatea e la ea acasa.

  RăspundețiȘtergere
 5. Legenda este frumoasa, realitatea superficiala, insa unde exista picatura aceea de iubire curata, mai poate aparea si primavara!

  RăspundețiȘtergere
 6. Dar de cele care iau poza de pe net si o posteaza pe facebook ca fiind primite de la "iubi" ce mai zici? :))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Gânduri mai mult sau mai puţin..adânci.

Şi trec să-mi mai las puţin amprenta pe aici, chiar dacă probabil n-o să citească multa lume, dar măcar pentru "fanii" mei, să nu îi las cu gustul amar de dezamăgire din cauza faptului că nu am mai venit cu ceva nou şi mai ales creaţie proprie cam de multicel :)). Zilele acestea cred că tocmai mi-a fost lansată o provocare, ea fiind următoarea: când îmi doresc ceva foarte mult să fac totul pentru a obtine(nu că nu aş face asta deja, dar simt că nu destul de mult). Desigur, acum o să spuneti ca totuşi ţine, în mare parte, de norocul cu care am fost inzestrată de când m-am născut, dar eu zic că totul ţine de noi, de cât de mult efort depunem pentru idealurile noastre şi cât de mult credem în ele, dar n-o să fiu ipocrită acum să spun că nu conteză deloc norocul ;). La fel ca un copil care îşi doreşte cu ardoare acea jucărie din vitrină, ce-i drept pe vremurile astea de criza veţi spune că e cam greu de obţinut, dar el plânge şi iar plânge, până când, de obicei, mama cedea

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase. Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi. Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi. Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online" Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări. Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos. Enjoy! Devinaesteiza : Buna, Oana! Iți mulțumesc că