Treceți la conținutul principal

Demonstrarea iubirii vine cu filtre, poze și trandafiri "Odată era un impărat roman al cărui nume era Claudiu al ÎI-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbatilor romani nu doreau să meargă în luptă. Impăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbatii preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecintă, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Impăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbati să meargă la război și să lupte ca niște adevărati soldați. 
  
 Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de impărat. 
  
 Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tanăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Când Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Pană în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău." 
  
 Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viață Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală." 
  
  
  
 Ei bine, această este legenda Sfântului Valentin. 
  
  
  
 O poveste foarte interesantă și m-am oprit la partea cu scrisorile. Scrisoarea pare a fi ceva atât de intim care, pe vremuri, nu era postata nicaeri, ci se bucura doar destinatarul de ea.  
  
  
  
 Acum, am văzut ieri, cum explodau vânzările la florării sau în magazine la dulciuri, deși, poate exagerez și eu, însă feed-ul meu de Instagram era bubuit de trandafiri, inimioare, roz sau roșu, ciocolată sau prăjiturică ori un cadou frumos pozat. 
  
  
  
 Acum stau și mă întreb: De ce? 
  
  
  
 Cum te ajută pe tine ca fată acele like-uri care în mod teoretic susțin dragostea lui față de tine sau invers?  
  
  
  
 Circulă o poză pe rețelele de socializare și scrie ceva de genul: "Cum ar fi ca anul acesta, în loc să îi mulțumești pentru florile primite, pe rețelele online, să îi mulțumești față în față?" Chiar așa, cum ar fi? Sunt convinsă că multe ați făcut asta, însă multe nu. Drept dovadă, aseară în timp ce veneam de la sală, am văzut un cuplu pe stradă, el îi luase un buchet d-ăsta imens de trandafiri, ea l-a luat frumos în brațe și momentul mult așteptat și total imprevizibil a fost când a scos telefonul din buzunar și a început să se pozeze. Ba mai mult, nu vă așteptați la asta, l-a pus și pe un prieten de-al lor să le facă o poză împreună, să posteze și ei. 
  
  
  
 Mă întreb, oare la anul o să fie mai apreciate florile sau cadourile, de către cei care sărbătoresc sau deja iubiții o să pune ei direct pe conturile lor în avans, înainte de a înmâna ce au cumpărat, că vorba aia, o poză frumoasă face câte o mie de cuvinte?! (NOT). 
  
  
  
 Sfatul meu: fiți tandri în privat și bucurați-vă de orice moment.  
  
  
  
 Hugs! 

Comentarii

 1. La câtă superficialitate s-a ajuns în ziua de azi, dar nu numai cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. La zile de nastere, la nunti, cumatrii și altfel de evenimente. Dragostea nu se mai exprima față în față și e păcat. Frumos articol! 🤗

  RăspundețiȘtergere
 2. Am experimentat atata timp indifereanta si raceala, ca pana la urma, chiar si asa, exprimare de ochii lumii, poate ca e un pas inainte.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, deci pe acelasi principiu: cu o floare nu se face primavara - nici cu un cadou de Sf Valentin nu intretii o relatie. Ai mare dreptate!

  RăspundețiȘtergere
 4. O, da! Mare dreptate ai. Gesturile mici sunt demult uitate, superficialitatea e la ea acasa.

  RăspundețiȘtergere
 5. Legenda este frumoasa, realitatea superficiala, insa unde exista picatura aceea de iubire curata, mai poate aparea si primavara!

  RăspundețiȘtergere
 6. Dar de cele care iau poza de pe net si o posteaza pe facebook ca fiind primite de la "iubi" ce mai zici? :))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea II

Am revenit cu peripețiile mele, care îmi fac viața mai frumoasă și cu care mă mândresc! :))

Îmi place ca-n fiecare zi să am câte o experiență de povestit sau poate de ținut minute pentru amintiri frumoase, mai puțin frumoase, palpitante sau cum sunt ele.

 Vă povesteam în articolul anterior, că am niște vouchere de vacanță, pe care aș vrea să le epuizez. Nu eu singură, ci împreună cu familia, să ieșim un weekend pe undeva, de preferat la munte, iar ocazia s-a nimerit numai bine, fiind și ziua de naștere a tatălui meu luna aceasta.


Ca un reminder, voucherele le-au primit ai mei, ei lucrând la stat. Eu sunt "corporatristă", de câteva luni, așa că mă bucur de beneficiile unei companii mari. Acum ele diferă de la firmă la firmă, așa c-o să enumăr bonurile de masă și asigurarea de sănătate. 

 Continuând aventura mea, vă ziceam că inițial am dat de o doamnă, doamna Mihaela, de la Pensiunea Mihaela, din Poiana Brașov, pe care o recomand cu mare drag. Puteam folosi voucherele de vacanță…

La povesti cu Alexandra, fondatoarea conceptului SheZen / pictura intuitiva

Totul a inceput dintr-o “prostie” de a mea, sa spun asa. Dornica fiind sa imi dezvolt blog-ul cat mai mult, am tot dat add pe facebook unor persoane pe care nu le cunosc, in ideea ca le voi da invitatie catre pagina mea de blog si asa vor accesa si blog-ul. Intr-o seara am facut asta si am dat peste Alexandra Ioana Muscalu. Alexandra, care reprezeinta @SheZen. Foarte diplomata mi-a trimis mesaj privat si m-a intrebat daca o cunosc, i-am raspuns ca nu si care a fost intentia mea cu acel Add de pe Facebook. Mi-a cerut link-ul catre pagina si blog si i s-au parut interesante, asa ca, ne-am imprietenit. Mai departe, i-a venit si o idee, ca un fel de colaboare si asa am ajuns ca eu sa ii iau interviul pe care urmeaza sa il cititi. 
Am intrat pe website-ul ei sa vad despe ce este vorba, ca sa putem continua colaboarare. Am ramas surprinsa. Surprinsa de faptul  ca am dat peste munca unei persoane care este un om cald si o femeie foarte pasionata de ceea ce face, iar eu una ador oamenii care is…