Treceți la conținutul principal

E ca mersul pe gheață



Dacă tot e frig afară, tendința e de a sta în casă și a performa activitatea preferată a iernii "Netflix and chill". Ei bine, țin să vă contrazic. Îmi doresc să mă mențin sănătoasă și încerc să fac cât mai mult sport, nu știu dacă se vede neapărat asta, dar știu că v-am tot bătut la cap.



 Așa că, dacă tot mă laud cu mișcarea și stilul ăsta de viață sănătos, care cred că v-a ieșit pe nas deja, la cât de bombardați suntem în ziua de azi cu astfel de informații, care nu strică deloc, însă fiecare alege cum să trăiască, am zis să fac și altceva în afară de sală.



 Pe bicicletă nu pot să merg și-mi pare rău, fiindcă abia acum, recent, am învățat să merg, pe role nici atât, iar pe role pot să spun că îmi place destul de mult. A fost o activitate pe care am practicat-o destul de mult, din copilărie. Ce e mai apropiat de role?



 Patinatul! 



 Daaa!!



 Nu am mai făcut asta de ani de zile și ieri seară am zis să încerc, să îmi mișc puțin picioarele pe gheață și să alunec pe ea. Prima și prima oară țin minte că m-a dus fratele meu la patinoarul Floreasca, care acum, din păcate, nu mai există, iar ce de al doilea pe care îl știam și eram cât de cât confortabilă cu el, era cel din Cișmigiu. Acolo am ajuns.  
  


 Nu foarte aglomerat, prețuri decente, însă oameni din toate categoriile.



 Intrarea în timpul săptămânii: 15 RON, iar în weekend 20 RON/pers. Poți sta și toată ziua de banii ăștia, important e să nu părăsești perimetrul acela. Ți se da și  bratarica, deci totul e ok.

 Inchierea de patine este 10 lei. 

 Existe și serviciul de ascuțire, de asemenea și o garberoba unde îți poți lăsa încălțările, geanta sau ghiozdanul. La garderobă lași doar tips. :)



 Pationarul destul de măricel, însă nu am mai fost la altul pentru a avea așa un grad de comparație, dacă te duci cu copilul este și un instructor pe acolo care oferă lecții și te poate ajuta în privința asta, destul de caterincă omul, așa.



 Ce aș vrea eu să te rog, este să ignori ce se întâmplă în jurul tău, pentru că așa cum ziceam mai sus, vei întâlni oameni de tot felul. De exemplu, la inchierea de patine, având în vedere că eu nu am mai patinat de mult, iar persoana cu care am fost nu patinase deloc și nici pe role nu știa, am întrebat cum ar trebui să fie patinele mai strânse, puțin mai largi?! Răspunsul a fost: "dacă sunt strânse, nu sunt bune, dacă sunt largi, nu sunt bune", apoi ne-a tranit patinele pe tejghea, a luat buletinul și atât. Am mulțumit, nu ni s-a răspuns și am eliberat coada. :)

 Apoi, nu lua în seamă ce se întâmplă pe gheață. Vei întâlni adolescenți care fumează pe gheață, scrumeaza tot acolo și așa mai departe, tu continuă să patinezi. Vei întâlni oameni care se vor crede la un spectacol de patinaj, nu te speria, totul va fi bine, te vor ocoli și nu vei păți nimic. De asemenea, vei găsi și oameni din alte țări sau etnii, însă atâta timp cât îi ignori și vei încerca să depășești momentul, nu îți vor strica bună dispoziție. Spun de depășit momentul pentru că unii se băteau cu zăpada , făceau bulgări sau se scuipau pe acolo. Dacă te deranjează, cred că poți oricând să discuți cu cel de la intrare, așa cum am văzut că a făcut o doamnă, pentru a luă măsuri.



 Una peste altă, ai și vin fiert, ciocolată caldă sau popcorn, numai bune să te acompanieze la mică relaxare.



 Tu ai fost la patinoarul din Cișmigiu? Îți place să patinezi?



 XO

Comentarii

  1. Mereu o sa dai de oameni care iti vor raspunde la misto, important este cum reactionezi tu la asemenea specimene, apropo de ce s-a intamplat cand ati luat patinele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot... Imi e frica de patine de mor! Ma rog, de cazaturi, mai degraba :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaaaaa. Imi place sa patinez si imi place patinoarul din cișmigiu, ca e destul de mare. Din pacate, nu am prea multi prieteni amatori de gheață dar încă mai sper sa ajung si anul asta, macar o data:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai patinat de multi ani, si nici atunci nu excelam...de mersul pe bicicleta ...nu mai zic..o experienta cu multe vanatai!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O singura data am patinat, ma rog, am avut o tentativa pe cînd eram copil. Nu cred ca mai am curaj.

    RăspundețiȘtergere
  6. Niciodata nu am reusit sa patinez pe gheata desi pe rotile eram un mic "as".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!