Treceți la conținutul principal

Există pastila minune de slăbit?



Am observat că multe fete vor să arate bine, vor să urmeze tiparul impus de societate, mass-media și tot ce este promovat în ultimul timp. Să fie perfecte. Țin să vă anunț că nimeni nu e perfect și știu sigur că toți suntem conștienți de asta, dar presiunea e mare din exterior.
 
 
 
 Haideți să vă spun ce ar fi ideal. 
 
 
 
 Să te simți bine în corpul tău și să urmezi un stil de viață sănătos, potrivit pentru fiecare în parte. Asta nu înseamnă că dacă te simți bine să mănânci câte o prăjitură în fiecare zi, este și sănătos sau corect.
 
 
 
 Recent, împreună cu o prietenă, pentru că de la ea știu, am început să renunț la carbohidrați și asta pentru că nu am fost niciodată slabă și poate că nu o să fiu vreodată 90-60-90, dar tind să fiu sănătoasă și să arăt și bine, așa cum îmi stă mie bine, nu ca cineva anume.
 
 
 
 Ce sunt carbohidrații? Pe scurt, ar înseamnă zaharuri, însă nu generalizăm. Luăm ca exemple mari: cartofi, orez, paste, cereale, alimentele procesate, sucuri carbogazoase, fast-food, pâine, fructele conțin și ele zahăr. Dacă veți căuta puțin pe internet, printre scroll-uri îndelungate pe facebook, veți găsi o groază de articole în acest sens și vă veți putea documenta mult mai bine și veți afla mai multe detalii în privința carbohidraților și despre cum vă sunt un fel de dușmani într-un stil de viață sănătos și în încercarea de a slăbi.
 
 
 
 Nu este o dietă minune, nu este o pastilă minune, ci un mod low-carb de a mânca și de a-ți educa stomacul să ceară doar ceea ce are nevoie. 
 
 
 
 Nu sunt vreo expertă să vă recomand ceva, însă pot să spun ce trăiesc eu pe pielea mea. 
 
 
 
 Cum ziceam, nu am fost niciodată slabă, poate doar când eram mică, puțini ani din viața mea și m-am chinuit cu tot felul de diete, unde efectul yoyo și-a făcut prezența și am încercat în cotinuare cu încăpățânare, fiindcă îmi doream să arăt că cineva anume. Ani mai târziu, m-am regăsit și mi-am dat seama că fiecare om este special în felul lui și fiecare avem nevoi diferite. De când am început cu modul low-carb de a mânca, am observat cum pielea este mai fină, celulita dispare ușor-ușor și nu mai dau banii pe prostii de a ronțăi între mese. Mănânc atât cât să mă satur, dar mănânc sănătos și la ore potrivite. Poate că cel mai târziu mănânc în jur de ora 19.30. Nu sunt dură cu mine și fac și excepții, poate în weekend-uri, poate în concedii, dar încerc să mă mențin pe linia de plutire.
 
 
 
 Ce mănânc? Friptură la grătar, salate cu ulei de măsline, mâncare gătită la cuptor (fără ulei de floarea soarelui), avocado, omletă sau orice formă de ouă și contrar a multor spuse cum că nu ar fi bine să mănânci ouă, vă recomand, la fel, să va documentați și să citiți despre cât de bine va fac. Dacă am poftă de salată de vinete, în loc de pâine, tai un ardei, iaurt normal și nu d-ăla degresat, brânză, cașcaval, lapte, multe legume și când am poftă de ceva dulce, mănânc câte un cubuleț de ciocolată neagră sau îmi curăț un gref.
 
 
 
 Foarte importantă este mișcarea. Merg la sală, încerc să merg pe jos atât cât pot, chiar dacă am mașină, stă în parcare până când ies din București și am nevoie de ea sau poate ocazional, tot în weekend-uri când, să zicem, "mă răsfăț". Sunt săptămâni când merg de 4 ori la sală, poate în altă săptămâna de 3 ori sau poate în alta ajung chiar și de 2 ori. Nu este capăt de lume, fiindcă totul se întâmplă cu răbdare și consecvență, esențial este să nu renunți niciodată. Nu renunța la tine și la sănătatea ta.  
 
 
 
 O să continui cu acest mod de a trăi, fiindcă pentru mine dă roade. Mâncare sănătoasă și sport, orice formă de sport.
 
 
 
 Voi ce faceți pentru a vă simți bine în corpul vostru? Sunteți de acord cu metodă pe care am adoptat-o?
 
 
 
 Hugs!

Comentarii

  1. Alta piesa faina, alte sfaturi bune. Este grozav ce metoda ai adoptat tu. Mancarea sanatoasa si miscarea cat mai multa ar trebui sa fie adoptate de mai multi dintre noi. Ca sa slabesc ceva kg eu m-am apucat intr-o vreme sa mananc mai mult salate si mai putina carne. Am o dieta compusa in mare din fructe si legume, apa multa si ceaiuri cu lamaie. Ah, si mai am un 'secret'. Un pahar de apa calduta cu doua lingurite de otet din cidru de mere si doua lingurite de miere de albine fac numai bine pentru organism. Mai ales il imunizeaza, dar il si curata de toxine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc muuuult, Oana!
      Interesant secretul tau, cred ca il voi incerca si eu. Imi doresc foarte tare ca multi dintre noi sa traim sanatos, de aceea, once in a while, imi place sa scriu despre asta. Cat despre stilul tau de alimentatie, atata timp cat tie iti face bine, I'm proud of you!
      Hugs!

      Ștergere
  2. nu am incercat pana acum sa elimin complet niciun fel de aliment, nici macar zaharul, pentru ca simt ca mi se scurge energia, simt ca ma ia batzul, dar incerc sa nu exagerez. pana acum am fost la sala, acum am luat o mica pauza, dar revin eu pe linia de plutire. in principiu incerc sa nu mananc seara. si clar, mai putin fast food. nu ca as fi vreo mare consumatoare...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!