Treceți la conținutul principal

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I



 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!
 
 
 
 Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.
 
 
 
 În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, ca modalitate de plată a sejurului. Site-ul este: https://travelminit.ro/ro. Am folosit acest site și când m-am cazat în Vama Veche, tot cu aceste vouchere, dar când am sunat la cazările respective, listate pe website, am întâmpinat dificultăți de genul, acceptăm doar de la Sodexo (eu având Edenred), nu acceptăm în weekend, nu acceptăm deloc. În mintea mea era (atunci când căutăm pentru Vamă Veche) "De ce mai sunteți pe site-ul ăsta și cu modalitatea asta de plată????". Era prea obositor să-mi bat capul, deși poate că cineva o s-o facă, pentru a nu mai pierde timpul de pomană și va găsi răspuns la întrebarea mea. Trecând peste pățania cu cazarea din Vamă, unde apropo, am găsit până la urmă la Vila Doriana, unde prețul pentru o noapte era undeva în jur de 180 de lei, dacă am reținut bine, iar condițiile, undeva în jur de 100 de lei. :) Cel puțin, sunt mulțumită că am avut unde să stăm! :))

 Revenind la căutarea pentru mini-sejur, undeva la munte, cu tichete de vacanță, am descoperit și un al doilea site http://www.cazări.ro/tichete_de_vacantă_in_romania/, sperând că mă vă ajută mai mult. Acum, buba era că trebuia să caut ceva, unde să putem folosi tichetele și la restaurantul cazării, așadar trebuia să mă uit după o vilă/pensiune, care să aibă și servicii de mâncare.
 
 
 
 Ce e de făcut?
 
 
 
 Să te uiți în descriere fiecărei locații, vezi de ce servicii dispun și să începi să cauți un nr de contact, pentru ca mulți pot fi contactați doar prin intermediul unui formular, însă eu, nerăbdătoare din fire, îmi place să știu dacă-i da sau ba, pe loc.
 
 
 
 M-am lovit de aceeași situație. Adică sunăm și discuția decurgea ceva de genul:
 
 
 
-Bună ziua!
 
-Bună ziua!
 
-O întrebare: acceptați ca metodă de plată tichete de vacanță de la Sodexo și Edenred și aveți liber în perioada X?
 
 
 
 Variante de răspuns:

-Aaa.. doar de la Sodexo/Edenred.
 
 (eu voiam să folosesc ambele tipuri)
 
-Da, dar totul e ocupat in acea perioadă. E Halloween-ul și elevii au ocupat totul.
 
 (în capul meu mă gândeam că atunci când eram copil/elev, nu sărbătoream așa ceva și mi-aș fi dorit că locația respectivă să fie liberă și să nu existe acest Halloween)
 
-Nuuu... Nu știu de ce scrie așa ceva pe site. (culmea, nici eu!!).
 
 
 
 Și uite așa, am început să caut și să sun de pe la 10 dimineață și toată treaba a durat cam până pe la oră 16.30. Nu știam nici unde să caut, să nu fie foarte departe, dar nici prea banal. Inițial găsisem ceva în Moeciu, la Vila Liliana și Georgel, unde puteam plăti cazarea și serviciile de restaurant cu vouchere, însă cumva nu a fost pe gustul nostru aspectul, deși în zonă, peisajul pare a fi superb. Dacă nu sunteți mofturoși în privință cazării și aveți tichete de vacantă de cheltuit, vă recomand. Ceva mai târziu, am găsit o altă cazare, în Poiana Brașov, Pensiunea Mihaela. Aici nu aveau restaurant, doar o bucătărie unde ne puteam face noi o cafea, să fierbem un ou și cam atât, ne-a spus gazda. Am discutat, cred că cu doamna Mihaela, o doamnă foarte amabilă, care chiar a încercat să se intereseze dacă există vreun restaurant unde am putea mânca și să putem folosi și acele tichete, însă, din păcate nu știa niciunul. O să vă explic și de ce nu puteți folosi tichetele de vacanță doar pentru a mânca, în următorul articol că să nu fie prea lung să vă plictisesc.
 
 Intrun final am găsit!
 
 
 
 Unde?
 
 
 
 Urmează partea a doua, că să vă stârnesc puțin curiozitatea și să-mi spuneți dacă voi ați trecut prin așa experiență și dacă ați primit tichete de vacanță.
 
 
 
 Hugs!

Comentarii

  1. Nu am vrut să oierd timpul și nici să-mi fac nervi, așa că apelat la agenția de turism la care apelez de fiecare dată și a fost totul OK. Dacă fac abstracție de preț :). Felix, două nopți, trei persoane, pensiune completă, voucherele plus 250 lei :))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorina, de obicei imi place sa imi aleg singura cazarea, dar nu m-am gandit ca acum o sa fie asa bataie de cap. :))

      Ștergere
  2. Din păcate, eu nu primesc tichete de vacanță 🙂
    Dar o experiență bună, articolul tău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu lucrau ai mei la stat, nici eu nu aveam de-a face cu ele :))).

      Ștergere
  3. Nu am folosit niciodată vouchere pentru a merge în vacanță. M-ai făcut curioasă acum, aștept partea a doua să văd unde ai găsit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am folosit niciodata vouchere, dar cred ca sunt site-uri care sa iti usureze cautarile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mentionat site-urile care, teoretic, ar fi trebuit sa imi usureze munca, insa nu s-a intamplat asta. :D

      Ștergere
  5. Nu am folosit niciodata vouchere de vacanta, dar e bine de stiut cum sta treaba cu ele :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesante aceste vouchere de vacanta pentru cazare si mancare, dar daca este atat de greu sa se gaseasca ceva care sa le accepte, atunci mai bine ofereau bani sau concediu prelungit platit. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ai pomenit la noi in tara sa fie un lucru bun facut bine pana la capat?? :))

      Ștergere
  7. Cocluzia mea, după o experiență similară, este că dacă nu este obligatoriu, mai bine nu accepți vouchere de vacanță! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca salariile ar fi pe masura, ne-am permite sa le refuzam. :))) Din pacate, nu e cazul.

      Ștergere
  8. Ai perfecta dreptate! Mare bataie de cap cu voucherele de vacanta😑

    RăspundețiȘtergere
  9. În cazul meu, am folosit și vouchere de vacanță pentru excursii, prin intermediul unei agenții. Tui Tui Travel este o agenție, cu care nu am avut probleme. Depinde de la caz la caz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine de stiut! Desi, de principiu, nu prea imi place sa colaborez cu agentiile, nu stiu de ce :)).

      Ștergere
  10. Macar sa primesc si eu tichete de vacanta si sa ma chinui sa gasesc o locatie :))

    RăspundețiȘtergere
  11. E o artă să știi cum să călătorești.

    RăspundețiȘtergere
  12. am cautat si noi in august sa mergem la mare cu tichete de vacanta. vraja... ciuciu! tot cu bani am gasit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!