Treceți la conținutul principal

Feedback-ul bloggărilor şi dezvoltarea lor




Acesta este un articol mai mult pentru bloggeri.
 
 Sunt foarte curioasă ce înseamnă pentru voi feedback-ul? Dacă vreți să fie exprimat prin comentarii, nr. de vizualizări (fără comentarii) sau ambele? Să fiu sinceră cu voi, eu am avut articole cu foarte multe vizualizări, ceea ce poate fi considerat un feedback destul de bun, însă nu sunt  chiar atât de mulțumită când observ că lumea nu are nimic de comentat, și nu  vă gândiți că-mi doresc ca toată lumea să aibă o părere PRO. Că d-aia suntem oameni, să ne contrazicem, nu? :) Parcă ai așa o satisfacție când poți discuta cu cineva pe tema scrisă de tine, astfel îți dai seama dacă e ok să mai faci lucrul acesta în continuare sau nu, în cazul în care greșești să te corectezi sau pur și simplu să știi că ești bun!
 
 Pe lângă feedback, mai am o nedumerire. Cam cât de des ar trebui să scrii ca să "ieși în evidență"? Înțelegeţi ce vreau să zic? Pentru că dacă n-ai fi fost bun la scris, probabil te-ai fi lăsat deja, mulți cititori te-ar fi "huiduit" și știai o treabă. Dar dacă ești cât de cât ok pentru "bloggăreala", cum faci să te remarci?
 
 Hai să dezbatem subiectul până ajungem la o concluzie generală!
 
 O zi frumoasă de Luni vă doresc!!


Comentarii

  1. sunt pe telefon acum, dar cand ajung acasa si ma pun la laptop promit sa-ti las un comment

    RăspundețiȘtergere
  2. stii de cate ori m-am intrebat asta?Pe bune ca uneori iti vine sa te lasi cand vezi ca parca nimeni nu citeste postari importante,in care ai pus suflet si pentru care te-ai straduit sa exprimi cat mai clar ce aveai de spus,dar apoi vezi la altii postari banale cu zeci de comentarii.Si stai si te intrebi de ce?ce au postarile aluia si nu au ale tale?de ce daca ai sute de persoane care cica te "urmaresc" nimeni nu spune nimic...chiar si o chestie negativa,sa isi exprime o parere ceva...Mai primesc chestii din astea gen te urmaresc,urmareste-ma si tu..wtf!daca imi place ce scrii o sa o fac de buna voie asa cum ai facut si tu ca doar nu te-am obligat eu sa ma urmaresti,asa ca nu vad de ce imi ceri asta.Uneori stau si ma intreb cat de blogger se poate numi cineva daca doar cateva persoane ii comenteaza postarile?Am vrut sa fac si eu o postare cu aceleasi intrebari:)Mi-ai luat-o inainte:p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai totala dreptate! Mai ales la faza cu schimb de link-uri si chestii de genu`. Eu "alerg" din blog in blog, comenetez, probabil ca daca este interesat se va uita sa vada ce si cum si va sta cu ochiu` si pe blogu meu daca ii place, daca nu, nu! Probabil ca este si partea asta de implicare, sa te faci cunoscut si sa iti lasi parerea peste tot posibil, unde iti place evident.

      Merci pt parere, hugs!!

      Ștergere
  3. Eu am blogul cam de trei ani si nu scriu foarte des. O data pe saptamana, uneori poate-poate de doua ori imi este de ajuns. Si asta pentru ca nu vreau totusi sa-mi plictisesc cititorii. Sunt de parere ca trebuie sa las lumea sa se sature de ultima postare ca sa o pot publica pe urmatoarea.
    Feedback-ul normal ca e apreciat, mie mereu mi se gadila mustatile cand vad multe comentarii care mai sunt si pozitive pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, orice blogger s-ar simti bine cand ar vedea multe comentarii pozitive!
      Am incercat si eu sa scriu mai rar, dar am observat ca parca isi pierd interesul.. cand vad ca nu apare nimic nou.

      Ștergere
  4. Aşaaa, că m-am aşezat şi eu finally pe scaun, după două zile de alergat...
    Am promis doar, nu?
    Păăăi, eu nu mă consider un blogger cu "experienţă". Scriu din an în paşte, cât de bine nici eu nu ştiu, uit de blog cu desăvârşire când sunt ocupată etc. Adevărul este că nu mi-a păsat de cifre mult timp şi nici acum nu mă preocupă obsesiv, dar, e foarte adevărat, feedback-ul este extrem de important... şi nu numai pentru bloggeri, cred că pentru oricine.
    Când spun feedback mă refer şi la cel pozitiv şi la cel negativ. Când primesc feedback negativ (nu cel agresiv, gen "lasă-te în plm de blog că nu eşti bună de nimic") o iau, sau cel puţin încerc să o iau, ca pe o critică constructivă. Îmi dau seama că pe cititorii mei i-a deranjat ceva - atitudinea, modul în care îmi exprim ideile, limbajul predominant agresiv (vorbesc urât, sau cel puţin vorbeam înainte, acum încerc să mă mai cenzurez, atât cât pot şi doar când am chef). Şi încerc să corectez. Dacă vreau şi consider că au dreptate, normal.
    Dar şi când vine feedback-ul pozitiv... :x
    Revenind la întrebarea ta: cred că dacă vrei să ieşi în evidenţă nu trebuie să scrii nici foarte des, ca să nu plictiseşti (gen "iar a scris asta ceva? doamne stă numai la calculator oare se plictiseşte de ce îşi trăieşte viaţa pe blog?"), dar nici foarte rar, că altfel, oricât de bun ai fi, lumea te uită...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e ca si eu uit de blog, cum ai spus c-o faci si tu si uneori pentru muuulllttt timp, alteori nu am inspiratie DELOC!! Mai am si momente in care mi se par subiectele mele penibile si nu le scriu (la fel cum am crezut si despre acest subiect, sincera sa fiu..si ma mira sa vad ca lumea reactioneaza :)) !).

      Pana la urma, cu totii avem nevoie de un comentariu, bun sau rau, sa ne dam si noi seama daca ne facem treaba cum trebuie! Ca d-aia ne-am bagat in asa ceva, pana la urma.

      Merci pt parere! Hugsss

      Ștergere
  5. Iata ceva ce mi-a captat atentia in mod deosebit. Statisticile si cifrele. Feedback-uri. Ceva pentru care ma rog sa apara dupa o postare.
    In general, oamenii comenteaza mai rar la o postare. Iar asta poate fi din pricina faptului ca nu au ce sa spuna. Efectiv, wow. Wow prost sau bun. Secretul il tin doar pentru ei. Spun ca e mai usor sa citesti o postare si sa numai comentezi, dar eu cred ca aceste comentarii sunt intr-adevar esentiale pentru un blogger.

    Sau poate postarea/postarile n-a(u) fost suficient de buna/bune si s-a trecut usor cu vederea peste. Totusi, dovada raman vizualizarile blogului ce arata in mod indirect ca cineva s-a plimbat in jurul cuibusorului tau cu maimute si ti-a citit bananariile despre diverse.

    Si cat despre timpul de publicare dintre postari.. eu zic sa astepti in jur de 3-4 sau 5 zile. Sa apuce "followers"-ii sa citeasca si sa digere mesajul postarii.

    Cam asta a fost si interventia unui biet Ink. Peace :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca mi-a placut maxim comentariu tau :))))!
      Ideea e ca nu numai pt. bloggeri sunt bune comentariile, ci si pentru orice jurnalist sau jurnalist in devenire, nu? Ma uitam prin articolele de prin ziarele online, ca foarte putini comenteaza! (exceptand libertatea, care deja e dictionar pentru injuraturi in limba romana).

      Voi incerca si metoda asta de 3-5 zile! :D

      Thanks & have a great day!!!

      Ștergere
  6. Offtopic: -articolul a fost propus pentru Blogstorming 23, pe MWB!
    http://www.mostwantedblog.org/2012/09/27/blogstorming-23/

    RăspundețiȘtergere
  7. Hm...eu scriu ca sa ma descarc.E placut,intr-adevar cand vezi ca sunt bloggeri interesanti de ceea ce scrii,dar eu nu fac din asta un scop.
    Cine vrea intra cinteste,cine nu,nu.:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!