Treceți la conținutul principal

Cum ne obisnuim..

Obisnuita.



Nu cred ca am mai scris pana acum despre acest subiect.

Citind azi dimineata pe drumul spre munca in 335 cartea, In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust, am dat de cuvantul acesta "obisnuita". El spunea ceva de genul: "Obisnuita! ea le potriveste cu iscusinta, desi foarte incet, pe toate, ne lasa la inceput mintea sa sufere timp de saptamani intregi intr-o situatie de provizorat, dar pe care este totusi foarte fericita ca a gasit-o, caci fara obisnuinta, si redusa doar la propriile-i resurse, ar fi neputincioasa sa transforme un loc strain intr-o casa."


Este buna sau te distruge?

Eu de exemplu daca ma obisnuiesc cu o anumita persoana, inseamna ca imi va deveni un prieten foarte bun, iubit sau amic cu care nu as vrea sa intrerup legatura desi intalnirile si discutiile nu sunt prea dese din cauza anumitor factor externi, iar atunci daca va iesi din viata ma sunt convinsa ca voi simti un gol si gandul imi va ramane la acea persoana cu regret ca nu voi mai putea sa relationez cu ea, fiindca m-am obisnuit cu acea prezenta.

Dar intr-o relatie?

Obisnuita din punctul meu de vedere, pare mai mult a ajunge sa se transforme in monotonie? Cred ca acolo, in relatia de iubire NOUL trebuie sa existe mereu. Sau sa vorbim despre acea obisnuita ca incepi sa ii cunosti gesturile sau atitudinile legate de anumite lucruri, vei sti deja cum va reactiona si nu vei avea parte de surprize neplacute. Si totusi, nu vei ajunge sa simti nevoia de a te surprinde cu o noua atitudine? Un fel de update :-). Destul de complexa obisnuinta asta, nu?


Spuneti-mi parerile voastre.

O zi cat mai frumoasa si nu caniculara!

Căci instinctul îţi impune datoriaiar inteligenţa îţi pune la dispoziţie pretexte pentru a o evita. *

Hugs.

Comentarii

  1. eu am observat ca deja ziua de azi a inceput sa fie o copie perfect a zilei de ieri... samd..

    RăspundețiȘtergere
  2. cumplit e sa nu incerci sa ''redefinesti'' obisnuinta ...sa nu vrei si altceva

    RăspundețiȘtergere
  3. Nymphetamine, totul tine numai de noi pana la urma, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana, citisem la un moment dat, nu mai stiu exact unde, ceva de genul : fa ceva prostesc, orice, numai fa ceva diferit in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cand nu ai bani ...nu poti sa diversifici lucrurile , vrei ceva nou , vrei sa te duci undeva , sau sa o impresionezi cu ceva , etc etc trebuie sa ai niste bani ...si oricine spune ca nu e asa sa imi dea si mie reteta de succes fara bani :> .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu depinde totul de bani :). Ma refer si la o obisnuita spre exemplu, dupa ce te desparti de cineva suferi pt ca ai impresia ca il/o iubesti sau e doar o simpla obisnuinta. Poate dauna uneori asta... N-ai inteles ce-am vrut sa spun, draga Anonim :)

    RăspundețiȘtergere
  7. hmm.. eu zic ca obisnuinta e constructive ( in cele mai multe cazuri)

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca cel mai bine e sa te obisnuiesti sa te lasi dus de val tot timpul...parerea mea umila :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand apara copii si responsabilitatile in cuplu,nu prea mai ai timp de revigorari si reimprospatari ale relatiei.

    RăspundețiȘtergere
  10. fatacareaduceploaia, inca nu stiam acest lucru.. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu noul, ci dragostea. ca pe o femeie vanitoasa nu o mai surprinzi cu nimic. e ca o sugativa. ca un sacc spart....


    sa-l obisnuiesti pe om cu dragostea, si nu se va satura niciodata.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Ce am găsit pe plaja din Corbu - Nomad Beach

  Dragilor, Mi-a fost dor de voi! Sper că sunteți bine și faceți față cu brio acestei situații care se pare că încă ne încearcă. În altă ordine de idei, vă povesteam în articolul anterior că vara aceasta am fost câteva zile și prin Neptun, deși am fost cazată în Jupiter și nu am plecat cu cea mai bună impresie de acolo. Ei bine, în septembrie am avut o ieșire de o zi cu fetele și am fost dusă pe o plajă genială! Aceasta se găsește în Corbu, însă în partea în care plaja nu este chiar atât de sălbatică. Este amenajată și nisipul fin, apa curată, deloc adâncă și oamenii foarte de treabă.  Am făcut un vlog și vă invit să-l urmăriți mai jos, iar apoi puteți să lăsați în comentarii ce impresie v-a făcut și dacă ați fost vreodată la Nomad Beach, din Corbu. Vă îmbrățișez cu drag!