Treceți la conținutul principal

Să ne luăm lumea în cap
Pentru cei ce au o viaţă activă şi pentru persoanele care se plictisesc stând într-un singur loc, degeaba, foarte mult timp şi iubesc să vadă locuri si feţe noi trebuie să îi anunţ că „suferă” de o pasiune, aceea fiind, călătoritul!
Toţi începem timizi cu o tabără sau excursie cu şcoala generală fie liceul evident în ţara noastră şi prindem gustul de ieşire din oraşul pe care l-am cunoscut din clipa în care am văzut lumina şi am descoperit lumea.

„Orice călătorie devine plicticoasă în raport cu rapiditatea ei”

Când pleci pe un tărâm străin trebuie să te bucuri încă de la primul pas pe care îl faci spre noua destinaţie, nu să te duci „pe fugă” ca şi cum te-ai duce la magazinul de la colţ să cumperi pâine, pentru că în felul acesta rişti să pierzi esenţialul şi toată frumuseţea evadării de la normalul de zi cu zi.
Exista mai multe tipuri de evadări din locul de unde te duci zilnic la şcoală sau la serviciu, acestea fiind diferite în funcţie de persoană şi caracter.

  1.    Călătoria de relaxare. În momentul când pur şi simplu simţi că te sufoci în oraşul tău ai opţiunea de a fugi repede la un munte sau într-o ţară unde nu este prea multă agitaţie, cum ar fi Grecia, pentru un buzunar mediu,  vă spun asta din proprie experienţă, ajungând acolo în vara anului 2009 fără foarte mulţi bani şi ţin să menţionez că m-am simţit foarte bine, ba chiar am ajuns şi acasă cu câţiva euro, nu cine ştie ce, dar ca idee. Ai avantajul că, dacă ajungi la vreun restaurant cu patroni români vei avea parte de reduceri şi o atmosferă incredibilă pe care n-o întâlneşti nici măcar la restaurantele de aici, Grecia fiind foarte vizitată şi populată de români. Însă pentru un portofel mai generos o idee destul de drăguţă ar fi Insulele Maldive,deşi din cauza crizei financiare cu care ne-am ales în momentul de faţă, o refugiere la ţară la bunici este recreerea perfectă!
2.    Să baţi lumea în lung şi în lat pentru distracţie! Acesta ar fi alt tip de călătorie, numai bună pentru cei mai tineri, fără copii ce strigă acasă „MAMA, MI-E FOAME!”, şi cu spiritul de aventură în sânge, pregătiţi pentru nopţi nedormite.
Amsterdamul cu Red Light District-ul său poate fi destul de tentant for fun, la fel ca şi canabisul ce se poate cumpăra de la orice cafenea. Pentru viaţa de noapte, strict, te duci în Ibiza fiindcă de mai bine de trei decenii,  găzduieste, după apusul soarelui, cele mai libertine şi mai lipsite de inhibiţii petreceri ale Europei. Cluburile nu te uimesc doar prin proporţii sau aspect, ci mai ales prin atmosfera creată de miile de petrecăreţi care dansează pe piesele house, trance sau techno ale lui Tiesto, Paul Van Dyk, Sasha, John Digweed, Armin Van Buuren, Roger Sanchez, Paul Oakenfold sau David Guetta.

“Excursia este o vânătoare de peisaje”  

Important este să ai mereu la tine un aparat foto, pentru a imortaliza toate momentele de neuitat, petrecute alături de cei dragi, fiindcă o fotografie spune mai mult decât o mie de cuvinte şi toate peisajele pe care le vezi în excursiile tale trebuiesc împărtăşite şi celor ce nu au avut ocazia să ajungă , încă, în acele locuri, iar probabil când vor vedea locurile nedescoperite de picioarele lor, se vor ambiţiona să calce cât de curând pe acele meleaguri. Profită de faptul că îţi poţi face amici şi socializează, fă schimb de idei cu oamenii locului în care te aflii, aşa aflând si gândiri din exterior, vei culege fel şi fel de mentaliţăţi pe care le poţi aplica pentru îmbunătăţirea propriei personae.

“O călătorie de mii de mile începe cu un pas”

Trăieşti pentru a experimenta şi pentru a avea pasiuni, de aceea pasiunea pentru vizitarea diferitelor locuri, din întreaga lume, este o experienţă prin care simţi că trăieşti  cu adevărat şi îţi îmbogăţeşti sufletul şi mintea cu acele culturi  si tradiţii aparţinând de fiecare zonă prin care treci, iar amintirile vor dăinui pentru totdeauna, având de fiecare dată câte ceva de povestit celor din jur.

Aşadar aminteşte-ţi să iei o pauză de la rutina ce te înconjoară, închide ochii, pune degetul pe harta lumii şi lasă-te purtat de val!

“Libertatea călătoriei deschide mintea către nişte posibilităţi nelimitate. Dacă nu faci nimic neaşteptat, nimic neaşteptat nu ţi se va întampla”- Fay Weldon
Comentarii

 1. super articol
  PLEC în vacanţă! :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, eşti simpatică la faza cu "aminteşte-ţi să iei o pauză de la rutina ce te înconjoară, închide ochii, pune degetul pe harta lumii şi lasă-te purtat de val!". Nu că n-aş fi de-acord, dar de la gând la faptă e un aşa de lung drum, dar nu pe hartă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă am vrea cu adevărat şi evident, am avea bani, nu cred că ar fi atât de greu.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

 Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva!        Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.  Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare.        În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care accep

Vreau și eu în SuperBlog!

  Dorul și dragul de a scrie m-au readus aici. În parcursul vieții noastre se pot întâmpla lucruri care mai de care, însă prima iubire nu se uită niciodată, iar în cazul meu este iubirea de a scrie. Întotdeauna m-a relaxat și m-a dus într-o lume perfectă, departe de haosul de zi cu zi.  Intru cu inima deschisă în aceasta experiență, pentru a-mi etala imaginația și arta de a scrie, de asemenea și pentru a descoperi arta altor oameni plini de pasiune. Poate, de ce nu, chiar să îi întâlnesc fizic.  Acestea fiind spuse, C'mon SuperBlog! Adu ce e mai bun cu tine! articol scris pentru SuperBlog 2022

Cum m-a schimbat anul pandemic?

 A trecut un an de când stăm în casa. Câteodată puțin în casă, câteodată prin plimbări, câteodată chiar majoritatea timpului DOAR în casă. A trecut un an de când s-a schimbat cu totul viață mea și a tuturor. A trecut un an de când a trebuit să ne regândim stilul de viață, în așa fel încât să nu ne lăsăm afectați foarte mult de pandemie și să încercam pe cât de mult posibil să ne protejăm și să rămânem sănătoși.  Un an pandemic în care nu m-am gândit că o să mă afecteze sau că se vă schimba în totalitate ceva, însă am zis că dacă tot am conștientizat că au intervenit modificări în viața mea, poate că ar fi bine să îmi fac și curaj să vorbesc despre asta.  Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând: mi-am luat inima în dinți și am realizat vlogul DeVinaEsteIza . Mă gândeam de ceva timp să pornesc și pe calea asta video, însă nu am avut tupeu, iar primul lockdown, din cauza Sars Cov2, mi-a dat de gândit și am început să filmez. Sper să meargă toată treaba asta într-o direcție bună. Vă las