Treceți la conținutul principal

Să ne luăm lumea în cap
Pentru cei ce au o viaţă activă şi pentru persoanele care se plictisesc stând într-un singur loc, degeaba, foarte mult timp şi iubesc să vadă locuri si feţe noi trebuie să îi anunţ că „suferă” de o pasiune, aceea fiind, călătoritul!
Toţi începem timizi cu o tabără sau excursie cu şcoala generală fie liceul evident în ţara noastră şi prindem gustul de ieşire din oraşul pe care l-am cunoscut din clipa în care am văzut lumina şi am descoperit lumea.

„Orice călătorie devine plicticoasă în raport cu rapiditatea ei”

Când pleci pe un tărâm străin trebuie să te bucuri încă de la primul pas pe care îl faci spre noua destinaţie, nu să te duci „pe fugă” ca şi cum te-ai duce la magazinul de la colţ să cumperi pâine, pentru că în felul acesta rişti să pierzi esenţialul şi toată frumuseţea evadării de la normalul de zi cu zi.
Exista mai multe tipuri de evadări din locul de unde te duci zilnic la şcoală sau la serviciu, acestea fiind diferite în funcţie de persoană şi caracter.

  1.    Călătoria de relaxare. În momentul când pur şi simplu simţi că te sufoci în oraşul tău ai opţiunea de a fugi repede la un munte sau într-o ţară unde nu este prea multă agitaţie, cum ar fi Grecia, pentru un buzunar mediu,  vă spun asta din proprie experienţă, ajungând acolo în vara anului 2009 fără foarte mulţi bani şi ţin să menţionez că m-am simţit foarte bine, ba chiar am ajuns şi acasă cu câţiva euro, nu cine ştie ce, dar ca idee. Ai avantajul că, dacă ajungi la vreun restaurant cu patroni români vei avea parte de reduceri şi o atmosferă incredibilă pe care n-o întâlneşti nici măcar la restaurantele de aici, Grecia fiind foarte vizitată şi populată de români. Însă pentru un portofel mai generos o idee destul de drăguţă ar fi Insulele Maldive,deşi din cauza crizei financiare cu care ne-am ales în momentul de faţă, o refugiere la ţară la bunici este recreerea perfectă!
2.    Să baţi lumea în lung şi în lat pentru distracţie! Acesta ar fi alt tip de călătorie, numai bună pentru cei mai tineri, fără copii ce strigă acasă „MAMA, MI-E FOAME!”, şi cu spiritul de aventură în sânge, pregătiţi pentru nopţi nedormite.
Amsterdamul cu Red Light District-ul său poate fi destul de tentant for fun, la fel ca şi canabisul ce se poate cumpăra de la orice cafenea. Pentru viaţa de noapte, strict, te duci în Ibiza fiindcă de mai bine de trei decenii,  găzduieste, după apusul soarelui, cele mai libertine şi mai lipsite de inhibiţii petreceri ale Europei. Cluburile nu te uimesc doar prin proporţii sau aspect, ci mai ales prin atmosfera creată de miile de petrecăreţi care dansează pe piesele house, trance sau techno ale lui Tiesto, Paul Van Dyk, Sasha, John Digweed, Armin Van Buuren, Roger Sanchez, Paul Oakenfold sau David Guetta.

“Excursia este o vânătoare de peisaje”  

Important este să ai mereu la tine un aparat foto, pentru a imortaliza toate momentele de neuitat, petrecute alături de cei dragi, fiindcă o fotografie spune mai mult decât o mie de cuvinte şi toate peisajele pe care le vezi în excursiile tale trebuiesc împărtăşite şi celor ce nu au avut ocazia să ajungă , încă, în acele locuri, iar probabil când vor vedea locurile nedescoperite de picioarele lor, se vor ambiţiona să calce cât de curând pe acele meleaguri. Profită de faptul că îţi poţi face amici şi socializează, fă schimb de idei cu oamenii locului în care te aflii, aşa aflând si gândiri din exterior, vei culege fel şi fel de mentaliţăţi pe care le poţi aplica pentru îmbunătăţirea propriei personae.

“O călătorie de mii de mile începe cu un pas”

Trăieşti pentru a experimenta şi pentru a avea pasiuni, de aceea pasiunea pentru vizitarea diferitelor locuri, din întreaga lume, este o experienţă prin care simţi că trăieşti  cu adevărat şi îţi îmbogăţeşti sufletul şi mintea cu acele culturi  si tradiţii aparţinând de fiecare zonă prin care treci, iar amintirile vor dăinui pentru totdeauna, având de fiecare dată câte ceva de povestit celor din jur.

Aşadar aminteşte-ţi să iei o pauză de la rutina ce te înconjoară, închide ochii, pune degetul pe harta lumii şi lasă-te purtat de val!

“Libertatea călătoriei deschide mintea către nişte posibilităţi nelimitate. Dacă nu faci nimic neaşteptat, nimic neaşteptat nu ţi se va întampla”- Fay Weldon
Comentarii

 1. super articol
  PLEC în vacanţă! :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, eşti simpatică la faza cu "aminteşte-ţi să iei o pauză de la rutina ce te înconjoară, închide ochii, pune degetul pe harta lumii şi lasă-te purtat de val!". Nu că n-aş fi de-acord, dar de la gând la faptă e un aşa de lung drum, dar nu pe hartă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă am vrea cu adevărat şi evident, am avea bani, nu cred că ar fi atât de greu.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum mi-am găsit cazare cu vouchere de vacanță - Partea I

Știm cu toți cât de stresantă este viață în oraș, zi de zi la muncă, probleme de acasă, trafic infernal, etc etc. Asta pentru că, mulți dintre noi, tindem să vedem partea mai negativă a lucrurilor. Nu neg. Nu sunt 100% optimistă în fiecare zi, ca orice om, am și eu zile mai puțin optimiste, dar în sufletul meu, mereu sunt cu zâmbetul pe buze și știu că toate se vor rezolva, în bine, cumva! Una peste alta, îmi doresc ca părinții mei să se relaxeze și dacă tot au primit vouchere de vacanță, ei lucrând la stat, ar fi păcat să se irosească și să nu le folosim, iar pentru că și-au dorit să ieșim în familie, m-am pus pe căutat o variantă cât mai ok, cât să mulțumim pe toată lumea.

 Aș vrea să încep prin a vă spune că dacă vreți să vă planificați un concediu sau o fugă de un weekend și să achitați cu tichetele de vacanță, când începeți căutările, vă rog să va înarmați cu multă răbdare. În primă fază, am găsit un site, unde teoretic găseai toate cazările care acceptau tichete de vacanță, …

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Oana - Blogtomedia.com

Anul acesta am decis să nu mai amân nimic și să investesc în ceea ce cred eu de cuviință că este mai bine. Vreau să investesc în oameni și în poveștile lor, vreau să mă conectez mai mult cu ei și să leg prietenii cât mai frumoase.Pe lângă faptul că această pandemie ne face să ne punem super multe întrebări și parcă redescoperim esența vieții, eu întotdeauna am fost o persoană sociabilă, deschisă și mereu gata să cunosc oameni noi.Motiv pentru care mă gândesc că pe blog-ul meu veți vedea cât mai multe interviuri. Interviuri cu persoane care ne vor dezvălui poveștilor lor de viață și vă vor inspira cu felul lor de a fi.Astăzi vorbim cu Oana. Oana deține, așa cum spune ea, "copilașul ei online"Blogtomedia.com și mi-a răspuns la câteva întrebări.Pentru a ne mai descreți puțin frunțile și pentru doza de un zâmbet meritată, vă invit să parcurgeți întrebările și răspunsurile ei sincere de mai jos.Enjoy!


Devinaesteiza: Buna, Oana! Iți mulțumesc că ai acceptat să te cunoaștem ma…

Din seria "Interviuri cu oameni faini", azi vorbim cu Daniel de la 15A

Așadar, vă povesteam, în articolul pe care l-am făcut cu interviul Oanei că anul acesta vreau să îl dedic oamenilor faini și cu povești frumoase. Povești care cred că ar fi drăguț să le împart cu voi și în același timp, să aud și eu mai multe despre pasiunile oamenilor.În interviul de mai jos am vorbit cu Daniel, care face parte din familia 15A winebar & bistro. Un local pe care l-am descoperit din pură întâmplare, despre care v-am și povestit puțin în acest articol.


Acestea fiind spuse, vă las să vă bucurați de interviu.
Devinaesteiza: Bună Daniel! Iți mulțumesc că ai acceptat să facem acest interviu!

 Am pornit o “călătorie” cu aceste interviuri, cu oameni faini, ca să vadă cât mai multe lume câte persoane cu pasiuni avem printre noi. Pe tine te-am cunoscut la 15A, însă ajungem și acolo.
 Spune-mi câte ceva despre tine: de unde ești, câți ani ai, ce zodie ești și ce vrei să mai dai tu din casa? :))

Daniel:  Bună, bună, în primul rând, mersi că m-ai inclus și pe mine în rândul oamen…